MOROCCO & SPAIN ANDALUSIA

Morocco Ruins • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
22-04-2017
02-05-2017
02-05-2017
11H/9M
Berdua (Dewasa)8885.00
Berdua (Warga Emas)8885.00
Single (Dewasa)9780.00
Single (Warga Emas)9780.00
EK
Aturcara

MENJEJAK KEGEMILANGAN ISLAM DI BUMI ANDALUSIA – SPAIN & MOROCCO “MADRID, TOLEDO, CARDOBA, SEVILLE, GRANADA, TARIFFA, TANGIERS, SEVILLE, FEZ, MEKNES, MARRAKESH, CASABLANCA”

11 HARI 09 MALAM (Via EMIRATES AIRWAYS)

DISKAUN UNTUK 15 PENDAFTARAN AWAL RM 150 SEORANG

Tarikan Utama:

# Masjid King Hassan II

# Kota Marrakesh (Pearl of the South) TARIKAN UTAMA DI MOROCCO

# Djemme El-Fena Square Marrakesh

#Old Medina Marrakesh (UNESCO’s Heritage Site) MOROCCO IS MARRAKESH, WHAT IS MOROCCO WITHOUT MARRAKESH

#Al-Badi Palace, Majorelle Garden di Marrakesh

#Bab Al-Mansour, Meknes

#Masjid/Universiti Karouyine, Fez

#Masjid Besar Granada

#Istana Al-Hamra

#Old Medina Fez & bazaar

#The Mezquitta (Masjid Cardoba)

#Roman Bridge di Cardoba

#Giralda Tower, Seville

#Membeli belah di La Roca Factory Outlet

#Islamic Centre Madrid

# Royal Palace & Plaza Mayor di Madrid

#Gran Via Shopping Street

HARI 01 & 02: KUALA LUMPUR – DUBAI - MARRAKESH [MM]

Berkumpul di KLIA 3 jam sebelum masa berlepas, untuk urusan penerbangan masuk ke DUBAI Jam 1.15 pagi pada 22/04/2017 tiba di DUBAI - transit di airport sebelum menyambung penerbangan ke Casablanca. Ketibaan di Casablanca jam 7.25 tengahari, anda akan disambut oleh wakil kami, lawatan di Casablanca termasuk ke Justice Court, Mohammed V Square, Sea-Side Corniche, Masjid King Hassan II, bergambar di hadapan Royal Palace, bertolak ke Marrakesh melalui tanah Hamah R’hamma dan Benguerir., yang merupakan bandar yang kedua tertua di Morocco yang dijoloki sebagai “Mutiara Selatan.” Bandar ini telah diasaskan oleh Al-Mohades pada akhir abad ke 11. Marrakech terletak di kawasan oasis yang dikepung oleh pergunungan Atlas yang diliputi salji pada musim sejuk dan awal musim bunga (Jan- Mac). Mendaftar masuk hotel dan bermalam di Marrakesh.

 

HARI 03: MARRAKESH [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi, lawatan termasuk ke Masjid Koutoubia (dijoloki sebagai ‘masterpiece’ puak Al-Mohades), Istana Bahia - puing-puing Bahia Palaces, & Manara Gardens, Majorelle Garden (Jardin Majorelle – salah satu tempat yang paling banyak dikunjungi di Morocco, pereka taman ini seorang pelukis Perancis bernama Jacque Majorelle[1886-1962] telah mengambil masa 40 tahun untuk mereka taman ini), Al-Badi Palace, Saadian Tombs. Di sebelah petang masa bebas membeli belah di bazaar-bazaar dan “Old Medina” (UNESCO’s Heritage Site) dan masa bebas di Djemme El-Fana Square yang terkenal itu.

 

HARI 04: MARRAKESH – MEKNES – FEZ [SP/MT/MM]

Sarapan di hotel, meneruskan perjalanan ke Fez melalui Meknes. (Meknes terkenal dengan jolokan “Moroccan Versailles” yang diasaskan oleh Moulay Ismail dalam abad ke 17. Moulay Ismail hidup sezaman dengan Louis XIV. Bandar ini merupakan pusat pengeluaran zaiton, hasil bijiran dan buah sitrus. Bandar lama (Old Meknes) merupakan antara yang tercantik di Morocco.) Lawatan di kota Meknes (warisan sejarah dan kebudayaan UNESCO). Lawatan di bandar ini termasuklah ke Bab Mansour (pintu gerbang Mansour) yang dianggap sebagai pintu gerbang yang tercantik di Morocco, makam Moulay Ismail, Hedim Square dan kawasan bandar lama Meknes (Old Meknes). Ketibaan di Fez , mendaftar masuk hotel, makan malam dan rehat.

HARI 05: FEZ –TANGIERS [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi, setengah hari penuh lawatan di kota ini yang merupakan bandar kebudayaan dan kerohanian Morocco yang tertua. Fez el Bali adalah tapak warisan dunia UNESCO. Terdapat banyak pusat pembuatan kerjatangan yang boleh dilawati dan anda boleh membelinya sebagai cenderahati untuk dibawa pulang. Fez adalah bandar sekular yang berkekalan menjadi ibu negara berciri Islam di Negara ini. Fez, bandar yang mempunyai masjid yang bagaikan tak terbilang banyaknya dan pernah menjadi ibu negara Morocco selama lebih dari 400 tahun, bandar di mana universiti yang tertua di Morocco didapati dan pusat kebudayaan dan keagamaan yang terpenting serta mendahului lain-lain bandar. Fez juga merupakan kota abad pertengahan (kurun ke 11 & 12) yang tertua di dunia, kota yang hampir-hampir tidak pernah berubah merentasi zaman moden dan masih terus berdenyut hebat. Fez di asaskan dalam tahun 789 masehi. Lawatan termasuklah ke Old Medina (Labyrinth), Masjid/Universiti Karouyine, Kilang & kedai Kulit yang terkenal di Mez dan makan tengahari dan bertolek ke Tangiers. Hotel dan acara bebas.

HARI 06: TANGIERS – TARIFFA – GRANADA [SP]

Selepas sarapan pagi, menziarahi makam Ibnu Battuta dan bertolak ke Granada melalui Torremolinos dengan merentasi Selat Gibraltar. Masa bebas membeli belah di Granada dan lawatan ke Masjid Besar Granada (mendaki bukit bagi yang mampu). Masjid ini terletak bertentangan dengan Al-Hamra Palace, lokasi yang amat strategik dan menarik untuk mengambil gambar Al-Hamra. Bermalam di Granada.

 

HARI 07: GRANADA - SEVILLE [SP/MT]

Selepas sarapan; lawatan ke Al-Hamra & General Life dan El-Mirador de San Nicolas (tempat yang paling menarik untuk bergambar) . Mendaftar masuk hotel & acara bebas. (Al Hamra dalam bahasa arab bermaksud ‘Yang Merah”, dibina pada pertengahan kurun ke 14, merupakan tempat kediaman kaum Moorish Islam pada satu ketika dahulu, saksikan keindahan seni bina Islam yang terdapat diluar dan didalam bangunan unik ini) - Palacio de Generalife (atau dikenali dengan nama Genaralife Garden, keindahan seni bina tamannya menjadi kenangan yang sukar dilupakan apabila berada disini). Bertolak ke Seville. Bermalam di Seville.

 

HARI 08: SEVILLE – CARDOBA [SP/MT]

Selepas sarapan, lawatan di Seville termasuk Giralda Tower dan masa bebas membeli belah dan bertolak ke Granada, menziarahi Masjid Cardoba (Mezquitta), Jewish Quarter, Roman Bridge, masa bebas membeli belah cenderahati di Cardoba dan bermalam di Cardoba.

 

HARI 10: CARDOBA – TOLEDO – MADRID [SP/MT]

Selepas sarapan pagi, bertolak ke Toledo, lawatan di Toledo (berjalan kaki) termasuk ke Santo Tome Church & Damascene Steel Workshop (typical metal gold art craft centre # kesenian pertukangan berasal dari Damascus Syria), membeli cenderahati dari Toledo, makan tengahari, solat dan meneruskan perjalanan ke Madrid. Membeli belah di Gran Via Street dan bermalam di Madrid.

HARI 11: MADRID [SP/MT]

Selepas sarapan pagi, mulakan city tour di bandar Madrid yang amat terkenal ini, antara tempat yang akan dilawati ialah ke Royal Palace, Plaza Mayor - nikmati keindahan dua tempat yang merupakan mercu tanda bandar Madrid ini dan menziarahi Masjid Besar Madrid (Pusat Islam Madrid). Masa bebas membeli belah di Las Roca Village Outlet.

HARI 12: MADRID – DUBAI [SP]

Selepas sarapan, bertolak ke airport Madrid untuk mengambil penerbangan ke DUBAI.

 

HARI 13: DUBAI – KUALA LUMPUR

Bertolak ke KLIA, tiba di KLIA jam 3:15 PETANG insya-Allah.

 

HARGA UNTUK SEORANG :

DEWASA

KANAK-KANAK (2-12 TAHUN)

BILIK BERDUA

SINGLE

BERKATIL

TIDAK BERKATIL

RM 8885 seorang

RM 8735

RM 9780 seorang

RM 9630

TBA

TBA

HARGA TERMASUK:

 • TIKET PENERBANGAN KELAS EKONOMY DENGAN EMIRATES AIRWAYS
 • CUKAI LAPANGAN TERBANG
 • 09 MALAM PENGINAPAN DI HOTEL PILIHAN DENGAN SARAPAN PAGI.
 • MAKAN TENGAHARI DAN MAKAN MALAM SEPERTIMANA DALAM ATURCARA
 • PORTER SERVICE UNTUK SATU BEG BESAR MASA CHECK IN DAN CHECK OUT
 • PEMANDU PELANCONG BERBAHASA INGGERIS (LOCAL GUIDE)
 • BAYARAN MASUK
 • TIP PEMANDU PELANCONG DAN PEMANDU BAS
 • CAJ VISA MOROCCO

HARGA TIDAK TERMASUK:

 • INSURAN PERJALANAN
 • PERBELANJAAN PERSENDIRIAN

JADUAL PENERBANGAN:-

TARIKH 2

KOD

SEKTOR

ETD

ETA

22/04/2017

EK 343

KUL - DXB

0155

0455

22/04/2017

EK 751

DXB - CMN

0725

1255

01/05/2017

EK 142

MAD - DXB

1520

0045

02/05/2016

EK 346

DXB - KUL

0350

1505

DOKUMEN PROSES VISA MOROCCO :

 • Pasport antarabangsa sah laku 6 bulan keatas
 • 2 keping gambar berukuran passport
 • Salinan kad pengenalan

Surat pengesahan majikan (bagi yang bekerja sahaja)

Terma & Syarat UMUM:

DEPOSIT/BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ:

 1. Tempahan sah bila bayaran pendahuluan sebanyak RM1000 seorang diterima oleh kami.
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safirgotravel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan tempahan.
 3. Pembatalan tempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat atau emel untuk mengelak dari sebarang salahfaham.
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 60 hari sebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 60 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual dibawah:

 

Tempoh

Caj Pembatalan

Lebih dari 60 hari

Pemulangan deposit tolak RM250(yuran pengurusan)

30 - 45 hari sebelum penerbangan

50 % dari harga pakej

29 hari atau kurang sebelum penerbangan

100% dari harga pakej

 

NOTA PENTING:

 1. Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih dahulu.
 2. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai matawang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya. Disebabkan ketidakstabilan kadar nilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safirgotravel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan sebagainya.
 3. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 4. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika eletrik.
 5. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 6. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke Malaysia.
 7. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senaraihitam oleh mana-mana badan kawal selia di Malaysia atau destinasi luarnegara yang melarang keluar atau masuk.ke negara tersebut
 8. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan ke luar negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan dipulangkan.
 9. Semua makan yang tertera didalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak hotel.

 

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-

Penama : SAFIR GO TRAVEL SDN BHD
Bank : MAYBANK ISLAMIC, CPI BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.
No. Akaun : 5628-3461-9640

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN.

 

 

Maklumat Tambahan

Kod Pesawat

 • MH - Malaysia Airlines
 • SV - Saudi Airlines
 • GA - Garuda
 • IY - Yemenia Airways
 • PK - Pakistan International Airlines
 • MS - Egyptair
 • RJ - Royal Jordanian
 • TK - Turkish Airlines
 • CZ - China Southern Airlines
 • CX - Cathay Pacific
 • VN - Vietnam Airways
 • IR - IRAN AIR
 • QR - Qatar Airways
 • EY - Etihad Airways
 • EK - Emirates Airways
 • WY - Oman Airlines
 • HY - Uzbek Airlines
 • AK - Air Asia
 • LH - LUFTHANSA
 • SQ - SINGAPORE AIRLINES
 • TG - THAI AIRWAYS
 • QF - QANTAS
 • MK - MAURITIUS AIRLINE
 • BA - BRITISH AIRWAYS
 • D7 - Air Asia X
 • MU - China Eastern Airline
 • UL - AIR LANKA
 • AZ - ALITALIA
 • JQ - JETSTAR
 • W5 - MAHAN AIR
 • OD - MALINDO AIR
 • S7 - SIBERIA AIRLINE
 • KL - KLM
 • SU - AEROFLOT

PERHATIAN

 • Harga Pakej "ALL IN" termasuk cukai.
 • Tertakluk kepada perubahan harga tiket kapal terbang, surcaj minyak dan cukai.
 • Pihak syarikat berhak mengubah mana-mana maklumat pakej tanpa sebarang notis terlebih dahulu.
 • Passport antarabangsa perlu sah laku sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh sampai ke Malaysia.
 • Peserta hendaklah fax, email/pos salinan passport 30 hari sebelum tarikh berlepas.
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk bertiga sebilik (triple room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik, hanya katil tambahan yang disediakan.


RM 5,438

BOSNIA, CROATIA & SLOVENIA BALKAN STATES + ROMANIA & BULGARIA BALKAN + GREECE
RM 9,880
RM 2,675

Urumchi, Turpan, Dunhuang, Jiayuguan, Zhangye, Xining, Linxia & Lanzhou
RM 8,580

WARSAW, LITHUANIA, LATVIA & ESTONIA
RM 8,690
RM 3,190

RM 3,990

RM 962

RM 6,490

RM 7,560

RM 7,880

RM 3,780


RM 6,650

RM 6,525
Menyelusuri Keindahan "Swiss" Asia - Lahore-Islamabad-Besham-Chilas-Gilgit-Hunza Valley-Khunjerab Pass-Sost-Karimabad
RM 7,850

RM 10,650

RM 6,950

ISTANBUL / CANAKKALE / TROY / PARGEMON / IZMIR / KUSADASI / EPHESUS /PAMUKKALE / KONYA / CAPPADOCIA / ANKARA / BOLU / BHOSPORUS CRUISING
RM 4,350