MOROCCO & SPAIN ANDALUSIA

Morocco Ruins • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
13-08-2019
22-08-2019
23-08-2019
11H/9M
Adult Twin7990.00
Adult Double7990.00
Adult Single8790.00
Adult Triple7990.00
Child (7-11 years) w/ext bed6990.00
Child (2-6 years) w/ext bed6990.00
Child (7-11 years) w/out bed6290.00
Child (2-6 years) w/out bed6290.00
EY
Aturcara

MENJEJAK KEGEMILANGAN ISLAM DI BUMI ANDALUSIA – SPAIN & MOROCCO “MADRID, TOLEDO, CARDOBA, SEVILLE, GRANADA, TARIFFA, TANGIERS, SEVILLE, FEZ, MEKNES, MARRAKESH, CASABLANCA”

11 HARI 09 MALAM (VIA ETIHAD AIRWAYS)

 

NOTA PENTING : SEMUA TIKET KEMASUKKAN KE TEMPAT-TEMPAT LAWATAN TERTAKLUK PADA KETERSEDIAAN SETELAH PENGESAHAN PERJALANAN PAKEJ TERSEBUT

 

Tarikan Utama:

# Masjid King Hassan II

# Djemme El-Fena Square

#Old Medina Marrakesh (UNESCO’s Heritage Site)

#Bab Al-Mansour, Meknes

#Masjid/Universiti Karouyine, Fez

#Masjid Besar Granada

#Istana Al-Hamra

#Old Medina Fez & bazaar

#The Mezquitta (Masjid Cardoba)

#Roman Bridge di Cardoba

#Giralda Tower, Seville

#Islamic Centre Madrid

# Royal Palace & Plaza Mayor di Madrid

#Gran Via Shopping Street

#Las Roca Village Factory Outlet

 

 

HARI 00 & 01: KUALA LUMPUR – ABU DHABI - CASABLANCA - MARRAKESH [MM]

Berkumpul di KLIA 3 jam sebelum masa berlepas, untuk urusan penerbangan masuk ke JEDDAH. Tiba di Abu Dhabi - transit di airport sebelum menyambung penerbangan ke Casablanca. Ketibaan di Casablanca jam 07.45 pagi, anda akan disambut oleh wakil kami, lawatan di Casablanca termasuk ke Justice Court, Mohammed V Square, Sea-Side Corniche, Masjid King Hassan II, bergambar di hadapan Royal Palace,bertolak ke Marrakesh, mendaftar masuk hotel dan bermalam di Marrakesh.

 

HARI 02: MARRAKESH [SP/MT/MM]

Selepas sarapan, lawatan termasuk ke Masjid Koutoubia (dijoloki sebagai ‘masterpiece’ puak Al-Mohades). Bandar ini telah diasaskan oleh Al-Mohades pada akhir abad ke 11. Marrakech terletak di kawasan oasis yang dikepung oleh pergunungan Atlas yang diliputi salji pada musim sejuk dan awal musim bunga (Jan- Mac). Lawatan termasuk ke Masjid Koutoubia (dijoloki sebagai ‘masterpiece’ puak Al-Mohades). Di sebelah petang masa bebas mengeksplorasi bazaar-bazaaar dan “Old Medina” (UNESCO’s Heritage Site) untuk tujuan membeli belah dan Djemme El-Fena Square yang terkenal itu. Bermalam di Marrakesh.

 

HARI 03: MARRAKESH – MEKNES – FEZ [SP/MT/MM]

Sarapan di hotel, meneruskan perjalanan ke Fez melalui Meknes. (Meknes terkenal dengan jolokan “Moroccan Versailles” yang diasaskan oleh Moulay Ismail dalam abad ke 17. Moulay Ismail hidup sezaman dengan Louis XIV. Bandar ini merupakan pusat pengeluaran zaiton, hasil bijiran dan buah sitrus. Bandar lama (Old Meknes) merupakan antara yang tercantik di Morocco.) Lawatan di kota Meknes (warisan sejarah dan kebudayaan UNESCO). Lawatan di bandar ini termasuklah ke Bab Mansour (pintu gerbang Mansour) yang dianggap sebagai pintu gerbang yang tercantik di Morocco, makam Moulay Ismail, Hedim Square dan kawasan bandar lama Meknes (Old Meknes). Ketibaan di Fez , mendaftar masuk hotel, makan malam dan rehat.

 

HARI 04: FEZ –TANGIERS [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi, setengah hari penuh lawatan di kota ini yang merupakan bandar kebudayaan dan kerohanian Morocco yang tertua. Fez el Bali adalah tapak warisan dunia UNESCO. Terdapat banyak pusat pembuatan kerjatangan yang boleh dilawati dan anda boleh membelinya sebagai cenderahati untuk dibawa pulang. Fez adalah bandar sekular yang berkekalan menjadi ibu negara berciri Islam di Negara ini. Fez, bandar yang mempunyai masjid yang bagaikan tak terbilang banyaknya dan pernah menjadi ibu negara Morocco selama lebih dari 400 tahun, bandar di mana universiti yang tertua di Morocco didapati dan pusat kebudayaan dan keagamaan yang terpenting serta mendahului lain-lain bandar. Fez juga merupakan kota abad pertengahan (kurun ke 11 & 12) yang tertua di dunia, kota yang hampir-hampir tidak pernah berubah merentasi zaman moden dan masih terus berdenyut hebat. Fez di asaskan dalam tahun 789 masehi. Lawatan termasuklah ke Old Medina (Labyrinth), Masjid/Universiti Karouyine, Kilang & kedai Kulit yang terkenal di Mez dan makan tengahari dan bertolek ke Tangiers. Hotel dan acara bebas.

 

HARI 05: TANGIERS – TARIFFA – GRANADA [SP]

Selepas sarapan pagi, berhenti seketika untuk bergambar di Cape Spartel dan bertolak ke Granada melalui Torremolinos dengan merentasi Selat Gibraltar. Masa bebas membeli belah di Granada dan lawatan ke Masjid Besar Granada (mendaki bukit bagi yang mampu dan jika waktu mengizinkan). Masjid ini terletak bertentangan dengan Al-Hamra Palace, lokasi yang amat strategik dan menarik untuk mengambil gambar Al-Hamra. Bermalam di Granada.

 

HARI 06: GRANADA - SEVILLE [SP]

Selepas sarapan, lawatan ke Al-Hamra & General Life dan El-Mirador de San Nicolas (tempat yang paling menarik untuk bergambar) . Mendaftar masuk hotel & acara bebas. (Al Hamra dalam bahasa arab bermaksud ‘Yang Merah”, dibina pada pertengahan kurun ke 14, merupakan tempat kediaman kaum Moorish Islam pada satu ketika dahulu, saksikan keindahan seni bina Islam yang terdapat diluar dan didalam bangunan unik ini) - Palacio de Generalife (atau dikenali dengan nama Genaralife Garden, keindahan seni bina tamannya menjadi kenangan yang sukar dilupakan apabila berada disini). Meneruskan perjalanan ke Seville. Tiba di Seville masa bebas untuk membeli belah dan bermalam di Seville.

NOTA PENTING : SEMUA TIKET KEMASUKKAN KE TEMPAT-TEMPAT LAWATAN TERTAKLUK PADA KETERSEDIAAN SETELAH PENGESAHAN PERJALANAN PAKEJ TERSEBUT

 

HARI 07: SEVILLE - CARDOBA [SP]

Selepas sarapan pagi, lawatan di Seville termasuk Giralda Tower dan Al Cazar. Bertolak ke Cardoba dan menziarahi Masjid Cardoba (Mezquitta), Jewish Quarter, Roman Bridge, masa bebas membeli belah cenderahati di Cardoba dan bermalam di Cardoba.

 

HARI 08: TOLEDO - MADRID [SP]

Selepas sarapan pagi, bertolak ke Toledo, lawatan di Toledo (berjalan kaki) termasuk ke Santo Tome Church & Damascene Steel Workshop (typical metal gold art craft centre # kesenian pertukangan berasal dari Damascus Syria), membeli cenderahati dari Toledo, makan tengahari, solat dan teruskan perjalanan ke Madrid. Bermalam di Madrid

 

HARI 09: MADRID [SP]

Selepas sarapan pagi, masa bebas membeli belah di Las Roca Village Outlet. Selepas makan tengahari, mulakan city tour di bandar Madrid yang amat terkenal ini, antara tempat yang akan dilawati ialah ke Royal Palace, Plaza Mayor - nikmati keindahan dua tempat yang merupakan mercu tanda bandar Madrid ini dan menziarahi Masjid Besar Madrid (Pusat Islam Madrid). Membeli belah di Gran Via Street dan bermalam di Madrid.

 

HARI 10: MADRID – ABU DHABI [SP]

Selepas sarapan bertolak ke airport Madrid untuk mengambil penerbangan ke Abu Dhabi.

 

HARI 11: ABU DHABI – KUALA LUMPUR

Tiba di KLIA jam 10.20 pagi, insya-Allah.

 

HARGA UNTUK SEORANG TAHUN 2019 :

DEWASA

KANAK-KANAK (2-12 TAHUN)

BILIK BERDUA

SINGLE

BERKATIL

TIDAK BERKATIL

RM8590

 

RM9290

RM 6,990

RM 6,290

 

CADANGAN JADUAL DAN TARIKH PENERBANGAN :-

KOD

SEKTOR

ETD

ETA

TARIKH

EY 411

KUL – AUH

1945

2255

13/08/19

EY 613

AUH – CMN

0235

0745

14/08/19

EY 76

MAD – AUH

1010

1020

22/08/19

EY 418

AUH – KUL

2225

1020+1

22/08/19

*TIBA DI MALAYSIA JAM 10.20 PAGI PADA 23/08/19

 

HARGA TERMASUK:

 • TIKET PENERBANGAN KELAS EKONOMI
 • CUKAI LAPANGAN TERBANG
 • 9 MALAM PENGINAPAN DI HOTEL PILIHAN DENGAN SARAPAN PAGI.
 • MAKAN TENGAHARI DAN MAKAN MALAM SEPERTIMANA DALAM ATURCARA
 • PORTER SERVICE UNTUK SATU BEG BESAR MASA CHECK IN DAN CHECK OUT
 • PEMANDU PELANCONG BERBAHASA INGGERIS (LOCAL GUIDE)
 • BAYARAN MASUK
 • TIP PEMANDU PELANCONG DAN PEMANDU BAS

 

HARGA TIDAK TERMASUK:

 • INSURAN PERJALANAN
 • TIP PORTER
 • PERBELANJAAN PERSENDIRIAN

 

PERCUMA:

 • TOUR LEADER DAN AIRPORT DUTY OFFICER SEKIRANYA MELEBIHI 20 ORANG
 • COM’S SIGNATURE SAMBAL IKAN BILIS DAN PUCUK UBI GORENG
 • AIR MINERAL SATU BOTOL SETIAP HARI
 • BEG KEMBARA
 • 2 KEPING BAG TAGS
 • CUSTOMIZED PASSPORT COVER (DAFTAR SEBELUM 25 APRIL 2019)

 

Terma & Syarat:

DEPOSIT/BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ:

 1. Tempahan sah bila bayaran deposit sebanyak RM2000 seorang diterima oleh kami.
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safirgotravel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan tempahan.
 3. Pembatalan tempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat atau emel untuk mengelak dari sebarang salahfaham.
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 45 hari sebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 45 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual dibawah:

 

Tempoh

Caj Pembatalan

Lebih dari 45 hari

Pemulangan deposit tolak RM250 (yuran pengurusan)

30 - 45 hari sebelum penerbangan

Deposit hangus

22 - 29 hari sebelum penerbangan

75% dari harga pakej

21 hari atau kurang sebelum penerbangan

100% dari harga pakej

 

NOTA PENTING:

 1. Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih dahulu.
 2. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai matawang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya. Disebabkan ketidakstabilan kadar nilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safirgotravel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan sebagainya.
 3. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 4. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika eletrik.
 5. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 6. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke Malaysia.
 7. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senaraihitam oleh mana-mana badan kawal selia di Malaysia atau destinasi luarnegara yang melarang keluar atau masuk.ke negara tersebut
 8. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan ke luar negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan dipulangkan.
 9. Semua makan yang tertera didalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak hotel.
 10. Harus diingatkan pihak syarikat adalah pihak ketiga antara syarikat penerbangan, kedutaan, ejen luar negara maka jadual penerbangan, aturcara, visa dan tiket masuk dan berkaitan tertakluk kepada perubahan dan ketersediaan.

 

TERMS AND CONDITIONS
(Safir Go Travel and its subsidiaries are refer as the Organizers )

 1. The Organizers / its associated agents act only as agents for the transportation companies , overseas agents, any entrance ticket, visa application, embassy, hotel contractors and other principals, tickets and vouchers and documents are issued subject to those terms and contracts under which these services are provided.
 2. The Organizers accept no responsibility for any loss, injury or damage to you or your belongings resulting directly or indirectly from occurrences beyond its control including breakdown in equipment, strikes, war, theft, delays, medical or customs regulations, cancellations, charges in therein or schedules, etc. it is the responsibility of the tour member to buy travel insurance. safe keeping of travel documents are the responsibilities of persons who taking the tours
 3. The Organizers shall not be held responsible for deportation of refusal of entry by immigration Authorities to/of tour members resulting from the possession of unlawful items or holding improper travel documents or other causes of whose behavior and activities are considered as subversive by the foreign government concerned. There is absolutely no refund to tour member who had been refused entry.
 4. If necessary the organizers reserve the right to after itineraries, travel arrangements, hotel accommodation, flight details, the organizers also reserves the right to cancel or withdraw at any time bookings made by or on behalf of clients, in which event no liabilities whatsoever shall be brome by the organizers in respect of such cancellations or withdrawl.
 5. No refund or reduction will be made to any person who does not participate in any meals , sightseeing or accommodation during the course of the tour.
 6. The organizers reserve right to cancel land tour prior to departure for any reasons, including insufficient number of participants. Should this happen the payment will be refunded without further obligations on the part of the company.
 7. The organizers also reserve the right to require any individual to withdraw from the tour if it is deemed that his act or conduct is offensive to or incompatible with the interest, harmony and welfare of other clients and the tour as a whole and Safir Go Travel Sdn Bhd shall be under no further liability thereafter to any such person.
 8. Itineraries, travel arrangements, all entrance tickets, hotel accommodation, flight details, visa application are subject to change and availability.
 9. Flight details, itinerary, hotel and meals which stated on the itinerary above are subject to change according to different date without prior notice.
 10. The organizers are acting as a representative, as an intermediary, as a third party, as an agent, we bear no responsibility for any damage, loss, rejection, deniable, caused by airlines, overseas travel agents, our business partners in overseas, embassy, tour guides, transportation, restaurants, and any entrances.


To ensure the benefit of customers, assumed those passenger registering, paying, or joining our tour have already read, understand and agree the tour conditions.

 

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-


Penama : SAFIR GO TRAVEL SDN BHD
Bank : MAYBANK ISLAMIC, CPI BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.

No. Akaun : 5628-3461-9640

 

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN.

 

 • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
15-07-2019
25-07-2019
25-07-2019
12H/9M
Adult Twin7990.00
Adult Double7990.00
Adult Single8990.00
Adult Triple7990.00
SV
16-08-2019
30-08-2019
30-08-2019
12H/9M
Adult Twin7990.00
Adult Double7990.00
Adult Single8990.00
Adult Triple7990.00
SV
18-09-2019
28-09-2019
28-09-2019
12H/9M
Adult Twin7990.00
Adult Double7990.00
Adult Single8990.00
Adult Triple7990.00
SV
22-10-2019
01-11-2019
01-11-2019
12H/9M
Adult Twin7990.00
Adult Double7990.00
Adult Single8790.00
Adult Triple7990.00
SV
06-11-2019
16-11-2019
16-11-2019
12H/9M
Adult Twin7990.00
Adult Double7990.00
Adult Single8790.00
Adult Triple7990.00
SV
Aturcara

MENJEJAK KEGEMILANGAN ISLAM DI BUMI ANDALUSIA – SPAIN & MOROCCO “MADRID, TOLEDO, CARDOBA, SEVILLE, GRANADA, TARIFFA, TANGIERS, SEVILLE, FEZ, MEKNES, MARRAKESH, CASABLANCA”

11HARI 09 MALAM (VIA SAUDI AIRLINE)

 

Tarikan Utama:

# Masjid King Hassan II

# Djemme El-Fena Square

#Old Medina Marrakesh (UNESCO’s Heritage Site)

#Bab Al-Mansour, Meknes

#Masjid/Universiti Karouyine, Fez

#Masjid Besar Granada

#Istana Al-Hamra

#Old Medina Fez & bazaar

#The Mezquitta (Masjid Cardoba)

#Roman Bridge di Cardoba

#Giralda Tower, Seville

#Islamic Centre Madrid

# Royal Palace & Plaza Mayor di Madrid

#Gran Via Shopping Street

#Las Roca Village Factory Outlet

 

HARI 00 & 01: KUALA LUMPUR – JEDDAH - CASABLANCA - MARRAKESH [MT/MM]

Berkumpul di KLIA 3½ jam sebelum masa berlepas, untuk urusan penerbangan masuk ke JEDDAH. Tiba di JEDDAH - transit di airport sebelum menyambung penerbangan ke Casablanca. Ketibaan di Casablanca jam 08.55 pagi, anda akan disambut oleh wakil kami, lawatan di Casablanca termasuk ke Justice Court, Mohammed V Square, Sea-Side Corniche, Masjid King Hassan II, bergambar di hadapan Royal Palace,bertolak ke Marrakesh, mendaftar masuk hotel dan bermalam di Marrakesh.

 

HARI 02: MARRAKESH [SP/MT/MM]

Selepas sarapan, lawatan termasuk ke Masjid Koutoubia (dijoloki sebagai ‘masterpiece’ puak Al-Mohades). Bandar ini telah diasaskan oleh Al-Mohades pada akhir abad ke 11. Marrakech terletak di kawasan oasis yang dikepung oleh pergunungan Atlas yang diliputi salji pada musim sejuk dan awal musim bunga (Jan- Mac). Lawatan termasuk ke Masjid Koutoubia (dijoloki sebagai ‘masterpiece’ puak Al-Mohades). Di sebelah petang masa bebas mengeksplorasi bazaar-bazaaar dan “Old Medina” (UNESCO’s Heritage Site) untuk tujuan membeli belah dan Djemme El-Fena Square yang terkenal itu. Bermalam di Marrakesh.

 

HARI 03: MARRAKESH – CASABLANCA – MEKNES – FEZ [SP/MT/MM]

Sarapan di hotel, meneruskan perjalanan ke Fes. Singgah di Casabalanca untuk makan tengahari dan solat di Masjid King Hassan II. Meneruskan perjalanan ke Fes melalui Meknes. Ketibaan di Fes, mendaftar masuk hotel, makan malam dan rehat.

 

HARI 04: FEZ – MEKNES –TANGIERS [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi, setengah hari penuh lawatan di kota ini yang merupakan bandar kebudayaan dan kerohanian Morocco yang tertua. Fes el Bali adalah tapak warisan dunia UNESCO. Terdapat banyak pusat pembuatan kerjatangan yang boleh dilawati dan anda boleh membelinya sebagai cenderahati untuk dibawa pulang. Fes adalah bandar sekular yang berkekalan menjadi ibu negara berciri Islam di Negara ini. Fes, bandar yang mempunyai masjid yang bagaikan tak terbilang banyaknya dan pernah menjadi ibu negara Morocco selama lebih dari 400 tahun, bandar di mana universiti yang tertua di Morocco didapati dan pusat kebudayaan dan keagamaan yang terpenting serta mendahului lain-lain bandar. Fes juga merupakan kota abad pertengahan (kurun ke 11 & 12) yang tertua di dunia, kota yang hampir-hampir tidak pernah berubah merentasi zaman moden dan masih terus berdenyut hebat. Fes di asaskan dalam tahun 789 masehi. Lawatan termasuklah ke Old Medina (Labyrinth), Masjid/Universiti Karouyine, kilang & kedai Kulit yang terkenal di Fes. Selepas makan tengahari, bertolek ke Tangier melalui Meknes. (Meknes terkenal dengan jolokan “Moroccan Versailles” yang diasaskan oleh Moulay Ismail dalam abad ke 17. Moulay Ismail hidup sezaman dengan Louis XIV. Bandar ini merupakan pusat pengeluaran zaiton, hasil bijiran dan buah sitrus. Bandar lama (Old Meknes) merupakan antara yang tercantik di Morocco.) Lawatan di kota Meknes (warisan sejarah dan kebudayaan UNESCO). Lawatan di bandar ini termasuklah ke Bab Mansour (pintu gerbang Mansour) yang dianggap sebagai pintu gerbang yang tercantik di Morocco, Hedim Square dan kawasan bandar lama Meknes (Old Meknes). Meneruskan perjalanan ke Tangier. Daftar masuk hotel dan rehat.

 

HARI 05: TANGIERS – TARIFFA – MARABELLE – GRANADA [SP]

Selepas sarapan pagi, berhenti seketika untuk bergambar di Cape Spartel dan bertolak ke Granada melalui Tarifa dengan merentasi Selat Gibraltar. Dalam perjalanan singgah solat di Marabelle. Meneruskan perjalanan ke Granada. Daftar masuk hotel dan bermalam di Granada.

 

HARI 06: GRANADA [SP]

Selepas sarapan, lawatan ke Al-Hamra & General Life. Kemudian menziarahi Masjid Besar Granada dan El-Mirador de San Nicolas (tempat yang paling menarik untuk bergambar). Kedua-dua tempat ini terletak bertentangan dengan Al-Hamra Palace, lokasi yang amat strategik dan menarik untuk mengambil gambar Al-Hamra. Masa bebas membeli belah. Kembali ke hotel dan acara bebas.

 

(Al Hamra dalam bahasa arab bermaksud ‘Yang Merah”, dibina pada pertengahan kurun ke 14, merupakan tempat kediaman kaum Moorish Islam pada satu ketika dahulu, saksikan keindahan seni bina Islam yang terdapat diluar dan didalam bangunan unik ini) - Palacio de Generalife (atau dikenali dengan nama Genaralife Garden, keindahan seni bina tamannya menjadi kenangan yang sukar dilupakan apabila berada disini).

 

HARI 07: GRANADA – CORDOBA - SEVILLE [SP]

Selepas sarapan pagi, bertolak ke Cordoba dan menziarahi Masjid Cordoba (Mezquitta), Jewish Quarter, Roman Bridge, masa bebas membeli belah cenderahati di Cordoba. Meneruskan perjalanan ke Seville. Lawatan di Seville termasuk Giralda Tower, Al Cazar dan masa bebas untuk membeli belah. Daftar masuk hotel dan bermalam di Seville.

 

HARI 08: SEVILLE - TOLEDO - MADRID [SP]

Selepas sarapan pagi, bertolak ke Toledo, lawatan di Toledo (berjalan kaki) termasuk membeli belah di Damascene Steel Workshop (typical metal gold art craft centre # kesenian pertukangan berasal dari Damascus Syria), membeli cenderahati dari Toledo dan teruskan perjalanan ke Madrid. Bermalam di Madrid

 

HARI 09: MADRID [SP]

Selepas sarapan pagi, masa bebas membeli belah di Las Rozas Village Outlet. Selepas makan tengahari, mulakan city tour di bandar Madrid yang amat terkenal ini, antara tempat yang akan dilawati ialah ke Royal Palace, Plaza Mayor - nikmati keindahan dua tempat yang merupakan mercu tanda bandar Madrid ini dan menziarahi Masjid Besar Madrid (Pusat Islam Madrid). Membeli belah di Gran Via Street dan bermalam di Madrid.

 

HARI 10: MADRID – RIYADH [SP]

Selepas sarapan, masa bebas dibelah pagi. Bertolak ke airport Madrid untuk mengambil penerbangan ke Riyadh.

 

HARI 11: RIYADH – KUALA LUMPUR

Tiba di KLIA jam 05.50 petang, insya-Allah.

 

HARGA UNTUK SEORANG :

DEWASA

KANAK-KANAK (2-12 TAHUN)

BILIK BERDUA

SINGLE

BERKATIL

TIDAK BERKATIL

RM7990

RM8790

TBA

TBA

 

 

JADUAL DAN TARIKH PENERBANGAN 2019 :

KOD

SEKTOR

ETD

ETA

TARIKH 1

TARIKH 2

SV835

KUL – JED

1930

2330

15/07/19

16/08/19

SV377

JED – CMN

0355

0855

16/07/19

17/08/19

SV226

MAD – JED

1455

2140

24/07/19

25/08/19

SV834

JED – KUL

0400

1750

25/07/19

26/08/19

 

KOD

SEKTOR

ETD

ETA

TARIKH 3

TARIKH 4

TARIKH 5

SV835

KUL – JED

1930

2330

18/09/19

08/11/19

06/11/19

SV377

JED – CMN

0355

0855

19/09/19

09/11/19

07/11/19

SV226

MAD – JED

1455

2140

27/09/19

18/11/19

15/11/19

SV834

JED – KUL

0400

1750

28/09/19

19/11/19

16/11/19

 

 

HARGA TERMASUK:

 • TIKET PENERBANGAN KELAS EKONOMY DENGAN SAUDI AIRLINES
 • CUKAI LAPANGAN TERBANG
 • 9 MALAM PENGINAPAN DI HOTEL PILIHAN DENGAN SARAPAN PAGI.
 • MAKAN TENGAHARI DAN MAKAN MALAM SEPERTIMANA DALAM ATURCARA
 • PORTER SERVICE UNTUK SATU BEG BESAR MASA CHECK IN DAN CHECK OUT
 • PEMANDU PELANCONG BERBAHASA INGGERIS (LOCAL GUIDE)
 • BAYARAN MASUK
 • TIP PEMANDU PELANCONG DAN PEMANDU BAS

 

HARGA TIDAK TERMASUK:

 • INSURAN PERJALANAN
 • PERBELANJAAN PERSENDIRIAN

 

Terma & Syarat:

DEPOSIT/BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ:

 1. Tempahan sah bila bayaran deposit sebanyak RM1000 seorang diterima oleh kami.
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safirgotravel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan tempahan.
 3. Pembatalan tempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat atau emel untuk mengelak dari sebarang salahfaham.
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 45 hari sebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 45 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual dibawah:

 

Tempoh

Caj Pembatalan

Lebih dari 45 hari

Pemulangan deposit tolak RM250 (yuran pengurusan)

30 - 45 hari sebelum penerbangan

Deposit hangus

22 - 29 hari sebelum penerbangan

75% dari harga pakej

21 hari atau kurang sebelum penerbangan

100% dari harga pakej

 

 

NOTA PENTING:

 1. Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih dahulu.
 2. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai matawang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya. Disebabkan ketidakstabilan kadar nilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safirgotravel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan sebagainya.
 3. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 4. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika eletrik.
 5. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 6. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke Malaysia.
 7. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senaraihitam oleh mana-mana badan kawal selia di Malaysia atau destinasi luarnegara yang melarang keluar atau masuk.ke negara tersebut
 8. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan ke luar negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan dipulangkan.
 9. Semua makan yang tertera didalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak hotel.

 

TERMS AND CONDITIONS
(Safir Go Travel and its subsidiaries are refer as the Organizers )

 1. The Organizers / its associated agents act only as agents for the transportation companies , overseas agents, any entrance ticket, visa application, embassy, hotel contractors and other principals, tickets and vouchers and documents are issued subject to those terms and contracts under which these services are provided.
 2. The Organizers accept no responsibility for any loss, injury or damage to you or your belongings resulting directly or indirectly from occurrences beyond its control including breakdown in equipment, strikes, war, theft, delays, medical or customs regulations, cancellations, charges in therein or schedules, etc. it is the responsibility of the tour member to buy travel insurance. safe keeping of travel documents are the responsibilities of persons who taking the tours
 3. The Organizers shall not be held responsible for deportation of refusal of entry by immigration Authorities to/of tour members resulting from the possession of unlawful items or holding improper travel documents or other causes of whose behavior and activities are considered as subversive by the foreign government concerned. There is absolutely no refund to tour member who had been refused entry.
 4. If necessary the organizers reserve the right to after itineraries, travel arrangements, hotel accommodation, flight details, the organizers also reserves the right to cancel or withdraw at any time bookings made by or on behalf of clients, in which event no liabilities whatsoever shall be brome by the organizers in respect of such cancellations or withdrawl.
 5. No refund or reduction will be made to any person who does not participate in any meals , sightseeing or accommodation during the course of the tour.
 6. The organizers reserve right to cancel land tour prior to departure for any reasons, including insufficient number of participants. Should this happen the payment will be refunded without further obligations on the part of the company.
 7. The organizers also reserve the right to require any individual to withdraw from the tour if it is deemed that his act or conduct is offensive to or incompatible with the interest, harmony and welfare of other clients and the tour as a whole and Safir Go Travel Sdn Bhd shall be under no further liability thereafter to any such person.
 8. Itineraries, travel arrangements, all entrance tickets, hotel accommodation, flight details, visa application are subject to change and availability.
 9. Flight details, itinerary, hotel and meals which stated on the itinerary above are subject to change according to different date without prior notice.
 10. The organizers are acting as a representative, as an intermediary, as a third party, as an agent, we bear no responsibility for any damage, loss, rejection, deniable, caused by airlines, overseas travel agents, our business partners in overseas, embassy, tour guides, transportation, restaurants, and any entrances.

 

To ensure the benefit of customers, assumed those passenger registering, paying, or joining our tour have already read, understand and agree the tour conditions.

 

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-

Penama : SAFIR GO TRAVEL SDN BHD
Bank : MAYBANK BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.
No. Akaun : 5628-3461-9640

 

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN.

 

Maklumat Tambahan

Kod Pesawat

 • MH - Malaysia Airlines
 • SV - Saudi Airlines
 • GA - Garuda
 • IY - Yemenia Airways
 • PK - Pakistan International Airlines
 • MS - Egyptair
 • RJ - Royal Jordanian
 • TK - Turkish Airlines
 • CZ - China Southern Airlines
 • CX - Cathay Pacific
 • VN - Vietnam Airways
 • IR - IRAN AIR
 • QR - Qatar Airways
 • EY - Etihad Airways
 • EK - Emirates Airways
 • WY - Oman Airlines
 • HY - Uzbek Airlines
 • AK - Air Asia
 • LH - LUFTHANSA
 • SQ - SINGAPORE AIRLINES
 • TG - THAI AIRWAYS
 • QF - QANTAS
 • MK - MAURITIUS AIRLINE
 • BA - BRITISH AIRWAYS
 • D7 - Air Asia X
 • MU - China Eastern Airline
 • UL - AIR LANKA
 • AZ - ALITALIA
 • JQ - JETSTAR
 • W5 - MAHAN AIR
 • OD - MALINDO AIR
 • S7 - SIBERIA AIRLINE
 • KL - KLM
 • SU - AEROFLOT
 • KA - DRAGON AIR
 • CA - Air China
 • KC - AIR ASTANA

PERHATIAN

         NOTE : ALL ENTRANCE TICKET SUBJECT TO AVAILABILITY

 • Harga Pakej "ALL IN" termasuk cukai.
 • Tertakluk kepada perubahan harga tiket kapal terbang, surcaj minyak dan cukai.
 • Pihak syarikat berhak mengubah mana-mana maklumat pakej tanpa sebarang notis terlebih dahulu.
 • Passport antarabangsa perlu sah laku sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh sampai ke Malaysia.
 • Peserta hendaklah fax, email/pos salinan passport 30 hari sebelum tarikh berlepas.
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk bertiga sebilik (triple room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik, hanya katil tambahan yang disediakan.

RM 16,790

RM 5,240


BOSNIA, CROATIA & SLOVENIA BALKAN STATES + ROMANIA & BULGARIA BALKAN + GREECE
RM 9,980


RM 1,790


 


RM 1,990

Urumqi, Turpan, Dunhuang, Jiayuguan, Zhangye, Xining, Linxia, Lanzhou, Xi’an
RM 8,850


RM 6,690


RM 4,690

RM 1,590

RM 5,150

RM 6,980

RM 4,990

RM 7,980

RM 3,780RM 8,390
RM 7,490


RM 10,980

Menyelusuri Keindahan "Swiss" Asia - Lahore-Islamabad-Besham-Chilas-Gilgit-Hunza Valley-Khunjerab Pass-Sost-Karimabad
RM 6,490


RM 8,350RM 8,880

ISTANBUL / CANAKKALE / TROY / PARGEMON / IZMIR / KUSADASI / EPHESUS /PAMUKKALE / KONYA / CAPPADOCIA / ANKARA / BOLU / BHOSPORUS CRUISING
RM 4,890

RM 14,560

RM 5,750

RM 2,490