AZERBAIJAN GEORGIA & ARMENIA

Baku, City Of Azerbaijan

Nizami Street, Baku, Azerbaijan

Mtskheta Panorama with the Svetitskhoveli Cathedral

Danil Starikov

Gobustan State Reserve • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
 • Maklumat Perjalanan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
08-04-2020
16-04-2020
16-04-2020
10H/8M
Adult Twin9850.00
Adult Double9850.00
Adult Single11150.00
Adult Triple9850.00
EK
18-09-2020
26-09-2020
26-09-2020
10H/8M
Adult Twin9850.00
Adult Double9850.00
Adult Single11150.00
Adult Triple9850.00
EK
14-10-2020
22-10-2020
22-10-2020
10H/8M
Adult Twin9850.00
Adult Double9850.00
Adult Single11150.00
Adult Triple9850.00
EK
Aturcara

KEMBARA NEGARA-NEGARA CAUCASUS - AZERBAIJAN, GEORGIA & ARMENIA

10 HARI 8 MALAM (VIA EMIRATES AIRLINES)

 

MEALS: FULLBOARD HALAL DI AZERBAIJAN & ARMENIA; HALFBOARD DI GEORGIA

 

Hari 1 : Baku (Azerbaijan) [MT/MM]

Berkumpul 3½ jam di Dewan Pelepasan KLIA untuk penerbangan ke Baku melalui Dubai. Ketibaan di Baku, makan tengah hari di restoran tempatan. Mulakan lawatan bersiar-siar di Baku. Lawati Alley Memorial Shehidler Khiyabany, di mana anda boleh melihat pemandangan panorama kota Baku yang hebat. Teruskan melawat Baku baru dan meneroka seni bina abad ke-19-20: Nizami Street, Fountain Square, Tugu Nizami Ganjavi, Jalan Rasul-Zade. Melawat Muzium Sejarah Kebangsaan Azerbaijan dan berpindah ke bahagian lama bandar itu - Icheri Sheher. Lawati Maiden Tower, Istana Shirvan Shahs, Caravanserai, dan Market Square dengan pelbagai studio seni dan kios cenderahati. Singgah ke Muzium Karpet Kebangsaan yang terdapat koleksi permaidani Azerbaijan terbesar didunia. Bermalam di hotel.

 

Hari 2 : Baku - Semenanjung Absheron - Gobustan - Baku (Azerbaijan) [SP/MT/MM]

Hari ini anda akan melawat kawasan Greater Baku dan Semenanjung Absheron. Mulakan dengan Taman Negara Gobustan dan Muzium Petroglyphs untuk meneroka petroglif sejak tahun 10,000 SM. Teruskan lawatan ke gunung berapi lumpur di Gobustan Reserve - hampir separuh gunung berapi lumpur di dunia terdapat disini. Kemudian ke Ateshgah - Kuil pemujaan api yang terletak di kampung Surakhany. Penganut agama Zoroastrians dari India mengembara beribu-ribu kilometer ke Ateshgah untuk menyembah api yang keluar dari bumi. Pandu ke Gunung Yanardag untuk melihat pembakaran gas asli sejak beribu-ribu tahun. Kembali ke Baku. Bermalam di hotel.

 

Hari 3 : Baku - Tbilisi (Azerbaijan - Georgia) [SP/MM]

Selepas sarapan, berangkat ke Tbilisi, Georgia menaiki pesawat Azerbaijan Airways. Ketibaan di Tbilisi, lawatan termasuk menziarahi tugu Vakhtang Gorgasali, pengasas legenda Tbilisi, menaiki kereta kabel ke puncak Narikala Fortress untuk menikmati keindahan pemandangan panorama kota ini, lawatan berjalan kaki di daerah rumah mandian Sulphur dengan melalui satu-staunya masjid di Tbilisi. Membeli cenderahati di lorong-lorong jalanan sempit dikawasan Sharden sambil mengimbau kehidupan masa silam, melihat Sioni Cathedral, Anchiskhati Basilica, menara jam Rezo Gabriadze Theatre dan menyeberang jambatan, Bridge of Peace, untuk ke Rike Park. Pada waktu petang, makan di restoran tempatan untuk merasai hidangan masakan tradisional Georgia. Daftar masuk hotel dan bermalam di Tbilisi.

 

Hari 4 : Tbilisi - Sighnaghi - Tbilisi (Georgia) [SP/MT]

Selepas sarapan, teruskan lawatan ke Biara Bodbe dan Sighnaghi Royal Town, salah satu persimpangan Laluan Sutera Besar yang dikelilingi oleh dinding pertahanan dengan 23 menara. Selepas makan tengahari, kembali ke Tbilisi dan masa bebas. Bermalam di Tbilisi.

Acara pilihan: Kembara menaiki bot di Sungai Tbilisi. Harga USD15 seorang.

 

Hari 5 : Tbilisi - Mtshheta - Kazbegi Darialli Pass - Tbilisi (Georgia) [SP/MM]

Selepas sarapan, bertolak ke Mtskheta, salah satu bandar tertua dan pusat budaya dan agama di Georgia. Ianya juga tersenarai di UNESCO World Heritage List. Lawatan termasuk melihat Anauri Fortress, Kazbegi/Stepansminda Village, Tasik Jinvali, Sungai Avagri dan Gunung Gundauri & Darialli Pass (di sinilah dipercayai Zulqarnain membina temboknya sebagaimana yang diceritakan di dalam Al-Quran). Kembali ke Tbilisi. Bermalam di Tbilisi.

 

Hari 6 : Tbilisi - sempadan Armenia - Haghpat - Tasik Sevan - Sevanavank - Yerevan (Georgia - Armenia) [SP/MT/MM]

Selepas sarapan, melintasi sempadan Georgian-Armenia "Sadakhlo-Bagratashen", disambut oleh guide dan pemandu Armenia. Anda akan mulakan kembara ke tanah tradisi kuno dan kuil-kuil tertua. Tiba di rantau Lori untuk melawat tapak warisan dunia UNESCO, Biara Haghpat, salah satu contoh yang menakjubkan dari seni bina tradisional Armenia yang didirikan pada abad ke-10 hingga ke-13. Ianya terletak di lereng bukit, menghadap Debed River. Lokasi biara ini dipilih untuk melindungi keamanan dan pengasingan para sami. Terus ke Dilijan untuk melihat Tasik Sevan, "The Jewel of Armenia" dan salah satu tasik pergunungan air tawar yang terbesar di dunia. Pantai Lake Sevan ini kaya dengan hutan tebal, batu-batu curam yang berwarna putih, padang rumput gunung dan padang rumput Alpine. Singgah di Sevanavank untuk melawat sisa-sisa biara yang merangkumi dua kuil- Surb Arakelots dan Surb Astvatsatsin yang terletak di kalangan banyak khachkars (ukiran batu salib). Bangunan-bangunan itu dibina dari tuff hitam yang mungkin memberikan namanya biara Sevanavank - "the Black Monastery". Nikmati pemandangan yang mengkagumkan: tasik yg dikelilingi oleh gunung-ganang dari semua sisi dan puncak yang diseliputi salji boleh dilihat hampir di seluruh perimeter tasik dan hilang di belakang ufuk. Terus ke Yerevan untuk bermalam.

 

Hari 7 : Yerevan (Armenia) [SP/MT/MM]

Salah satu bandar tertua di dunia, Yerevan adalah ibukota Armenia, terkenal sebagai bandar merah jambu dan mempunyai lanskap yang indah. Lawatan ke Cascade Monument yang merupakan lambang utama bandaraya ini. Tangga skala mega ini berukuran 500 meter tinggi dan 50 meter lebar. Pemandangan panorama dari monumen ini membuka pemandangan bandar yang menakjubkan iaitu Rumah Opera, Gunung Ararat, Tasik Swan, Republic Square, dan Abovyan Avenue, yang anda juga akan berjalan semasa lawatan nanti. Sekiranya hujung minggu, kunjungi Vernissage, pasar cenderahati terbesar di Yerevan. Terus ke kompleks peringatan Genosida Armenia di bukit Tsitsernakaberd. Lawatan ke kilang permaidani Megeryan di mana anda boleh melihat proses pembuatan karpet Armenian yang terkenal. Anda akan melihat permaidani dari pelbagai wilayah Armenia dan mengetahui tentang makna tersembunyi unsur-unsur yang digunakan dalam reka bentuk mereka. Pada waktu petang, nikmati makan malam dan persembahan cerita tradisional. Kembali ke hotel dan rehat.

 

Hari 8 : Yerevan - Garni - Geghard - Etchmiadzin - Yerevan (Armenia) [SP/MT/MM]

Bertolak ke Garni, salah sebuah kampung utama di Armenia yang terkenal dengan kubunya. Kubu ini adalah satu-satunya tempat suci pagan dari abad ke-1 yang terselamat daripada dakwah agama Kristian yang agresif pada abad ke-4. Perhentian seterusnya adalah di kompleks biara Geghard (bermaksud tombak). Landskap indah Geghard dibingkai dengan tebing yang menjulang tinggi. Seni hiasan yang dipotong menjadi batu menggambarkan dan menerangkan perkembangan Zaman Abad Pertengahan di seluruh rantau ini. Kompleks ini diperkenalkan kepada sejarah pada abad ke-4 sebagai mata air suci di dalam sebuah gua. Kembali ke hotel dan rehat.

 

Hari 9 : Yerevan - Kuala Lumpur [SP]

Bertolak ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang ke Malaysia.

 

Hari 10 : KLIA

Tiba di KLIA dengan selamat Insha-Allah.

 

HARGA SEORANG:

DEWASA

KANAK-KANAK 2-12 THN

BILIK BERDUA

BILIK SINGLE

TANPA KATIL

EXTRA BED

RM 9,850

SEORANG

RM 11,150

SEORANG

TBA

TBA


JADUAL PENERBANGAN:

TARIKH

TARIKH

TARIKH

KOD

SEKTOR

ETD

ETA

08/04/20

18/09/20

14/10/20

EK 343

KUL / DXB

2:10AM

4:55AM

08/04/20

18/09/20

14/10/20

EK 2198

DXB / GYD

8:05AM

11:00AM

10/04/20

20/09/20

16/10/20

J2 9223

GYD / TBS

9:30AM

10:40AM

16/04/20

26/09/20

22/10/20

EK 2207

EVN / DXB

12:10PM

3:15PM

16/04/20

26/09/20

22/10/20

EK344

DXB / KUL

9:25PM

8:50AM +1

 

 

HARGA TERMASUK:

 • Tiket penebangan pergi balik kelas ekonomi dengan Emirates Airline + cukai lapangan terbang
 • Tiket penerbangan satu hala dari Baku ke Tbilisi dengan Azerbaijan Airways
 • 08 malam penginapan di hotel dengan 8X sarapan pagi
 • Makan tengahari dan malam adalah seperti dalam aturcara
 • Bayaran masuk tempat lawatan,
 • Pemandu pelancong berbahasa Inggeris
 • Air mineral dalam bas
 • Tip pemandu kenderaan dan pemandu pelancong
 • Beg kembara
 • Visa Armenia & Azerbaijan

 

HARGA TIDAK TERMASUK:

 • Travel Insurance
 • Perbelanjaan persendirian

 

 

TERMA & SYARAT:

DEPOSIT/BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ:

 1. Tempahan sah bila bayaran deposit sebanyak RM 1,000 seorang diterima oleh kami.
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safirgotravel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan tempahan.
 3. Pembatalan tempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat atau emel untuk mengelak dari sebarang salahfaham.
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 45 hari sebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 45 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual dibawah:

 

TEMPOH

CAJ PEMBATALAN

Lebih dari 45 hari

Pemulangan deposit tolak RM250 (yuran pengurusan)

30 - 45 hari sebelum penerbangan

Deposit hangus

22 - 29 hari sebelum penerbangan

75% dari harga pakej

21 hari atau kurang sebelum penerbangan

100% dari harga pakej

 

NOTA PENTING:

 1. Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih dahulu.
 2. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai matawang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya. Disebabkan ketidakstabilan kadar nilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safirgotravel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan sebagainya.
 3. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 4. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika eletrik.
 5. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 6. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke Malaysia.
 7. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senaraihitam oleh mana-mana badan kawal selia di Malaysia atau destinasi luarnegara yang melarang keluar atau masuk.ke negara tersebut
 8. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan ke luar negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan dipulangkan.
 9. Semua makan yang tertera didalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak hotel.

 

TERMS AND CONDITIONS
(Safir Go Travel and its subsidiaries are refer as the Organizers )

 1. The Organizers / its associated agents act only as agents for the transportation companies , overseas agents, any entrance ticket, visa application, embassy, hotel contractors and other principals, tickets and vouchers and documents are issued subject to those terms and contracts under which these services are provided.
 2. The Organizers accept no responsibility for any loss, injury or damage to you or your belongings resulting directly or indirectly from occurrences beyond its control including breakdown in equipment, strikes, war, theft, delays, medical or customs regulations, cancellations, charges in therein or schedules, etc. it is the responsibility of the tour member to buy travel insurance. safe keeping of travel documents are the responsibilities of persons who taking the tours
 3. The Organizers shall not be held responsible for deportation of refusal of entry by immigration Authorities to/of tour members resulting from the possession of unlawful items or holding improper travel documents or other causes of whose behavior and activities are considered as subversive by the foreign government. There is absolutely no refund to tour member who had been refused entry.
 4. If necessary the organizers reserve the right to after itineraries, travel arrangements, hotel accommodation, flight details, the organizers also reserves the right to cancel or withdraw at any time bookings made by or on behalf of clients, in which event no liabilities whatsoever shall be brome by the organizers in respect of such cancellations or withdrawl.
 5. No refund or reduction will be made to any person who does not participate in any meals,sightseeing or accommodation during the course of the tour.
 6. The organizers reserve right to cancel land tour prior to departure for any reasons, including insufficient number of participants. Should this happen the payment will be refunded without further obligations on the part of the company.
 7. The organizers also reserve the right to require any individual to withdraw from the tour if it is deemed that his act or conduct is offensive to or incompatible with the interest, harmony and welfare of other clients and the tour as a whole and Safir Go Travel Sdn Bhd shall be under no further liability thereafter to any such person.
 8. Itineraries, travel arrangements, all entrance tickets, hotel accommodation, flight details, visa application are subject to change and availability.
 9. Flight details, itinerary, hotel and meals which stated on the itinerary above are subject to change according to different date without prior notice.
 10. The organizers are acting as a representative, as an intermediary, as a third party, as an agent, we bear no responsibility for any damage, loss, rejection, deniable, caused by airlines, overseas travel agents, our business partners in overseas, embassy, tour guides, transportation, restaurants, and any entrances.


To ensure the benefit of customers, assumed those passenger registering, paying, or joining our tour have already read, understand and agree the tour conditions.

 

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-

Penama : SAFIR GO TRAVEL SDN BHD

Bank : MAYBANK ISLAMIC, CPI BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.

No. Akaun : 5628-3461-9640

 

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN.

Maklumat Tambahan

Kod Pesawat

 • MH - Malaysia Airlines
 • SV - Saudi Airlines
 • GA - Garuda
 • IY - Yemenia Airways
 • PK - Pakistan International Airlines
 • MS - Egyptair
 • RJ - Royal Jordanian
 • TK - Turkish Airlines
 • CZ - China Southern Airlines
 • CX - Cathay Pacific
 • VN - Vietnam Airways
 • IR - IRAN AIR
 • QR - Qatar Airways
 • EY - Etihad Airways
 • EK - Emirates Airways
 • WY - Oman Airlines
 • HY - Uzbek Airlines
 • AK - Air Asia
 • LH - LUFTHANSA
 • SQ - SINGAPORE AIRLINES
 • TG - THAI AIRWAYS
 • QF - QANTAS
 • MK - MAURITIUS AIRLINE
 • BA - BRITISH AIRWAYS
 • D7 - Air Asia X
 • MU - China Eastern Airline
 • UL - AIR LANKA
 • AZ - ALITALIA
 • JQ - JETSTAR
 • W5 - MAHAN AIR
 • OD - MALINDO AIR
 • S7 - SIBERIA AIRLINE
 • KL - KLM
 • SU - AEROFLOT
 • KA - DRAGON AIR
 • CA - Air China
 • KC - AIR ASTANA
 • PR - Philippine Airlines

PERHATIAN

         NOTE : ALL ENTRANCE TICKET SUBJECT TO AVAILABILITY

 • Harga Pakej "ALL IN" termasuk cukai.
 • Tertakluk kepada perubahan harga tiket kapal terbang, surcaj minyak dan cukai.
 • Pihak syarikat berhak mengubah mana-mana maklumat pakej tanpa sebarang notis terlebih dahulu.
 • Passport antarabangsa perlu sah laku sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh sampai ke Malaysia.
 • Peserta hendaklah fax, email/pos salinan passport 30 hari sebelum tarikh berlepas.
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk bertiga sebilik (triple room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik, hanya katil tambahan yang disediakan.