SOUTH FRANCE , MONACO, SPAIN + PORTUGAL • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
28-10-2018
07-12-2018
07-11-2018
11H/8M
Berdua (Dewasa)10585.00
Berdua (Warga Emas)10585.00
Single (Dewasa)12100.00
Single (Warga Emas)10585.00
Kanak2 (7-11 th) Katil9835.00
Kanak2 (3-6 th) Katil9835.00
Kanak2 (7-11 th)Tanpa Katil7960.00
Kanak2 (3-6 th)Tanpa Katil7960.00
TK

SOUTH FRANCE (NICE & MONTPELLIER), MONACO, SPAIN & PORTUGAL

13 HARI 11 MALAM (VIA TURKISH AIRLINE)

[HALFBOARD PACKAGE : SARAPAN PAGI + MAKAN TENGAHARI ATAU MALAM SAHAJA]

HARI 00 & 01: KUALA LUMPURISTANBULNICE

Berkumpul di KLIA 3 jam sebelum masa berlepas untuk urusan pendaftaran masuk penerbangan. Daftar masuk penerbangan ke Nice melalui istanbul. Ketibaan di Nice (Southern France) – lawatan ke Place Massena, Old Port, War Monument & Promenade Des Anglais serta melawat kilang minyak wangi. Bermalam di Nice.

 

HARI 02: NICE MONTE CARLO – MONTEPELLIER [SP/MT]

Selepas sarapan pagi bertolak ke Monte Carlo – lawatan ke Monaco Ville, The Cathedral (Tomb of Princess Grace behind the altar) & Royal Palace dan Yatch Harbour. Makan tengahari di restoran tempatan. Bertolak ke Montepellier dan bermalam di Montepellier.

 

HARI 03: MONTEPELLIER BARCELONA [SP/MT]

Selepas sarapan pagi, lawatan Panorama di Montepellier; melihat Place de la Comedie, Antigone Montepellier dan Porte du Peyrou dan bertolak ke Barcelona, lawatan orientasi di Barcelona; melihat Arc de Triomf, Place d”Espanya dan Columbus monument. Bermalam di Barcelona.

 

HARI 04: BARCELONA [SP/MT]

Selepas sarapan pagi, lawatan di Barcelona termasuk ke Sagrada Familia,Park Guell, Montjuic, Casa Batllo, Casa Mila (la pedrera), Poble Espanyol de Barcelona. Shopping di Las Ramblas & melihat Stadium Barcelona, bermalam di Barcelona.

HARI 05: BARCELONA – VALENCIA [SP/MT]

Selepas sarapan bertolak ke Valencia, lawatan di Valencia – melihat Town Hall, Quart Towers, Bull Ring, Estacio De Nord , Serranos Tower , Octaganol Bell Tower dan masa bebas membeli belah. Bermalam di Valencia.

 

HARI 06: VALENCIA – MURCIA – GRANADA [SP/MM]

Selepas sarapan pagi bertolak ke Granada melalui Murcia, lawatan Panorama di Murcia; melihat Plaza Cardinal Belluga & bermalam di Granada. Murcia adalah bandar Universiti yang terletak di Timur laut Sepanyol dan ibu negeri Wilayah Murcia. Plaza Cardinal Bellugga adalah hasil kerja senibina yang unggul di bandar ini terdiri antara lain bangunan Cathedral yang dihiasi indah dengan stail senibina Gothic dan Baroque, Palacio Episcopal kurun ke 18 yang berwarna warni yang amat berbeza berbanding dengan bangunan Dewan Bandaran (City Hall) yang moden sentuhan arkitek Rafeal Moeno.

 

HARI 07: GRANADA – CORDOBA [SP/MT]

Selepas sarapan melawat Al-Hamra & General Life dan El-Mirador de San Nicolas (tempat yang paling menarik untuk bergambar) (Al Hamra dalam bahasa arab bermaksud ‘Yang Merah”, dibina pada pertengahan kurun ke 14, merupakan tempat kediaman kaum Moorish Islam pada satu ketika dahulu, saksikan keindahan seni bina Islam yang terdapat diluar dan didalam bangunan unik ini) - Palacio de Generalife (atau dikenali dengan nama Genaralife Garden, keindahan seni bina tamannya menjadi kenangan yang sukar dilupakan apabila berada disini). Bertolak ke Cardoba. Menziarahi Masjid Cardoba (Mezquitta) dan melihat Roman Bridge serta Al-Cazar. Mendaftar masuk hotel dan rehat.

 

HARI 08: CORDOBA – BADAJOZ – LISBON [SP]

Selepas sarapan pagi, bertolak ke Lisbon melalui Almendralejo, ketibaan di Lisbon – lawatan orientasi termasuk ke Rassio yang merupakan dataran utama di Lisbon, hotel dan rehat.

 

HARI 09: LISBON [SP/MT]

Selepas sarapan pagi, melawat Jeronimos Monastery (contoh unggul bagi gaya senibina Portugis- Gothic Manueline) di Lisbon dikategorikan sebagai tapak Warisan UNESCO bersama dengan Belem Tower, melihat Belem Tower, Discovery Monument St. George Castle, Alfama Quarters, Masjid Besar Lisbon dan masa bebas membeli-belah di Centro Comerical Colombo atau di tempat-tempat lain yang sesuai.

HARI 10: LISBON – CACERES – MADRID [SP/MM]

Selepas sarapan bertolak ke Madrid melalui Caceres. Singgah di Old Town of Caceres yang kaya dengan sejarah peperangan demi peperangan antara bangsa Moors (Islam) dan kristian. Sejarah ini jelas kelihatan pada senibinanya yang merupakan campuran gaya Rom, Islam, Northern Gothic dan Stail Renaissance Itali. Terdapat 30 lebih menara yang dibina dalam era pemerintahan Muslim yang utama ialah Torre del Bujaco. Old Town ini merupakan Tapak Sejarah dan Warisan UNESCO. Mendaftar masuk hotel di Madrid dan rehat.

 

HARI 11: MADRID - TOLEDO – MADRID [SP/MT]

Selepas sarapan pagi, bertolak ke Toledo. Lawatan di Toledo termasuk (berjalan kaki) termasuk ke Santo Tome Church & Damascene Steel Workshop (typical metal gold art craft centre # kesenian pertukangan berasal dari Damascus Syria), makan tengahari dan meneruskan perjalanan ke Madrid. Mulakan city tour di bandar Madrid yang amat terkenal ini, antara tempat yang akan dilawati ialah ke Royal Palace, Plaza Espana- nikmati keindahan dua tempat yang merupakan mercu tanda bandar Madrid ini dan menziarahi Masjid Besar Madrid (Pusat Islam Madrid). Masa bebas membeli belah di Grand Via.

 

HARI 12: MADRID – ISTANBUL– KLIA [SP]

Selepas sarapan masa bebas sebelum bertolak ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang.

 

HARI 13: KLIA

Ketibaan di KLIA jam 05:45 PETANG dengan selamat insya-Allah.

 

JADUAL PENERBANGAN:

SEKTOR

KOD FLIGHT

TARIKH & MASA BERLEPAS

TARIKH & MASA TIBA

KUL - IST

TK 61

20/04/17, 10:10 PM

21/04/17, 04:10 AM

IST - NCE

TK 1813

21/04/17, 8:20 AM

21/04/17, 10:35 AM

MAD - IST

TK 1860

02/05/17, 6:05 PM

02/05/17, 11:15 PM

IST - KUL

TK 60

03/05/17, 2:05 AM

03/05/17, 5:45 PM

HARGA SEORANG:

DEWASA / WARGA EMAS

KANAK-KANAK 2-12 THN

BILIK BER-2

BILIK SINGLE

BILIK BER-2

RM 10,890

RM 13, 190

RM 8499

 

HARGA TERMASUK:

 • Tiket penerbangan pergi balik dengan Turkish Airline termasuk cukai lapangan terbang.
 • Semua pengangkutan yang terlibat dalam program.
 • 11 malam penginapan di hotel 4 bintang
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam sebagaimana dalam aturcara.[SP; SARAPAN PAGI, MT: MAKAN TENGAHARI, MM: MAKAN MALAM]
 • Pemandu pelancong tempatan (Local Tour Guide)
 • Air mineral

HARGA TIDAK TERMASUK:

 • Perbelanjaan persendirian
 • Insuran perjalanan
 • Minuman ringan yang dipesan sewaktu makan

 

PERCUMA: Beg Kembara

 

Terma & Syarat:

DEPOSIT/BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ:

 1. Tempahan sah bila bayaran deposit sebanyak RM2000 seorang diterima oleh kami.
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safirgotravel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan tempahan.
 3. Pembatalan tempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat atau emel untuk mengelak dari sebarang salahfaham.
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 45 hari sebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 45 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual dibawah:

 

Tempoh

Caj Pembatalan

Lebih dari 45 hari

Pemulangan deposit tolak RM250 (yuran pengurusan)

30 - 45 hari sebelum penerbangan

Deposit hangus

22 - 29 hari sebelum penerbangan

75% dari harga pakej

21 hari atau kurang sebelum penerbangan

100% dari harga pakej

 

NOTA PENTING:

 1. Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih dahulu.
 2. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai matawang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya. Disebabkan ketidakstabilan kadar nilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safirgotravel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan sebagainya.
 3. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 4. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika eletrik.
 5. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 6. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke Malaysia.
 7. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senaraihitam oleh mana-mana badan kawal selia di Malaysia atau destinasi luarnegara yang melarang keluar atau masuk.ke negara tersebut
 8. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan ke luar negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan dipulangkan.
 9. Semua makan yang tertera didalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak hotel.

 

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-

Penama : SAFIR GO TRAVEL SDN BHD
Bank : MAYBANK ISLAMIC, CPI BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.
No. Akaun : 5628-3461-9640

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN.

 

 

 

Maklumat Tambahan

Kod Pesawat

 • MH - Malaysia Airlines
 • SV - Saudi Airlines
 • GA - Garuda
 • IY - Yemenia Airways
 • PK - Pakistan International Airlines
 • MS - Egyptair
 • RJ - Royal Jordanian
 • TK - Turkish Airlines
 • CZ - China Southern Airlines
 • CX - Cathay Pacific
 • VN - Vietnam Airways
 • IR - IRAN AIR
 • QR - Qatar Airways
 • EY - Etihad Airways
 • EK - Emirates Airways
 • WY - Oman Airlines
 • HY - Uzbek Airlines
 • AK - Air Asia
 • LH - LUFTHANSA
 • SQ - SINGAPORE AIRLINES
 • TG - THAI AIRWAYS
 • QF - QANTAS
 • MK - MAURITIUS AIRLINE
 • BA - BRITISH AIRWAYS
 • D7 - Air Asia X
 • MU - China Eastern Airline
 • UL - AIR LANKA
 • AZ - ALITALIA
 • JQ - JETSTAR
 • W5 - MAHAN AIR
 • OD - MALINDO AIR
 • S7 - SIBERIA AIRLINE
 • KL - KLM
 • SU - AEROFLOT
 • KA - DRAGON AIR
 • CA - Air China

PERHATIAN

 • Harga Pakej "ALL IN" termasuk cukai.
 • Tertakluk kepada perubahan harga tiket kapal terbang, surcaj minyak dan cukai.
 • Pihak syarikat berhak mengubah mana-mana maklumat pakej tanpa sebarang notis terlebih dahulu.
 • Passport antarabangsa perlu sah laku sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh sampai ke Malaysia.
 • Peserta hendaklah fax, email/pos salinan passport 30 hari sebelum tarikh berlepas.
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk bertiga sebilik (triple room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik, hanya katil tambahan yang disediakan.

RM 5,240

BOSNIA, CROATIA & SLOVENIA BALKAN STATES + ROMANIA & BULGARIA BALKAN + GREECE
RM 8,990
RM 2,675

Urumchi, Turpan, Dunhuang, Jiayuguan, Zhangye, Xining, Linxia & Lanzhou
RM 8,580

WARSAW, LITHUANIA, LATVIA & ESTONIA
RM 8,690


RM 14,484

RM 4,690

RM 1,599

RM 7,950

RM 6,980

RM 7,560

RM 7,980

RM 3,780RM 8,390RM 5,990
RM 12,690

Menyelusuri Keindahan "Swiss" Asia - Lahore-Islamabad-Besham-Chilas-Gilgit-Hunza Valley-Khunjerab Pass-Sost-Karimabad
RM 6,950

RM 7,650

RM 4,150

RM 5,950

ISTANBUL / CANAKKALE / TROY / PARGEMON / IZMIR / KUSADASI / EPHESUS /PAMUKKALE / KONYA / CAPPADOCIA / ANKARA / BOLU / BHOSPORUS CRUISING
RM 4,890