CENTRAL & EASTERN EUROPE • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
 • Maklumat Perjalanan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
23-10-2019
03-11-2019
03-11-2019
12H/9M
Adult Twin8290.00
Adult Double8290.00
Adult Single9995.00
Adult Triple8290.00
Child (7-11 years) w/ext bed6890.00
Child (2-6 years) w/ext bed6890.00
EK
Aturcara

CENTRAL & EASTERN EUROPE – OLD AND NEW (Germany, Austria, Slovakia, Republic of Czechoslovakia, Hungary) Istimewa: “Sound of Music Tour” di Salzburg

12 HARI 9 MALAM

 

HALF BOARD MEALS: SARAPAN PAGI & MAKAN TENGAHARI

SP: SARAPAN PAGI, MT: MAKAN TENGAHARI

 

TARIKAN :

 1. Halstatt, one of the most beautiful European village
 2. Cesky Krumlov - UNESCO site
 3. Blue Danube cruising in Budapest
 4. St Gilgen – it is where they shot Sound of Music
 5. Salzburg – kota kelahiran Mozart & lokasi filem hebat “Soung of Music”
 6. BONUS - “Sound of Music Tour” in Salzburg
 7. Vienna Splendors - great Austrian Palaces indoor tour
 8. Shopping @ Parndoff Factory Outlet
 9. Neuschwanstein Castle (Munich’s outskirt) - model for Sleeping Beauty Castle of Disneyland

 

 

Hari 01: KLIA / DUBAI

Berkumpul di KLIA aras 5, balai pelepasan 3½ jam sebelum waktu penerbangan ke Budapest melalui Dubai pada jam 7.20 petang.

 

Hari 02: DOHA / BUDAPEST [SP]

Ketibaan di Budapest, Citadel Gellert Hill (di sini anda akan mendapat pemandangan kota Budapest yang mengujakan), Hero’s Square (dipenuhi dengan patung-patung Dukes dan Raja-raja Hungary yang masyhur), Millennium Monument, solat dan masa bebas membeli belah di Vaci UTCA. Mendaftar masuk hotel dan rehat.

 

Hari 03: BUDAPEST/BRASTILVA (SLOVAKIA) [SP]

Selepas sarapan lawatan di Budapest termasuk Fisherman’s Bastion, melawat bangunan Parlimen berseni bina Gothic dan anda berpeluang mendengar penerangan ringkas tentang sejarah Hungary sejak 1000 tahun lalu, dan solat, kemudian ke Brastilava ibu Negara Slovakia. Mendaftar masuk hotel dan rehat.

 

Hari 04: BRASTILVA/PARNDOFF (AUSTRIA)/VIENNA [SP]

Selepas sarapan pagi, lawatan di Brastilava - melihat Primatial Square, Bratislava Castle Coutyard dan Astronomical Clock Museum. Bertolak ke Vienna, dalam perjalanan singgah di Parndoff Outlet untuk membeli-belah. Mendaftar masuk hotel di Vienna dan acara bebas.

 

Hari 05: VIENNA [SP/MT]

Selepas sarapan pagi lawatan di Vienna termasuk ke Schonbrunn Palace (UNESCO’ LIST - istana musim panas Hapsburgs dan Maria Theresa ibu Marie Antoinette yang kemudiannya menjadi permaisuri kepada Louis XVI of France), melihat dan mengambil gambar Horburg Palace (tempat kediaman yang masyhur diduduki oleh Empress Elizabeth cukup dikenali dengan gelaran Sisi oleh orang-orang Austria), Upper Beldevere Palace, Strauss Garden, City Hall, State Opera House dan lain-lain lagi. Bermalam di Vienna.

 

Hari 06: VIENNA /HALLSTAT/ST GILGEN /SALZBURG (AUSTRIA) [SP]

Selepas sarapan bertolak ke Hallstat kawasan perkampungan tepi tasik yang cantik di Austria, melihat Hallstat lake dan perkampungannya. Hallstat adalah merupakan keajaiban alam semulajadi di Eropah! Apatah lagi kedatangan anda di awal musim bunga, sakiskan pokok-pokok yang baru mengeluarkan bunga. Singgah di St Gilgen, melihat rumah ibu Mozart, Tasik Gilgen dan Wolfgangsee (2 lokasi pengambaran filem “Sound of Music”, bertolak ke Salzburg, mendaftar masuk hotel dan rehat.

 

Hari 07: SALZBURG [SP/MT]

Selepas sarapan pagi ke lokasi-lokasi indah pengambaran filem “The Sound of Music’ termasuk Mirabell Garden & Pegasus Fountain (taman yang masyhur ini telah direka semula di bawah arahah Prince Archbishop Johann Ernst Graf von Thun dalam tahun 1690 dan dirancang oleh Johann Bernard Fisher von Eriach dan dimodelkan semula oleh Franz Anton Dan reiter dalam tahun 1913 & dibuka untuk orang awam oleh Emperor Franz Joseph dalam tahun 1854-salah satu lokasi filem Sound of Music), melihat Leopoldskron Palace, Hellbrunn Palace dan Nonnberg Convent .

 

Hari 08: SALZBURG /FUSSEN HOHWNSHWANGAU/MUNICH [SP]

Selepas sarapan pagi bertolak ke Neushwanstein untuk melawat keindahan Neushwanstein Castle yang menjadi sumberi lham kepada Disneyland untuk mereka bentuk dan membina Sleeping Beauty ‘s Castle. tersembunyi di celah-celah pergunungan telah dibina oleh German King Ludqwig II (Swan King). Bermalam di Munich

 

Hari 09: MUNICH / CESKY KRUMLOV/ PRAGUE [SP]

Selepas sarapan pagi melawat BMW world dan city Hall. Selepas itu, bertolak Prague melalui Cesky Krumlov di Republic of Czechoslovakia, kota bersejarah UNESCO dengan kecantikan tersendirinya di kelilimgi sungai, setengah hari lawatan di Cesky Crumlov; Cesky Crumlov Castle (UNESCO’s list), bertolak ke Prague, mendaftar masuk hotel dan rehat.

 

HARI 10: PRAGUE @ Republic of Czechoslovakia [SP/MT]

Selepas sarapan pagi, memulakan lawatan di Prague termasuk Prague Castle (UNESCO’s list), Old Royal Palace, St George Basilica, St Vitus Cathedral (terbesar dan terpenting di Prague, tempat pengkebumian raja-raja Czechoslovakia dan tempat disimpan Czech Crown Jewel), Charles Bridge (menghubungkan kota lama Prague dan Lesser Town, jambatan penjalan kaki yang masyhur dipenuhi dengan pemuzik, pelukis, peniaga dan pelancong), Golden Lane dan Old Town Square (terletak di tengah-tengah kota bersejarah Prague dikelilingi oleh bangunan-bangunan Baroque, kafe, penghibur jalanan dan ahli senikraftangan). Bermalam di PRAGUE.

 

Hari 11: PRAGUE / DUBAI / KUL [SP]

Selepas sarapan masa bebas sebelum bertolak ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang ke Malaysia pada jam 3.15 petang.

 

Hari 12: KLIA

Ketibaan di KLIA pada jam 3.35 petang dengan selamat insya-Allah.

 

 

HARGA SEORANG :

DEWASA

KANAK-KANAK 2 – 12 THN

BILIK BER-2

BILIK SINGLE

BILIK BER-2

RM 7,990

RM 9,695

RM 6,590

 

PAKEJ TERMASUK :

 • Tiket penerbangan pergi balik kelas ekonomi dengan Qatar Airways & cukai lapangan terbang
 • 09 malam penginapan di hotel pilihan dengan sarapan pagi.
 • Makan tengahari sebagaimana dalam aturcara
 • Bas berhawa dingin & pemandu pelancong berbahasa Inggeris
 • Bayaran masuk tempat lawatan
 • Air mineral sewaktu tour
 • Beg Kembara

 

PAKEJ TIDAK TERMASUK:

 • Insuran perjalanan
 • Perbelanjaan persendirian
 • Tippings Guide dan Driver

 

MUSIM : LURUH (FALL / AUTUMN)

SEKTOR KOD ETD ETA OKTOBER
KUL - DXB EK 347 1920 2220 23/10/19
DXB - BUD EK 111 0850 1245 24/10/19
PRG - DXB EK 140 1515 2315 02/11/19
DXB - KUL EK 346 0420 1535 03/11/19


NOTA: HARGA, TARIKH PENERBANGAN & JENIS PESAWAT ADALAH TERTAKLUK PADA PERUBAHAN

 

 

TERMA & SYARAT :

DEPOSIT / BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ :

 1. Tempahan sah bila bayaran deposit sebanyak RM1000 seorang diterima oleh kami.
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safirgotravel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan tempahan.
 3. Pembatalan tempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat atau emel untuk mengelak dari sebarang salahfaham.
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 45 hari sebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 45 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual dibawah:

 

TEMPOH CAJ PEMBATALAN
Lebih dari 45 hari Pemulangan deposit tolak RM 250 (yuran pengurusan)
30 - 45 hari sebelum penerbangan Deposit hangus
22 - 29 hari sebelum penerbangan 75% dari harga pakej
21 hari atau kurang sebelum penerbangan 100% dari harga pakej

 

NOTA PENTING:

 1. Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih dahulu.
 2. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai matawang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya. Disebabkan ketidakstabilan kadar nilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safirgotravel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan sebagainya.
 3. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 4. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika eletrik.
 5. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 6. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke Malaysia.
 7. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senaraihitam oleh mana-mana badan kawal selia di Malaysia atau destinasi luarnegara yang melarang keluar atau masuk.ke negara tersebut
 8. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan ke luar negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan dipulangkan.
 9. Semua makan yang tertera didalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak hotel.

 

TERMS AND CONDITIONS
(Safir Go Travel and its subsidiaries are refer as the Organizers )

 1. The Organizers / its associated agents act only as agents for the transportation companies , overseas agents, any entrance ticket, visa application, embassy, hotel contractors and other principals, tickets and vouchers and documents are issued subject to those terms and contracts under which these services are provided.
 2. The Organizers accept no responsibility for any loss, injury or damage to you or your belongings resulting directly or indirectly from occurrences beyond its control including breakdown in equipment, strikes, war, theft, delays, medical or customs regulations, cancellations, charges in therein or schedules, etc. it is the responsibility of the tour member to buy travel insurance. safe keeping of travel documents are the responsibilities of persons who taking the tours
 3. The Organizers shall not be held responsible for deportation of refusal of entry by immigration Authorities to/of tour members resulting from the possession of unlawful items or holding improper travel documents or other causes of whose behavior and activities are considered as subversive by the foreign government concerned. There is absolutely no refund to tour member who had been refused entry.
 4. If necessary the organizers reserve the right to after itineraries, travel arrangements, hotel accommodation, flight details, the organizers also reserves the right to cancel or withdraw at any time bookings made by or on behalf of clients, in which event no liabilities whatsoever shall be brome by the organizers in respect of such cancellations or withdrawl.
 5. No refund or reduction will be made to any person who does not participate in any meals , sightseeing or accommodation during the course of the tour.
 6. The organizers reserve right to cancel land tour prior to departure for any reasons, including insufficient number of participants. Should this happen the payment will be refunded without further obligations on the part of the company.
 7. The organizers also reserve the right to require any individual to withdraw from the tour if it is deemed that his act or conduct is offensive to or incompatible with the interest, harmony and welfare of other clients and the tour as a whole and Safir Go Travel Sdn Bhd shall be under no further liability thereafter to any such person.
 8. Itineraries, travel arrangements, all entrance tickets, hotel accommodation, flight details, visa application are subject to change and availability.
 9. Flight details, itinerary, hotel and meals which stated on the itinerary above are subject to change according to different date without prior notice.
 10. The organizers are acting as a representative, as an intermediary, as a third party, as an agent, we bear no responsibility for any damage, loss, rejection, deniable, caused by airlines, overseas travel agents, our business partners in overseas, embassy, tour guides, transportation, restaurants, and any entrances.


To ensure the benefit of customers, assumed those passenger registering, paying, or joining our tour have already read, understand and agree the tour conditions.

 

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-

Penama : SAFIR GO TRAVEL SDN BHD

Bank : MAYBANK ISLAMIC, CPI BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.

No. Akaun : 5628-3461-9640

 

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN.

Maklumat Tambahan

Kod Pesawat

 • MH - Malaysia Airlines
 • SV - Saudi Airlines
 • GA - Garuda
 • IY - Yemenia Airways
 • PK - Pakistan International Airlines
 • MS - Egyptair
 • RJ - Royal Jordanian
 • TK - Turkish Airlines
 • CZ - China Southern Airlines
 • CX - Cathay Pacific
 • VN - Vietnam Airways
 • IR - IRAN AIR
 • QR - Qatar Airways
 • EY - Etihad Airways
 • EK - Emirates Airways
 • WY - Oman Airlines
 • HY - Uzbek Airlines
 • AK - Air Asia
 • LH - LUFTHANSA
 • SQ - SINGAPORE AIRLINES
 • TG - THAI AIRWAYS
 • QF - QANTAS
 • MK - MAURITIUS AIRLINE
 • BA - BRITISH AIRWAYS
 • D7 - Air Asia X
 • MU - China Eastern Airline
 • UL - AIR LANKA
 • AZ - ALITALIA
 • JQ - JETSTAR
 • W5 - MAHAN AIR
 • OD - MALINDO AIR
 • S7 - SIBERIA AIRLINE
 • KL - KLM
 • SU - AEROFLOT
 • KA - DRAGON AIR
 • CA - Air China
 • KC - AIR ASTANA
 • PR - Philippine Airlines

PERHATIAN

         NOTE : ALL ENTRANCE TICKET SUBJECT TO AVAILABILITY

 • Harga Pakej "ALL IN" termasuk cukai.
 • Tertakluk kepada perubahan harga tiket kapal terbang, surcaj minyak dan cukai.
 • Pihak syarikat berhak mengubah mana-mana maklumat pakej tanpa sebarang notis terlebih dahulu.
 • Passport antarabangsa perlu sah laku sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh sampai ke Malaysia.
 • Peserta hendaklah fax, email/pos salinan passport 30 hari sebelum tarikh berlepas.
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk bertiga sebilik (triple room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik, hanya katil tambahan yang disediakan.

 

 • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
 • Maklumat Perjalanan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
02-11-2019
15-11-2019
16-11-2019
15H/12M
Adult Twin12740.00
Adult Double12740.00
Adult Single14600.00
Adult Triple12740.00
Child (7-11 years) w/ext bed10740.00
Child (2-6 years) w/ext bed10740.00
Child (7-11 years) w/out bed9740.00
Child (2-6 years) w/out bed9740.00
QR
Aturcara

KEMBARA PREMIUM CENTRAL & EASTERN EUROPE

(HUNGARY, SLOVAKIA, AUSTRIA, CZECH REPUBLIC, GERMANY DAN SWITZERLAND)

14 HARI 12 MALAM (HALF - BOARD) (VIA QATAR AIRWAYS)

TARIKH

BANDAR

MAKAN

ATURCARA

HARI 0

01-Nov

Kuala Lumpur

 • Berkumpul di KLIA untuk perlepasan ke Budapest

Jumaat

HARI 1

02-Nov

Budapest

MT

 • Tiba di lapangan terbang Budapest

Sabtu

(Hungary)

 

 • Lihat Andrassy Street, Heroes Squaredan Opera House

 

 

 

 • Masa bebas membeli-belah

 

 

 

 • Daftar masuk hotel dan rehat

HARI 2

 

 

 

03-Nov

Budapest

SP/MT

 • Lawat Fisherman’s Bastion

Ahad

 

 

 • Lihat Chain Bridge, Elizabeth Bridge, Buda Castledan Parlimen

 

 

 

 • Acara pilihan: Danube River cruise

 

 

 

 • Kembali ke hotel

HARI 3

 

 

 

04-Nov

Budapest

SP/MT

 • Daftar keluar hotel

Isnin

 

 

 • Bertolak ke Bratislava (200 Km, 3 jam)

 

Bratislava (Slovakia)

 

 • Lihat Martin’s Cathedral, Bridge of the Slovak National Uprising, Franciscan Church, Jesuit Churchdan Bratislava Castle

 

 

 

 • Bertolakke Parndorf (35 Km, 45 min)

 

Parndorf (Austria)

 

 • Membeli-belah di McArthurGlenOutlet

 

 

 

 • Bertolakke Vienna (48 Km, 45 min)

 

Vienna

 

 • Daftar masuk hotel dan rehat

HARI 4

 

 

 

05-Nov

Vienna

SP/MT

 • Lawat Schoenbrunn Palace

Selasa

(Austria)

 

 • Lihat Hofburg Palace, Upper Belvedere Palace, Strauss Garden, dan City Hall

 

 

 

 • Lawatan panorama

 

 

 

 • Kembali ke hotel

HARI 5

 

 

 

06-Nov

Vienna

SP/MT

 • Daftar keluar hotel

Rabu

 

 

 • Bertolak ke Prague (331 Km, 4 jam 45 min)

 

Prague (Czech Rep)

 

 • Lihat Old-New Synagogue, St Nicholas Church, National Museumdan Wenceslas Square

 

 

 

 • Daftar masuk hotel dan rehat

HARI 6

 

 

 

07-Nov Khamis

Prague

SP/MT

 • Lawat Prague Castle(lihat Great South Tower of St. Vitus Cathedral, Old Royal Palace, St. George’s Basilica, dan Lobkowicz Palace)

 

 

 

 • Lihat Old Town Square, Astronomical Clock, The Dancing House, Charles Bridgedan National Theater

 

 

 

 • Bertolak ke Cesky Krumlov (170 Km, 3 jam)

 

Cesky Krumlov

 

 • Daftar masuk hotel dan rehat

HARI 7

08-Nov

Cesky Krumlov

SP/MT

 • Daftar keluar hotel

Jumaat

 

 

 • Lawat Cesky Krumlov Castle Museum & Tower

 

 

 

 • Bertolak ke Hallstatt (210 Km, 3jam 30 min)

 

Hallstatt (Austria)

 

 • Bergambar di Central Square Marktplatz, Old Town dan Parish of the Assumption

 

 

 

 • Bertolak ke Hof bei Salzburg(58 Km, 1 jam)

 

Hof bei Salzburg (Germany)

 

 • Daftar masuk hotel dan rehat

HARI 8

 

 

 • Bertolak ke Salzburg (15 Km, 15 minit)

09-Nov

Salzburg

SP/MT

 • Lawat lokasi asal pengambaran filem “Sound of Music”

Sabtu

 

 

 • Masa bebas membeli belah

 

Hof bei Salzburg

 

 • Kembali ke hoteldn rehat

HARI 9

 

 

 

10-Nov

Hof bei Salzburg

SP/MT

 • Daftar keluar hotel

Ahad

 

 

 • Bertolak ke Munich (162 Km, 2jam 30 minit)

 

Munich

 

 • Lawat BMW World

 

 

 

 • Lihat New Town Hall(Neus Rathaus), Olympic Tower, Old Town Hall (Altes Rathaus), Bavaria-Statue dan Bavarian National Museum

 

 

 

 • Daftar masuk hotel dan rehat

HARI 10

 

 

 

11-Nov

Munich

SP/MT

 • Daftar keluar hotel

Isnin

 

 

 • Bertolak ke Hohenschwangau(127 Km, 2 jam 30 min)

 

Hohenschwangau

 

 • Lawat Neuschwanstein Castle

 

 

 

 • Bertolak ke Lucerne (290 Km, 4 jam 15 min)

 

Lucerne (Switzerland)

 

 • Daftar masuk hotel dan rehat

HARI 11

 

 

 

12-Nov

Lucerne

SP/MT

 • Lihat Chapel Bridge, Lion Monument, Old Town, dan Lucerne Lake

Selasa

 

 

 • Masa bebas membeli-belah

 

 

 

 • Kembali ke hotel

HARI 12

 

 

 

13-Nov

Lucerne

SP/MT

 • Daftar keluar hotel

Rabu

 

 

 • Bertolak ke Grindelwald Grund(85 Km, 1 jam 15 minit)

 

Grindelwald Grund - Klein Scheidegg - Jungfraujoch - Klein Scheidegg - Lauterbrunnen

 • Naik keretapi “cogwheel” dari Grindelwald Grund ke Kleine Scheidegg ke Jungfaujoch (Top of Europe) (1+ jam)

 

 • Makan tengahari di restoran Top of Europe
 • Naik keretapi “cogwheel” dari Jungfaujoch ke Kleine Scheidegg ke Lauterbrunnen (1 jam 35 minit)

 

 

 • Bertolak ke Interlaken (13 Km, 30 minit)

 

Interlaken

 • Masa bebas beli-belah

 

 

 

 • Daftar masuk hotel dan rehat

HARI 13

14-Nov

Interlaken

SP

 • Daftar keluar hotel

Khamis

 

 

 • Bertolak ke lapangan terbang Zurich(119 km, 1 jam 45 minit)

 

Lapangan terbang Zurich

 • Perlepasan pulang ke Kuala Lumpur

HARI 14

 

 

 

15-Nov Jumaat

Kuala Lumpur

 

 • Selamat tiba di KLIA

 

 

HARGA SEORANG (20 ORANG MINIMA):

DEWASA

KANAK-KANAK (2 – 12 TAHUN )*

BILIK BERDUA

BILIK SEORANG

KATIL EKSTRA DI BILIK BER-3

TANPA KATIL DI BILIK BER-2

RM 12,740

RM 14,600

RM 10,740

RM 9740

* Untuk kanak-kanak yang berkongsi bilik dengan ibu ATAU bapa di bilik berdua akan dikira harga dewasa

 

CADANGAN JADUAL PENERBANGAN:

TARIKH

SEKTOR

Kod

ETD

ETA

TEMPOH PENERBANGAN

TEMPOH TRANSIT

1-NOV-19

KUL – DOH

QR 849

8:00PM

11:00PM

8 JAM 0 MIN

2 JAM 35 MIN

2-NOV-19

DOH – BUD

QR 201

1:35AM

5:40AM

6 JAM 5 MIN

14-NOV-19

ZRH – DOH

QR 96

4:05PM

11:50PM

5 JAM 45 MIN

2 JAM 40 MIN

15-NOV-19

DOH – KUL

QR 848

2:30AM

3:30PM

8 JAM 0 MIN

 

HARGA Termasuk:

 • Tiket penerbangan pergi balik kelas ekonomi dengan Qatar Airways & cukai lapangan terbang
 • 12 malam penginapan di hotel pilihandengan sarapan pagi.
 • Makan tengahari sebagaimana dalam aturcara.
 • Bas berhawa dingin & pemandu pelancong berbahasa Inggeris
 • Bayaran masuk tempat lawatan
 • Air mineral sewaktu tour
 • Beg Kembara
 • Tip pemandu pelancong

 

HARGA tidak termasuk:

 • Insuran perjalanan
 • Perbelanjaan persendirian
 • Minuman yang dipesan semasa makan
 • Makan malam

 

PERCUMA:

 • Bag kembara

 

Terma & Syarat:

DEPOSIT/BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ:

 1. Tempahan sah bila deposit RM 2,000 seorang diterima oleh kami.
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safirgotravel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan tempahan.
 3. Pembatalan tempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat atau emel untuk mengelak dari sebarang salahfaham.
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 45 hari sebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 45 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual dibawah:

 

Tempoh

Caj Pembatalan

Lebih dari 45 hari

Pemulangan deposit tolak RM250 (yuran pengurusan)

30 - 45 hari sebelum penerbangan

75% dari harga pakej

0 - 29 hari sebelum penerbangan

100% dari harga pakej

 

NOTA PENTING:

 1. Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih dahulu.
 2. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai matawang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya. Disebabkan ketidakstabilan kadar nilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safirgotravel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan sebagainya.
 3. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 4. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika eletrik.
 5. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 6. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke Malaysia.
 7. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senaraihitam oleh mana-mana badan kawal selia di Malaysia atau destinasi luarnegara yang melarang keluar atau masuk.ke negara tersebut
 8. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan ke luar negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan dipulangkan.
 9. Semua makan yang tertera didalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak hotel.

 

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-


Penama : SAFIR GO TRAVEL SDN BHD (817983-A) (KKKP 7773)

Bank : MAYBANK ISLAMIC, CPI BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.

No. Akaun : 5628-3461-9640

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN.

Maklumat Tambahan

Kod Pesawat

 • MH - Malaysia Airlines
 • SV - Saudi Airlines
 • GA - Garuda
 • IY - Yemenia Airways
 • PK - Pakistan International Airlines
 • MS - Egyptair
 • RJ - Royal Jordanian
 • TK - Turkish Airlines
 • CZ - China Southern Airlines
 • CX - Cathay Pacific
 • VN - Vietnam Airways
 • IR - IRAN AIR
 • QR - Qatar Airways
 • EY - Etihad Airways
 • EK - Emirates Airways
 • WY - Oman Airlines
 • HY - Uzbek Airlines
 • AK - Air Asia
 • LH - LUFTHANSA
 • SQ - SINGAPORE AIRLINES
 • TG - THAI AIRWAYS
 • QF - QANTAS
 • MK - MAURITIUS AIRLINE
 • BA - BRITISH AIRWAYS
 • D7 - Air Asia X
 • MU - China Eastern Airline
 • UL - AIR LANKA
 • AZ - ALITALIA
 • JQ - JETSTAR
 • W5 - MAHAN AIR
 • OD - MALINDO AIR
 • S7 - SIBERIA AIRLINE
 • KL - KLM
 • SU - AEROFLOT
 • KA - DRAGON AIR
 • CA - Air China
 • KC - AIR ASTANA
 • PR - Philippine Airlines

PERHATIAN

         NOTE : ALL ENTRANCE TICKET SUBJECT TO AVAILABILITY

 • Harga Pakej "ALL IN" termasuk cukai.
 • Tertakluk kepada perubahan harga tiket kapal terbang, surcaj minyak dan cukai.
 • Pihak syarikat berhak mengubah mana-mana maklumat pakej tanpa sebarang notis terlebih dahulu.
 • Passport antarabangsa perlu sah laku sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh sampai ke Malaysia.
 • Peserta hendaklah fax, email/pos salinan passport 30 hari sebelum tarikh berlepas.
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk bertiga sebilik (triple room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik, hanya katil tambahan yang disediakan.

 

 • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
 • Maklumat Perjalanan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
09-01-2020
19-01-2020
19-01-2020
12H/9M
8850.00
Adult Twin8850.00
Adult Double8850.00
Adult Single10555.00
Child (7-11 years) w/ext bed7350.00
Child (7-11 years) w/out bed7530.00
QR
03-02-2020
13-02-2020
13-02-2020
12H/9M
8850.00
Adult Twin8850.00
Adult Double8850.00
Adult Single10555.00
Child (7-11 years) w/ext bed7350.00
Child (7-11 years) w/out bed7530.00
QR
10-03-2020
20-03-2020
20-03-2020
12H/9M
8850.00
Adult Twin8850.00
Adult Double8850.00
Adult Single10555.00
Child (7-11 years) w/ext bed7350.00
Child (7-11 years) w/out bed7530.00
QR
09-04-2020
19-04-2020
19-04-2020
12H/9M
8850.00
Adult Twin8850.00
Adult Double8850.00
Adult Single10555.00
Child (7-11 years) w/ext bed7350.00
Child (7-11 years) w/out bed7530.00
QR
13-10-2020
23-10-2020
23-10-2020
12H/9M
8850.00
Adult Twin8850.00
Adult Double8850.00
Adult Single10555.00
Child (7-11 years) w/ext bed7350.00
Child (7-11 years) w/out bed7530.00
QR
21-11-2020
01-12-2020
01-12-2020
12H/9M
8850.00
Adult Twin8850.00
Adult Double8850.00
Adult Single10555.00
Child (7-11 years) w/ext bed7350.00
Child (7-11 years) w/out bed7530.00
QR
15-12-2020
25-12-2020
25-12-2020
12H/9M
8850.00
Adult Twin8850.00
Adult Double8850.00
Adult Single10555.00
Child (7-11 years) w/ext bed7350.00
Child (7-11 years) w/out bed7530.00
QR
Aturcara

CENTRAL & EASTERN EUROPE – OLD AND NEW (Germany, Austria, Slovakia, Republic of Czechoslovakia, Hungary) Istimewa: “Sound of Music Tour” di Salzburg

12 Hari 9 Malam

HALF BOARD MEALS: SARAPAN PAGI & MAKAN TENGAHARI

SP: SARAPAN PAGI, MT: MAKAN TENGAHARI, MM: MAKAN MALAM

Tarikan:

 1. Halstatt, one of the most beautiful European village
 2. Cesky Krumlov - UNESCO site
 3. Blue Danube cruising in Budapest
 4. St Gilgen – it is where they shot Sound of Music
 5. Salzburg – kota kelahiran Mozart & lokasi filem hebat “Soung of Music”
 6. BONUS - “Sound of Music Tour” in Salzburg
 7. Vienna Splendors - great Austrian Palaces indoor tour
 8. Shopping @ Parndoff Factory Outlet
 9. Neuschwanstein Castle (Munich’s outskirt) - model for Sleeping Beauty Castle of Disneyland

Hari 01: KLIA / DOHA

Berkumpul di KLIA aras 5, balai pelepasan 3½ jam sebelum waktu penerbangan ke Budapest melalui Doha.

Hari 02: DOHA / BUDAPEST [SP]

Ketibaan di Budapest, Citadel Gellert Hill (di sini anda akan mendapat pemandangan kota Budapest yang mengujakan), Hero’s Square (dipenuhi dengan patung-patung Dukes dan Raja-raja Hungary yang masyhur), Millennium Monument, makan tengahari dan solat dan masa bebas membeli belah di Vaci UTCA. Mendaftar masuk hotel dan rehat.

Hari 03: BUDAPEST/BRASTILVA (SLOVAKIA) [SP/MT]

Selepas sarapan lawatan di Budapest termasuk Fisherman’s Bastion, melawat bangunan Parlimen berseni bina Gothic dan anda berpeluang mendengar penerangan ringkas tentang sejarah Hungary sejak 1000 tahun lalu, makan tengahari dan solat, kemudian ke Brastilava ibu Negara Slovakia. Mendaftar masuk hotel dan rehat.

Hari 04: BRASTILVA/PARNDOFF (AUSTRIA)/VIENNA [SP]

Selepas sarapan pagi, lawatan di Brastilava - melihat Primatial Square, Bratislava Castle Coutyard dan Astronomical Clock Museum. Bertolak ke Vienna, dalam perjalanan singgah di Parndoff Outlet untuk membeli- belah. Mendaftar masuk hotel di Vienna dan acara bebas.

Hari 05: VIENNA [SP/MT]

Selepas sarapan pagi lawatan di Vienna termasuk ke Schonbrunn Palace (UNESCO’ LIST - istana musim panas Hapsburgs dan Maria Theresa ibu Marie Antoinette yang kemudiannya menjadi permaisuri kepada Louis XVI of France), melihat dan mengambil gambar Horburg Palace (tempat kediaman yang masyhur diduduki oleh Empress Elizabeth cukup dikenali dengan gelaran Sisi oleh orang-orang Austria), Upper Beldevere Palace, Strauss Garden, City Hall, State Opera House dan lain-lain lagi. Bermalam di Vienna.

Hari 06: VIENNA /HALLSTAT/ST GILGEN /SALZBURG (AUSTRIA) [SP/MT]

Selepas sarapan bertolak ke Hallstat kawasan perkampungan tepi tasik yang cantik di Austria, melihat Hallstat lake dan perkampungannya. Hallstat adalah merupakan keajaiban alam semulajadi di Eropah! Apatah lagi

 

kedatangan anda di awal musim bunga, sakiskan pokok-pokok yang baru mengeluarkan bunga. Singgah di St Gilgen, melihat rumah ibu Mozart, Tasik Gilgen dan Wolfgangsee (2 lokasi pengambaran filem “Sound of Music”, bertolak ke Salzburg, mendaftar masuk hotel dan rehat.

Hari 07: SALZBURG [SP/MT]

Selepas sarapan pagi ke lokasi-lokasi indah pengambaran filem “The Sound of Music’ termasuk Mirabell Garden & Pegasus Fountain (taman yang masyhur ini telah direka semula di bawah arahah Prince Archbishop Johann Ernst Graf von Thun dalam tahun 1690 dan dirancang oleh Johann Bernard Fisher von Eriach dan dimodelkan semula oleh Franz Anton Dan reiter dalam tahun 1913 & dibuka untuk orang awam oleh Emperor Franz Joseph dalam tahun 1854-salah satu lokasi filem Sound of Music), melihat Leopoldskron Palace, Hellbrunn Palace dan Nonnberg Convent .

Hari 08: SALZBURG /FUSSEN HOHWNSHWANGAU/MUNICH [SP/MT]

Selepas sarapan pagi bertolak ke Neushwanstein untuk melawat keindahan Neushwanstein Castle yang menjadi sumberi lham kepada Disneyland untuk mereka bentuk dan membina Sleeping Beauty ‘s Castle. tersembunyi di celah-celah pergunungan telah dibina oleh German King Ludqwig II (Swan King). Bermalam di Munich

Hari 09: MUNICH / CESKY KRUMLOV/ PRAGUE [SP]

Selepas sarapan pagi melawat BMW world dan city Hall. Selepas makan tengahari bertolak ke Prague melalui Cesky Krumlov dii Republic of Czechoslovakia, kota bersejarah UNESCO dengan kecantikan tersendirinya di kelilimgi sungai, setengah hari lawatan di Cesky Crumlov; Cesky Crumlov Castle (UNESCO’s list), bertolak ke Prague, mendaftar masuk hotel dan rehat.

HARI 10: PRAGUE @ Republic of Czechoslovakia [SP/MT]

Selepas sarapan pagi, memulakan lawatan di Prague termasuk Prague Castle (UNESCO’s list), Old Royal Palace, St George Basilica, St Vitus Cathedral (terbesar dan terpenting di Prague, tempat pengkebumian raja-raja Czechoslovakia dan tempat disimpan Czech Crown Jewel), Charles Bridge (menghubungkan kota lama Prague dan Lesser Town, jambatan penjalan kaki yang masyhur dipenuhi dengan pemuzik, pelukis, peniaga dan pelancong), Golden Lane dan Old Town Square (terletak di tengah-tengah kota bersejarah Prague dikelilingi oleh bangunan-bangunan Baroque, kafe, penghibur jalanan dan ahli senikraftangan). Bermalam di PRAGUE.

Hari 11: PRAGUE / DOHA / KUL [SP]

Selepas sarapan masa bebas sebelum bertolak kelapangan terbang untuk penerbangan pulang ke Malaysia.

Hari 12: KLIA

Ketibaan di KLIA dengan selamat insya-Allah.

HARGA SEORANG:

DEWASA

DEWASA

KANAK-KANAK 2 - 12 THN

BILIK BER-2

BILIK SINGLE

BILIK BER-2

RM 8,850

RM 10,555

RM 7,350

PAKEJ TERMASUK:-

 • Tiket penerbangan pergi balik kelas ekonomi dengan Qatar Airways & cukai lapangan terbang
 • 09 malam penginapan di hotel pilihan dengan sarapan
 • Makan tengahari sebagaimana dalam
 • Bas berhawa dingin & pemandu pelancong berbahasa Inggeris
 • Bayaran masuk tempat lawatan
 • Air mineral sewaktu tour
 • Beg Kembara
 • Tippings Guide dan Driver

PAKEJ TIDAK TERMASUK:

 • Insuran perjalanan @ RM 112/individu
 • Perbelanjaan persendirian

JADUAL PENERBANGAN 2020 :

Sektor

Kod

ETD

ETA

TARIKH 1

TARIKH 2

TARIKH 3

KUL – DOH

QR 849

2025

2315

09/01/2020

03/02/2020

10/03/2020

DOH – BUD

QR 201

0150

0645

10/01/2020

04/02/2020

11/03/2020

PRG – DOH

QR 290

0910

1610

19/01/2020

13/02/2020

20/03/2020

DOH - KUL

QR 844

1940

0830+1

19/01/2020

13/02/2020

20/03/2020

Tarikh lain: 09/04/2020, 08/09/2020, 13/10/2020, 21/11/2020, 15/12/2020

(NOTA: Harga, tarikh penerbangan & jenis pesawat adalah tertakluk pada perubahan)

TERMA & SYARAT:

DEPOSIT/BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ:

 1. Tempahan sah bila bayaran deposit sebanyak RM1000 seorang diterima oleh
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safirgotravel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan
 3. Pembatalan tempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat atau emel untuk mengelak dari sebarang
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 45 hari sebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 45 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual dibawah:

 

Tempoh

Caj Pembatalan

Lebih dari 45 hari

Pemulangan deposit tolak RM250 (yuran pengurusan)

30 - 45 hari sebelum penerbangan

Deposit hangus

22 - 29 hari sebelum penerbangan

75% dari harga pakej

21 hari atau kurang sebelum penerbangan

100% dari harga pakej

NOTA PENTING:

 1. Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih
 2. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai matawang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya. Disebabkan ketidakstabilan kadar nilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safirgotravel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan
 3. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 4. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika
 5. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 6. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke
 7. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senaraihitam oleh mana-mana badan kawal selia di Malaysia atau destinasi luarnegara yang melarang keluar atau masuk.ke negara tersebut
 8. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan ke luar negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan
 9. Semua makan yang tertera didalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-

Penama : SAFIR GO TRAVEL SDN BHD

Bank : MAYYBANK ISLAMIC, CPI BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.

No. Akaun : 5628-3461-9640

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN.

Maklumat Tambahan

Kod Pesawat

 • MH - Malaysia Airlines
 • SV - Saudi Airlines
 • GA - Garuda
 • IY - Yemenia Airways
 • PK - Pakistan International Airlines
 • MS - Egyptair
 • RJ - Royal Jordanian
 • TK - Turkish Airlines
 • CZ - China Southern Airlines
 • CX - Cathay Pacific
 • VN - Vietnam Airways
 • IR - IRAN AIR
 • QR - Qatar Airways
 • EY - Etihad Airways
 • EK - Emirates Airways
 • WY - Oman Airlines
 • HY - Uzbek Airlines
 • AK - Air Asia
 • LH - LUFTHANSA
 • SQ - SINGAPORE AIRLINES
 • TG - THAI AIRWAYS
 • QF - QANTAS
 • MK - MAURITIUS AIRLINE
 • BA - BRITISH AIRWAYS
 • D7 - Air Asia X
 • MU - China Eastern Airline
 • UL - AIR LANKA
 • AZ - ALITALIA
 • JQ - JETSTAR
 • W5 - MAHAN AIR
 • OD - MALINDO AIR
 • S7 - SIBERIA AIRLINE
 • KL - KLM
 • SU - AEROFLOT
 • KA - DRAGON AIR
 • CA - Air China
 • KC - AIR ASTANA
 • PR - Philippine Airlines

PERHATIAN

         NOTE : ALL ENTRANCE TICKET SUBJECT TO AVAILABILITY

 • Harga Pakej "ALL IN" termasuk cukai.
 • Tertakluk kepada perubahan harga tiket kapal terbang, surcaj minyak dan cukai.
 • Pihak syarikat berhak mengubah mana-mana maklumat pakej tanpa sebarang notis terlebih dahulu.
 • Passport antarabangsa perlu sah laku sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh sampai ke Malaysia.
 • Peserta hendaklah fax, email/pos salinan passport 30 hari sebelum tarikh berlepas.
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk bertiga sebilik (triple room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik, hanya katil tambahan yang disediakan.

 


RM 16,790BOSNIA, CROATIA & SLOVENIA BALKAN STATES + ROMANIA & BULGARIA BALKAN + GREECE
RM 9,890RM 2,800

RM 2,675

Urumqi, Turpan, Dunhuang, Jiayuguan, Zhangye, Xining, Linxia, Lanzhou, Xi’an
RM 8,850

RM 3,150


RM 6,690


 

RM 3,490

RM 5,150

RM 6,980

RM 7,890

RM 7,980

RM 3,780RM 8,350

RM 10,980

RM 6,590

Menyelusuri Keindahan "Swiss" Asia - Lahore-Islamabad-Besham-Chilas-Gilgit-Hunza Valley-Khunjerab Pass-Sost-Karimabad
RM 6,490

WARSAW, LITHUANIA, LATVIA & ESTONIA
RM 8,690

RM 8,350
RM 8,880

RM 6,950

ISTANBUL / CANAKKALE / TROY / PARGEMON / IZMIR / KUSADASI / EPHESUS /PAMUKKALE / KONYA / CAPPADOCIA / ANKARA / BOLU / BHOSPORUS CRUISING
RM 4,890

RM 14,560

RM 5,550