AFRIKA SELATAN • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
22-10-2019
01-11-2019
01-11-2019
11H/8M
Adult Twin16790.00
Adult Double16790.00
Adult Single18950.00
Adult Triple16790.00
EK
Aturcara

AFRIKA SELATAN (CAPE TOWN, JOHANNESBURG, SUN CITY), VICTORIA FALLS (ZIMBABWE + ZAMBIA) & BOSTWANA


11 HARI 8 MALAM (VIA EMIRATES AIRLINES)

 

HARI 01: KLIA – DUBAI - CAPETOWN
Berkumpul di KLIA 31⁄2 jam sebelum penerbangan ke Johannesburg bagi urusan daftar masuk penerbangan ke Cape Town melalui Dubai jam 7:20 malam.


HARI 02: CAPETOWN [MT/MM]
Ketibaan di lapangan terbang Cape Town anda akan disambut oleh wakil kami, ziarah dan solat di Masjid Auwal. Melawat Bo-Kaap Cape Malay District – kawasan pinggir bandar yang dihuni oleh ramai berketurunan Melayu di kaki bukit Signal Hill dengan jalan-jalan berbatu cobble dan bumbung rata yang mula dibina sejak kurun ke 18. Lawatan orientasi di kota Cape Town termasuk melihat Houses of Parliament, City Hall, Cape Castle and Slave Lodge, dan Green Market Square. Daftar masuk hotel dan rehat.


HARI 03: CAPETOWN – CAPE PENINSULA - CAPETOWN [SP/MT/MM]
Selepas sarapan pagi, lawatan ke Cape Peninsular, Seal Island (terletak 5.7km ke utara pantai False Bay berhampiran Cape Town. Pulau ini dinamakan sedemikian justeru banyaknya beruang laut yang hidup di atasnya) melalui Teluk Hout & Boulder Beach untuk melihat penguin, Cape Point dengan menaiki Funikular atau keretapi kabel (pergi balik), Cape of Good Hope dan Chapman’s Peak (merupakan sebuah gunung yang terletak di sebelah barat Cape Peninsula lebih kurang 15 km ke selatan Cape Town berhampiran Telok Hout (Hout Bay). Sebelah barat gunung ini mengadap Laut Atlantik. Kembali ke hotel dan rehat.


HARI 04: CAPETOWN [SP/MT/MM]
Selepas sarapan pagi, meneruskan lawatan ke Stellenbosch; bandar tertua kedua di Afrika Selatan awal diasaskan pada tahun 1679 sebagai tempat bercucuk tanam. Kemudian anda akan melalui ladang-ladang anggur yang memenuhi kedua-dua belah jalan. Selepas itu ke Ladang Ostrich Pantai Barat. Tour Guide akan menunjukkan anda di sekitar ladang burung unta. Anda juga mempunyai peluang untuk menunggang burung unta dan bertolak ke Taman Botani Kirstenbosch dan Cerun tebing timur Table Mountain. Menaiki kereta kabel ke Table Mountain (bergantung kepada cuaca). Kereta kabel terkenal di dunia ini membawa anda sehingga 1068m atas paras laut di mana dari puncak gunung ini anda akan melihat pemandangan yang sangat cantik, melihat pelabuhan dan Robbin Island. Selepas makan tengahari ke V & A Waterfront ala-ala San Francisco di Cape Town. Kembali ke hotel dan rehat.


HARI 05 (7-SEP) : CAPE TOWN – JOHANNESBURG – LIVINGSTONE (ZAMBIA) – VICTORIA FALLS [SP/MT/MM]
Selepas sarapan pagi, daftar keluar hotel. Terus ke lapangan terbang untuk penerbangan ke Zambia melalui Johannesburg. Ketibaan di lapangan terbang Zambia, anda akan dibawa ke Victoria Falls yang memukau dari sebelah Zambia, daftar masuk hotel dan rehat.


HARI 06 (8-SEP) : VICTORIA FALLS – CHOBE NATIONAL PARK (BOTSWANA) - VICTORIA FALLS [SP/MT/MM]
Selepas sarapan pagi, lawatan bermula ke Taman Negara Chobe; ia adalah salah satu tempat yang paling suci di Botswana. Anda akan menaiki bot di taman menghadap Sungai Chobe dan di sajikan pemandangan yang menakjubkan ke atas air terjun. Anda berpeluang untuk membeli belah di sekitar kawasan Kraf Market. Anda akan melintasi African Golden Triangles; Sungai Zambezi yang memisahkan sepadan Botswana, Namibia, Zambia dan Zimbabwe. Sebelas petang akan diteruskan untuk Sunset Cruise, menikmati matahari terbenam dan sundowner di Sungai Zambezi. Kembali ke hotel dan rehat.


HARI 07 (9-SEP) : VICTORIA FALLS – LIVINGSTONE (ZAMBIA) – JOHANNESBURG – SUN CITY [SP/MT/MM]
Selepas sarapan pagi, meneruskan lawatan ke Victoria Falls dari sebelah Zimbabwe ; air terjun terbesar di dunia dengan berukuran 1780 meter lebar dan anggaran kedalaman 92 meters. Air terjun ini boleh menghasilkan seburan air setinggi 500 meter dan boleh melihat sejauh 70KM. Dalam banjir penuh, lebih 550 juta liter air seminit sedang mengalir ke ambang. Hari ini akan bermula dengan titik pandangan pertama Victoria Fall - Devil’s Cataract, dan anda akan berjalan di sepanjang laluan sudut pandangan yang berbeza juga dengan sudut dan ketinggian yang berbeza. Kemudian bertolak ke lapangan terbang Livingstone untuk ke Johannesburg. Terus ke Sun City dan daftar masuk hotel dan rehat.


HARI 08 (10-SEP) : SUN CITY – SAFARI GAME LODGE [SP/MT/MM]
Selepas sarapan pagi, bertolak ke Safari Game Lodge; Game drive dengan pacuan empat roda koc safari untuk melihat “The Big Five” (Melihat kehidupan liar bersama ranger berpengalaman). Daftar masuk hotel dan rehat.


HARI 09 (11-SEP) : SAFARI GAME LODGE – PRETORIA – JOHANNESBURG [SP/MT/MM]
Selepas sarapan pagi, melawat Lesedi African Lodge & Cultural Village, di sini anda boleh mengalami pemandangan yang berwarna-warni dan bunyi desa-desa Afrika yang asli dan belajar tentang cara orang Zulu, Xhosa, Pedi, Basotho, Nguni dan Ndebele. Lagu dan tarian tradisional dan perayaan yang sesuai untuk Raja mereka dan malam yang tidak dapat dilupakan. Meneruskan lawatan ke bandar Pretoria; lawatan termasuk melihat Voortrrekker Momument, Church Square dan Union Building. Daftar masuk hotel dan rehat.


HARI 10 (12-SEP) : JOHANNESBURG – KLIA
Selepas sarapan pagi masa bebas sebelum bertolak ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang ke
Malaysia melalui Dubai.


HARI 11 (13-SEP) : KLIA
Selamat tiba di KLIA jam 9:50 malam dengan selamat inshaa-Allah.

 

HARGA UNTUK SEORANG:

DEWASA

KANAK-KANAK (2-bawah 12 tahun)

BILIK BERDUA

BILIK SINGLE

BILIK BERDUA

TANPA KATIL

RM 16,790

RM 18,950

TBA

TBA

 

JADUAL PENERBANGAN:

DATE

ETD/ETA

KOD AIRLINES

SEKTOR

AIRLINE
VIA
Max.
Checked-In
Baggage
Allowance
Max. Handcarry
Allowance

3/09/19

1920/2220

EK 347

KUL - DXB

EMIRATES 25 KG 7Kg (1 pc)

4/09/19

0350/1135

EK 772

DXB - CPT

EMIRATES 25 KG 7Kg (1 pc)

7/09/19

0730/0930

BA 642B

CPT -JNB

BRITISH
AIRWAYS
23Kg (1 pc) 7Kg (1 pc)

7/09/19

1100/1245

BA 6291

JNB - LVI

BRITISH
AIRWAYS
23Kg (1 pc) 7Kg (1 pc)

9/09/19

1330/1515

BA 6292

LVI - JNB

BRITISH
AIRWAYS
23Kg (1 pc) 7Kg (1 pc)

12/09/19

2220/0820+1

EK 766

JNB - DXB

EMIRATES 25 KG 7Kg (1 pc)

13/09/19

1025/2150

EK 342

DXB - KUL

EMIRATES 25 KG 7Kg (1 pc)

 

HARGA TERMASUK:

 • Tiket penerbangan kelas ekonomi dengan Emirates Airways & cukai Lapangan Terbang.
 • Tiket penerbangan kelas ekonomi dengan British Airways (Johannesburg-Victoria Falls-Johannesburg+Cape Town) + Cukai lapangan terbang.
 • 08 malam penginapan di hotel PILIHAN dengan sarapan pagi. Makan tengahari & malam seperti
  dalam aturcara
 • Makan tengahari & malam seperti dalam aturcara
 • Pemandu pelancong berbahasa Inggeris
 • Air mineral dalam bas
 • Bayaran masuk ke tempat - tempat lawatan
 • Tip pemandu pelancong dan pemandu bas

 

HARGA TIDAK TERMASUK

 • Perbelanjaan persendirian
 • Insuran perjalanan

 

COMPLIMENTARY: Beg Kembara beroda

 

 

Terma & Syarat:

DEPOSIT/BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ:

 1. Tempahan sah bila bayaran deposit sebanyak RM4000 seorang diterima oleh kami.
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safirgotravel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan tempahan.
 3. Pembatalan tempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat atau emel untuk mengelak dari sebarang salahfaham.
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 45 hari sebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 45 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual dibawah:

 

Tempoh

Caj Pembatalan

Lebih dari 45 hari

Pemulangan deposit tolak RM250 (yuran pengurusan)

30 - 45 hari sebelum penerbangan

Deposit hangus

22 - 29 hari sebelum penerbangan

75% dari harga pakej

21 hari atau kurang sebelum penerbangan

100% dari harga pakej

 

NOTA PENTING:

Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih dahulu.

 1. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai matawang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya. Disebabkan ketidakstabilan kadar nilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safirgotravel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan sebagainya.
 2. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 3. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika eletrik.
 4. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 5. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke Malaysia.
 6. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senaraihitam oleh mana-mana badan kawal selia di Malaysia atau destinasi luarnegara yang melarang keluar atau masuk.ke negara tersebut
 7. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan ke luar negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan dipulangkan.
 8. Semua makan yang tertera didalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak hotel.

 

TERMS AND CONDITIONS
(Safir Go Travel and its subsidiaries are refer as the Organizers )

 1. The Organizers / its associated agents act only as agents for the transportation companies , overseas agents, any entrance ticket, visa application, embassy, hotel contractors and other principals, tickets and vouchers and documents are issued subject to those terms and contracts under which these services are provided.
 2. The Organizers accept no responsibility for any loss, injury or damage to you or your belongings resulting directly or indirectly from occurrences beyond its control including breakdown in equipment, strikes, war, theft, delays, medical or customs regulations, cancellations, charges in therein or schedules, etc. it is the responsibility of the tour member to buy travel insurance. safe keeping of travel documents are the responsibilities of persons who taking the tours
 3. The Organizers shall not be held responsible for deportation of refusal of entry by immigration Authorities to/of tour members resulting from the possession of unlawful items or holding improper travel documents or other causes of whose behavior and activities are considered as subversive by the foreign government concerned. There is absolutely no refund to tour member who had been refused entry.
 4. If necessary the organizers reserve the right to after itineraries, travel arrangements, hotel accommodation, flight details, the organizers also reserves the right to cancel or withdraw at any time bookings made by or on behalf of clients, in which event no liabilities whatsoever shall be brome by the organizers in respect of such cancellations or withdrawl.
 5. No refund or reduction will be made to any person who does not participate in any meals , sightseeing or accommodation during the course of the tour.
 6. The organizers reserve right to cancel land tour prior to departure for any reasons, including insufficient number of participants. Should this happen the payment will be refunded without further obligations on the part of the company.
 7. The organizers also reserve the right to require any individual to withdraw from the tour if it is deemed that his act or conduct is offensive to or incompatible with the interest, harmony and welfare of other clients and the tour as a whole and Safir Go Travel Sdn Bhd shall be under no further liability thereafter to any such person.
 8. Itineraries, travel arrangements, all entrance tickets, hotel accommodation, flight details, visa application are subject to change and availability.
 9. Flight details, itinerary, hotel and meals which stated on the itinerary above are subject to change according to different date without prior notice.
 10. The organizers are acting as a representative, as an intermediary, as a third party, as an agent, we bear no responsibility for any damage, loss, rejection, deniable, caused by airlines, overseas travel agents, our business partners in overseas, embassy, tour guides, transportation, restaurants, and any entrances.


To ensure the benefit of customers, assumed those passenger registering, paying, or joining our tour have already read, understand and agree the tour conditions.

 

 

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-

Penama : SAFIR GO TRAVEL SDN BHD
Bank : MAYBANK BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.
No. Akaun : 5628-3461-9640

 

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN.

 

Maklumat Tambahan

Kod Pesawat

 • MH - Malaysia Airlines
 • SV - Saudi Airlines
 • GA - Garuda
 • IY - Yemenia Airways
 • PK - Pakistan International Airlines
 • MS - Egyptair
 • RJ - Royal Jordanian
 • TK - Turkish Airlines
 • CZ - China Southern Airlines
 • CX - Cathay Pacific
 • VN - Vietnam Airways
 • IR - IRAN AIR
 • QR - Qatar Airways
 • EY - Etihad Airways
 • EK - Emirates Airways
 • WY - Oman Airlines
 • HY - Uzbek Airlines
 • AK - Air Asia
 • LH - LUFTHANSA
 • SQ - SINGAPORE AIRLINES
 • TG - THAI AIRWAYS
 • QF - QANTAS
 • MK - MAURITIUS AIRLINE
 • BA - BRITISH AIRWAYS
 • D7 - Air Asia X
 • MU - China Eastern Airline
 • UL - AIR LANKA
 • AZ - ALITALIA
 • JQ - JETSTAR
 • W5 - MAHAN AIR
 • OD - MALINDO AIR
 • S7 - SIBERIA AIRLINE
 • KL - KLM
 • SU - AEROFLOT
 • KA - DRAGON AIR
 • CA - Air China
 • KC - AIR ASTANA
 • PR - Philippine Airlines

PERHATIAN

         NOTE : ALL ENTRANCE TICKET SUBJECT TO AVAILABILITY

 • Harga Pakej "ALL IN" termasuk cukai.
 • Tertakluk kepada perubahan harga tiket kapal terbang, surcaj minyak dan cukai.
 • Pihak syarikat berhak mengubah mana-mana maklumat pakej tanpa sebarang notis terlebih dahulu.
 • Passport antarabangsa perlu sah laku sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh sampai ke Malaysia.
 • Peserta hendaklah fax, email/pos salinan passport 30 hari sebelum tarikh berlepas.
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk bertiga sebilik (triple room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik, hanya katil tambahan yang disediakan.

RM 16,790

RM 5,240


BOSNIA, CROATIA & SLOVENIA BALKAN STATES + ROMANIA & BULGARIA BALKAN + GREECE
RM 6,760


RM 2,800

RM 2,675

Urumqi, Turpan, Dunhuang, Jiayuguan, Zhangye, Xining, Linxia, Lanzhou, Xi’an
RM 8,850

RM 3,150


RM 6,690


 

RM 1,590

RM 5,150

RM 6,980

RM 4,990

RM 7,980

RM 3,780


RM 8,390RM 7,490


RM 10,980

Menyelusuri Keindahan "Swiss" Asia - Lahore-Islamabad-Besham-Chilas-Gilgit-Hunza Valley-Khunjerab Pass-Sost-Karimabad
RM 6,490


RM 8,350RM 8,880

RM 6,950

ISTANBUL / CANAKKALE / TROY / PARGEMON / IZMIR / KUSADASI / EPHESUS /PAMUKKALE / KONYA / CAPPADOCIA / ANKARA / BOLU / BHOSPORUS CRUISING
RM 4,890

RM 14,560

RM 5,750

RM 2,490