SPAIN ANDALUSIA TOUR • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
Tiada pakej disediakan ketika ini
Aturcara

SPAIN ANDALUSIA TOUR

Highlights of the Tour: Al-Hambra, The Great Mosque of Cordoba (The Mezquita), Real Al Cazar, Real Madrid Stadium, Royal Palace, Toledo

8 HARI 6 MALAM (VIA QATAR AIRWAYS)

HARI 01: KUALA LUMPUR/DOHA/MADRID

Berkumpul di KLIA 3 sebelum masa berlepas untuk urusan pendaftaran masuk penerbangan ke Madrid melalui Doha. Ketibaan di kota Madrid, anda akan disambut oleh wakil kami dan memulakan city tour di bandar Madrid yang amat terkenal ini, antara tempat yang akan dilawati (walking tour) ialah melihat Royal Palace (bergambar sahaja), Plaza de Mayor dan Puerta de Sol - nikmati keindahan dua tempat yang merupakan mercu tanda bandar Madrid ini, Bangunan Parlimen, Gate of Europe dan menziarahi Masjid Besar Madrid (Pusat Islam Madrid). Daftar masuk hotel dan rehat. Bermalam di Madrid.

 

HARI 02: MADRID – TOLEDO - GRANADA [SP/MT]

Selepas sarapan pagi bertolak ke Granada melalui Toledo. Ketibaan di Toledo, lawatan di Toledo (berjalan kaki) termasuk ke Santo Tome Church & Damascene Steel Workshop (typical metal gold art craft centre # kesenian pertukangan berasal dari Damascus Syria. Masa bebas di Toledo & meneruskan perjalanan ke Granada. Mendaftar masuk hotel di Granada.

 

HARI 03: GRANADA [SP/MT]

Selepas sarapan, melawat Al-Hamra & General Life dan El-Mirador de San Nicolas (tempat yang paling menarik untuk bergambar) (Al Hamra dalam bahasa arab bermaksud ‘Yang Merah”, dibina pada pertengahan kurun ke 14, merupakan tempat kediaman kaum Moorish Islam pada satu ketika dahulu, saksikan keindahan seni bina Islam yang terdapat diluar dan didalam bangunan unik ini) - Palacio de Generalife (atau dikenali dengan nama Genaralife Garden, keindahan seni bina tamannya menjadi kenangan yang sukar dilupakan apabila berada disini). Makan tengahari dan masa bebas di Al-Baizin. Yang berkemampuan boleh memanjat bukit untuk ke Masjid Besar Granada. Bermalam di Granada.

 

Tarikan utama di Granada dan juga di Sepanyol ialah Istana Al-Hamra yang telah dibina oleh umat Islam Andalusia.


HARI 04: GRANADA - SEVILLE [SP/MT]

Selepas sarapan pagi bertolak ke bertolak ke Seville. Lawatan di Seville termasuk Giralda Tower, Parque de María Luisa and Plaza de España dan Real Al-Cazar. Bermalam di Seville.

Tarikan utama hari ini ialah Giralda Tower yang pernah digunakan sebagai Menara Azan dan Real Al Cazar atau Istana Diraja Al-Cazar yang dibina oleh umat Islam Andalusia.

 

HARI 05: SEVILLE - CARDOBA [SP]

Selepas sarapan pagi bertolak ke Cordoba. Ketibaan di Cordoba menziarahi Masjid Cordoba (The Mezquitta) yang berciri senibina Moorish telah dibina oleh umat Islam Cordoba – Andalusia. Sekarang ini terdapat sebuah gereja dibina di dalam masjid tersebut.

 

HARI 06: CARDOBA - MADRID [SP]

Selepas sarapan pagi, bertolak ke Madrid, ketibaan di Madrid masa bebas membeli belah di Puerte de Sol dan Gran Via. Mendaftar masuk hotel dan rehat.

 

Acara pilihan hari ini ialah: Stadium Tour Real Madrid.

 

HARI 07: MADRID/DOHA [SP]

Selepas sarapan pagi masa bebas sebelum bertolak ke lapangan terbang.

 

HARI 08: KUALA LUMPUR

Tiba di KLIA jam 3:30 PETANG, inshaa-Allah.

SP: SARAPAN PAGI

HARGA SEORANG:

DEWASA / WARGA EMAS

DEWASA / WARGA EMAS

KANAK-KANAK 2-12 THN

BILIK BER-2

BILIK SINGLE

EKSTRA KATIL DI BILIK BER-2

RM 6980

RM 7590

RM 6680

JADUAL & TARIKH PENERBANGAN:

SEKTOR

KOD

ETD

ETA

JUN

JULAI

OGOS

KUL - DOH

QR 853

0205

0510

30/06/18

14/07/18

19/08/18

DOH - MAD

QR 149

0800

1355

30/06/18

14/07/18

19/08/18

MAD - DOH

QR 150

1515

0005 +1

06/07/18

20/07/18

25/08/18

DOH - KUL

QR 848

0245

1530

07/07/18

21/07/18

26/08/18

SEKTOR

KOD

ETD

ETA

SEPTEMBER

OKTOBER

NOVEMBER

DECEMBER

KUL - DOH

QR 853

0205

0510

08/09/18

20/10/18

30/11/18

14/12/18

DOH - MAD

QR 149

0800

1355

08/09/18

20/10/18

01/12/18

14/12/18

MAD - DOH

QR 150

1515

0005 +1

14/09/18

26/10/18

06/12/18

20/12/18

DOH - KUL

QR 848

0245

1530

15/09/18

27/10/18

07/12/18

21/12/18

HARGA TERMASUK:

 • Tiket penerbangan pergi balik dengan Qatar Airways termasuk cukai lapangan terbang.
 • Semua pengangkutan yang terlibat dalam program.
 • 6 malam penginapan di hotel pilihan & Sarapan pagi.
 • Pemandu pelancong tempatan (Local Tour Guide)
 • Tip untuk pemandu pelancong dan bas

HARGA TIDAK TERMASUK:

 • Perbelanjaan persendirian
 • Minuman ringan yang dipesan sewaktu makan
 • Insuran perjalanan

PERCUMA

 • Bag kembara

NOTA:

UNTUK MAKAN TENGAHARI & MALAM ANDA AKAN DIBAWA KE RESTORAN TEMPATAN (BAYAR SENDIRI)

Terma & Syarat:

DEPOSIT/BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ:

 1. Tempahan sah bila bayaran deposit sebanyak RM1000 seorang diterima oleh kami.
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safirgotravel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan tempahan.
 3. Pembatalan tempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat /atau emel untuk mengelak dari sebarang salahfaham.
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 45 hari sebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 45 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual dibawah:

 

Tempoh

Caj Pembatalan

Lebih dari 45 hari

Pemulangan deposit tolak RM250 (yuran pengurusan)

30 - 45 hari sebelum penerbangan

Deposit hangus

22 - 29 hari sebelum penerbangan

75% dari harga pakej

21 hari atau kurang sebelum penerbangan

100% dari harga pakej

 

NOTA PENTING:

 1. Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih dahulu.
 2. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai matawang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya.Disebabkan ketidakstabilan kadar nilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safirgotravel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan sebagainya.
 3. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 4. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika eletrik.
 5. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 6. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke Malaysia.
 7. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senaraihitam oleh mana-mana badan kawal selia di Malaysia atau destinasi luarnegara yang melarang keluar atau masuk.ke negara tersebut
 8. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan ke luar negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan dipulangkan.
 9. Semua makan yang tertera didalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak hotel.

 

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-

Penama : SAFIR GO TRAVEL SDN BHD
Bank : MAYBANK ISLAMIC, CPI BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.
No. Akaun : 5628-3461-9640

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN.

 

 

 • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
Tiada pakej disediakan ketika ini
Aturcara

SPAIN ANDALUSIA TOUR

Highlights of the Tour: Real Madrid Stadium, Royal Palace, La Roca Shopping Village, Al-Hambra, The Great Mosque of Cordoba (Cordoba), Toledo

9 HARI 6 MALAM (VIA TURKISH AIRWAYS)

POTONGAN ISTIMEWA!!!

PROMOSI KAW!!KAW!!

HARI 01&02: KUALA LUMPUR/ISTANBUL/MADRID [SP]

Berkumpul di KLIA 3 sebelum masa berlepas untuk urusan pendaftaran masuk penerbangan ke Madrid melalui Istanbul. Ketibaan di kota Madrid, anda akan disambut oleh wakil kami dan memulakan city tour di bandar Madrid yang amat terkenal ini, antara tempat yang akan dilawati ialah Plaza Espana & Cebelas Fountain - nikmati keindahan dua tempat yang merupakan mercu tanda bandar Madrid ini, Bangunan Parlimen, Gate of Europe dan menziarahi Masjid Besar Madrid (Pusat Islam Madrid).

 

HARI 03: MADRID – TOLEDO – CORDOBA [SP]

Selepas sarapan pagi, bertolak ke Toledo, lawatan di Toledo (berjalan kaki) termasuk ke Santo Tome Church & Damascene Steel Workshop (typical metal gold art craft centre # kesenian pertukangan berasal dari Damascus Syria), makan tengahari dan meneruskan perjalanan ke Cordoba. Bermalam di Cordoba.

 

HARI 04: CORDOBA – GRANADA [SP]

Selepas sarapan pagi menziarahi Masjid Cordoba (Mezquitta) & Roman Bridge dan bertolak ke Granada. Sampai di Granada; masa bebas samada ke Great Mosque of Granada (kena mendaki bukit) yang terletak setentang dengan Al-Hambra- lokasi cantik mengambil gambar Al-Hambra atau membeli belah sebelum mendaftar masuk hotel di Granada.

 

HARI 05: GRANADA [SP]

Selepas sarapan melawat Al-Hamra & General Life dan El-Mirador de San Nicolas (tempat yang paling menarik untuk bergambar) (Al Hamra dalam bahasa arab bermaksud ‘Yang Merah”, dibina pada pertengahan kurun ke 14, merupakan tempat kediaman kaum Moorish Islam pada satu ketika dahulu, saksikan keindahan seni bina Islam yang terdapat diluar dan didalam bangunan unik ini) - Palacio de Generalife (atau dikenali dengan nama Genaralife Garden, keindahan seni bina tamannya menjadi kenangan yang sukar dilupakan apabila berada disini).Bermalam di Granada.

 

HARI 06 : GRANADA - SEVILLE [SP]

Selepas sarapan. bertolak ke Seville. Lawatan di Seville termasuk Giralda Tower, Parque de María Luisa and Plaza de España dan Real Al-Cazar. Bermalam di Seville.

HARI 07 : SEVILLE - BAEZA - MADRID [SP]

Selepas sarapan, bertolak ke Madrid melalui Baeza. Bermalam di Madrid.

HARI 08 : MADRID / ISTANBUL / KUALA LUMPUR [SP]

Selepas sarapan, masa bebas sebelum check out jam 12 tengahari, selepas check out ke Pusat Islam Madrid dan La Rocas Factory Outlet dan bertolak ke airport Madrid untuk mengambil penerbangan ke Kuala Lumpur melalui ISTANBUL.

HARI 09 : KUALA LUMPUR

Tiba di KLIA jam 05:45 PETANG, inshaa-Allah.

 

SP: SARAPAN PAGI

HARGA SEORANG:

DEWASA / WARGA EMAS

DEWASA / WARGA EMAS

KANAK-KANAK 2-12 THN

BILIK BER-2

BILIK SINGLE

EKSTRA KATIL DI BILIK BER-2

RM 6490

RM 7477

RM 5790

 

JADUAL & TARIKH PENERBANGAN:

SEKTOR

KOD

ETD/ETA

NOV

KUL-IST

TK 61

2345/0520+1

1/11/2018

IST-MAD

TK 1857

0740/1110

2/11/2018

MAD-IST

TK 1860

1805/2315

7/11/2018

IST-KUL

TK 60

0205/1745

8/11/2018

 

HARGA TERMASUK:

 • Tiket penerbangan pergi balik dengan Turkish Airline (bergantung pada kekosongan) termasuk cukai lapangan terbang.
 • Semua pengangkutan yang terlibat dalam program.
 • 6 malam penginapan di hotel pilihan & Sarapan pagi.
 • Pemandu pelancong tempatan (Local Tour Guide)
 • Tip untuk pemandu pelancong dan bas

HARGA TIDAK TERMASUK:

 • Perbelanjaan persendirian
 • Minuman ringan yang dipesan sewaktu makan
 • Insuran perjalanan

PERCUMA

 • Bag kembara

NOTA:

UNTUK MAKAN TENGAHARI & MALAM ANDA AKAN DIBAWA KE RESTORAN TEMPATAN (BAYAR SENDIRI)

Terma & Syarat:

DEPOSIT/BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ:

 1. Tempahan sah bila bayaran deposit sebanyak RM1000 seorang diterima oleh kami.
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safirgotravel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan tempahan.
 3. Pembatalan tempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat /atau emel untuk mengelak dari sebarang salahfaham.
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 45 hari sebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 45 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual dibawah:

 

 

Tempoh

Caj Pembatalan

Lebih dari 45 hari

Pemulangan deposit tolak RM250 (yuran pengurusan)

30 - 45 hari sebelum penerbangan

Deposit hangus

22 - 29 hari sebelum penerbangan

75% dari harga pakej

21 hari atau kurang sebelum penerbangan

100% dari harga pakej

 

NOTA PENTING:

 1. Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih dahulu.
 2. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai matawang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya.Disebabkan ketidakstabilan kadar nilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safirgotravel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan sebagainya.
 3. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 4. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika eletrik.
 5. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 6. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke Malaysia.
 7. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senaraihitam oleh mana-mana badan kawal selia di Malaysia atau destinasi luarnegara yang melarang keluar atau masuk.ke negara tersebut
 8. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan ke luar negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan dipulangkan.
 9. Semua makan yang tertera didalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak hotel.

 

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-

Penama : SAFIR GO TRAVEL SDN BHD
Bank : MAYBANK ISLAMIC, CPI BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.
No. Akaun : 5628-3461-9640

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN.

 

Maklumat Tambahan

Kod Pesawat

 • MH - Malaysia Airlines
 • SV - Saudi Airlines
 • GA - Garuda
 • IY - Yemenia Airways
 • PK - Pakistan International Airlines
 • MS - Egyptair
 • RJ - Royal Jordanian
 • TK - Turkish Airlines
 • CZ - China Southern Airlines
 • CX - Cathay Pacific
 • VN - Vietnam Airways
 • IR - IRAN AIR
 • QR - Qatar Airways
 • EY - Etihad Airways
 • EK - Emirates Airways
 • WY - Oman Airlines
 • HY - Uzbek Airlines
 • AK - Air Asia
 • LH - LUFTHANSA
 • SQ - SINGAPORE AIRLINES
 • TG - THAI AIRWAYS
 • QF - QANTAS
 • MK - MAURITIUS AIRLINE
 • BA - BRITISH AIRWAYS
 • D7 - Air Asia X
 • MU - China Eastern Airline
 • UL - AIR LANKA
 • AZ - ALITALIA
 • JQ - JETSTAR
 • W5 - MAHAN AIR
 • OD - MALINDO AIR
 • S7 - SIBERIA AIRLINE
 • KL - KLM
 • SU - AEROFLOT
 • KA - DRAGON AIR
 • CA - Air China

PERHATIAN

         NOTE : ALL ENTRANCE TICKET SUBJECT TO AVAILABILITY

 • Harga Pakej "ALL IN" termasuk cukai.
 • Tertakluk kepada perubahan harga tiket kapal terbang, surcaj minyak dan cukai.
 • Pihak syarikat berhak mengubah mana-mana maklumat pakej tanpa sebarang notis terlebih dahulu.
 • Passport antarabangsa perlu sah laku sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh sampai ke Malaysia.
 • Peserta hendaklah fax, email/pos salinan passport 30 hari sebelum tarikh berlepas.
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk bertiga sebilik (triple room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik, hanya katil tambahan yang disediakan.

RM 16,790

RM 5,240


BOSNIA, CROATIA & SLOVENIA BALKAN STATES + ROMANIA & BULGARIA BALKAN + GREECE
RM 9,890


 


RM 2,675

WARSAW, LITHUANIA, LATVIA & ESTONIA
RM 6,980


RM 4,690


RM 7,950

 

RM 4,990

RM 8,790

RM 7,980

 RM 8,390RM 5,990

Menyelusuri Keindahan "Swiss" Asia - Lahore-Islamabad-Besham-Chilas-Gilgit-Hunza Valley-Khunjerab Pass-Sost-Karimabad
 

RM 7,850

RM 7,450RM 2,590


RM 7,880

 

RM 6,950

ISTANBUL / CANAKKALE / TROY / PARGEMON / IZMIR / KUSADASI / EPHESUS /PAMUKKALE / KONYA / CAPPADOCIA / ANKARA / BOLU / BHOSPORUS CRUISING
RM 4,890

RM 5,550

RM 2,350