LEBANON

Lebanon

Pigoen of Rock, Ar-Rouche, Beirut • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
 • Maklumat Perjalanan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
06-11-2019
16-11-2019
16-11-2019
10H/8M
Adult Twin8950.00
Adult Double8950.00
Adult Single9890.00
Adult Triple8950.00
Child (7-11 years) w/ext bed8250.00
Child (2-6 years) w/ext bed8250.00
Child (7-11 years) w/out bed8250.00
Child (2-6 years) w/out bed8250.00
SV
14-03-2020
23-03-2020
24-03-2020
10H/8M
Adult Twin9190.00
Adult Double9190.00
Adult Single9890.00
Adult Triple9190.00
EY
Aturcara

SANTAI DI LEBANON (BEIRUT @DAUGHTER OF PARIS) + DAMASCUS (SYRIA)

10 HARI 8 MALAM (VIA SAUDI AIRLINES)

 

Highlights of the Tour:

# Al-Hamra Street “the Oxford Street of Lebanon”

# Ba’albeck – wonder of the ancient world

# Anjar – simbol kekuatan Islam di Lebanon

# Ar- Rouche – lokasi bergambar paling masyhur di Beirut

# Blue Mosque, Beirut

# Jeitta Grottoes – Nature Wonder of Lebanon

# Byblos – 7000 years old ancient port of Mediterranean Sea

# Harissa – Beirut & Jouneih Bay from the top of the world

# Tripoli – Islamic City from the old time

# Cedar Trees Nature Reserve

# Damascus (Damsyik) kota tertua dan berterusan dihuni manusia di dunia

# Masjid Umawi, Damsyik – di Menara putihnya Nabi Isa alaihesalam akan turun

# Makam Nabi Yahya alaihe salam (dalam masjid Umawi)

# Makam Saiyyiduna Hussein radhiallahu anhu cucu Rasulullah dalam Masjid Umawi

# Makam2x sahabat Nabi Sallallahu alaihe wasalam seperti Bilal Al-Rabah radhiallahu anhu,Abu Darda radhiallahu anhu & isteri2x Rasulullah

# Makam Salahuddin Al-Ayubi

# Suq Hamidiyyah (bazar berbumbung terbesar di timur tengah)

 

HARI 01: KLIA/JEDDAH/BEIRUT [MM]

Berkumpul di KLIA 3 jam sebelum waktu penerbangan ke Beirut melalui Jeddah jam 2.10 pagi dengan penerbangan Saudi Airlines. Ketibaan di Beirut Airport anda akan disambut oleh wakil kami. Check in di hotel anda yang terletak di tengah-tengah kota Beirut di Al-Hamra Street yang terkenal sebagai pusat membeli belah dan hiburan malam. Dari hotel ini anda boleh berjalan kaki ke Beirut Waterfront untuk merasai hembusan angin Laut Mediterranean.

 

HARI 02: BEIRUT – JEITTA GROTO - TRIPOLI – BYBLOS - BEIRUT [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi melawat Jeitta Grottoes, salah sebuah keajaiban alam semulajadi Lebanon yang terkenal. Ia merupakan sebuah gua ajaib yang terdiri dari 2 tingkat galeri batu, sepanjang 5 batu setengah. Eksplorasi tingkat pertama, yang berada sama paras dengan sebuah tasik dalam gua yang dihiasi indah dengan bunga-bunga batu. Anda boleh menaiki boat cruise untuk menikmati suasana dingin dan tenang sambil menyaksikan tanda-tanda kebesaran Allah SWT. Manakala di tingkat pertama, lawati sebuah gua yang dipenuhi dengan stalakmit dan stalaqtit berbagai bentuk berwarna warni disinari oleh cahaya lampu limpah sehingga ke sebuah pentas di mana pertunjukan orchestra pernah diadakan. kota yang kaya dengan sejarah Islam; Tripoli. Lawatan di Tripoli termasuk ke; The Great Mosque, Menara jam, Masjid Taynal, Souk Al-Harajb, Citadel Saint Gilles, Khan Al-Khayyatin dan Al-Mina Port. Masa bebas membeli belah di Khan Al-Khayyatin Bazaar. Kembali ke Beirut pada petang hari.

Tripoli dipanggil Trablus oleh orang Arab, merupakan bandar terbesar di utara Lebanon dan kedua terbesar di Lebanon. Terletak 85 Km ke utara Beirut; ia merupakan bandar pelabuhan paling ke utara Lebanon dengan mengadap ke arah timur Laut Mediterranean. Walaupun sejarah Tripoli bertarikh sehingga kurun ke 14 sebelum masehi, bandar ini menjadi masyhur kerana mempunyai kota kubu Tentera Salib terbesar di Lebanon iaitu Citadel of Raymond de Saint-Gilles dan mempunyai peninggalan senibina Zaman Mamluk kedua terbanyak di dunia selepas Kaherah!

Selepas makan tengahari ke Byblos (Jbail), sebuah pelabuhan paling kuno di dunia dan tempat kelahiran abjad Roma . Byblos menawarkan sejarah dan budaya berusia 7000 tahun dan mewakili berbagai-bagai tamadun yang pernah wujud di Lebanon. Masa bebas membeli belah di Byblos dan bergambar di tepi laut Mediterranean

 

HARI 03: BEIRUT – CEDARS – BECHARREH - KOZHAYA VALLEY - BEIRUT [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi ke Kozhaya dan Bcharre Valley yang terkenal dengan keindahan lanskap dan pokok-pokok Cedar ratusan tahun, Cedar adalah lambang kebangsaan Lebanon. Biarkan diri anda terleka dengan pelbagai budaya, tradisi dan lanskap yang berbagai-bagai di sepanjang perjalanan anda menempuh kampong-kampung tradisional dan mercutanda-mercutanda seperti Matrys’ Statue dan Masjid Emir Fakhir Eddine. Makan malam, hotel dan rehat.

 

HARI 04: BEIRUT – BA’ALBECK – ANJAR – BEIRUT [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi, bertolak ke Ba’albeck. Ba’alabeck merupakan khazanah Rom yang terbesar di Lebanon dan merupakan keajaiban dari alam kuno! Ekplorasi kesan-kesan runtuhan kuil-kuil Jupiter, Bacchus dan Venus yang merupakan kuil Rom yang terbaik dan paling terpelihara di dunia. Ia merupakan mercutanda-mercutanda tinggi seakan mahu menyapu awan. Kemudian berhenti rehat sambil menikmati hidangan makan tengahari Lebanon yang lazat dan segar di restoran tempatan. Kemudian anda dibawa ke Anjar; sebuah kota lama Islam bertembok yang telah dibina dalam kurun ke 8 Masehi – anda boleh melihat kesan 600 buah kedai, tembok-tembok kota, kuil-kuil dan rumah-rumah mandi. Kembali Beirut, masa bebas di Beirut Waterfront dan bergambar di Ar-Rouche mercutanda kota Beirut dan anda bebas untuk membeli belah di Al-Hamra Street.

 

HARI 05: BEIRUT [SP]

Selepas sarapan pagi, masa bebas bersantai di Beirut. Anda boleh berjalan kaki ke beirut waterfront, menghidup udara segar laut mediterranean di sepanjang Promenade atau ke Zeituna Bay untuk melihat matahari jatuh. Makan tengahari dan malam pilihan anda sendiri.

 

HARI 06: BEIRUT – DAMASCUS (SYRIA) [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi, anda akan dibawa merentasi sempadan Lebanon dan Syria untuk ke Damascus. Ketibaan di Damascus, masa bebas dan mendaftar masuk hotel. Makan tengahari dan malam di restoran tempatan. Kedudukan hotel di tengah-tengah kota Damascus memberikan anda ruang dan masa untuk mengeksplorasi kota bersejarah yg hebat dengan cara anda sendiri.

 

HARI 07: DAMASCUS [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi, menziarahi Masjid Umawi, menziarahi Makam Nabi Yahya alaihe salam dan makam Salahuddin Al-Ayubi rahmahtullahi alaihe, Hamidiyyah Bazaar, Khan Al-Pasha dan Qasar Al-Adzhim.

 

HARI 08: DAMASCUS [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi, anda dibawa ke Zabadani dan Bludan dua lokasi yang mempunyai pemandangan indah. Kembali ke Damascus untuk melawat Muzium Kebangsaan Syria dan masa bebas membeli belah di Bazaar Hamidiyyah.

 

HARI 09: DAMASCUS – AIRPORT BEIRUT – JEDDAH - KLIA [SP]

Selepas sarapan pagi, masa bebas sebelum anda dibawa ke Lapangan Terbang Beirut untuk penerbangan pulang.

 

HARI 10: KLIA

Ketibaan di KLIA dengan selamat insha-Allah.

 

HARGA SEORANG:

DEWASA

KANAK-KANAK

(3-11 TAHUN)

BILIK BER-2

BILIK SINGLE

BILIK BER-2

RM 8950

RM 9890

RM 8250

 

HARGA TERMASUK:

 • Tiket penerbangan pergi balik kelas ekonomi dengan SAUDI AIRLINES + cukai lapangan terbang.
 • Semua pengangkutan yang terlibat dalam program.
 • 08 Malam penginapan di hotel PILIHAN dengan sarapan pagi, makan tengahari dan malam seperti dalam aturcara.
 • Bayaran masuk ke tempat-tempat lawatan di Lebanon.
 • Tip pemandu pelancong dan kenderaan.
 • Mineral wáter

 

HARGA TIDAK TERMASUK:

 • Tip porter
 • Perbelanjaan persendirian dan Insuran Perjalanan
 • Soft drink, minuman panas dan sejuk yang dipesan sewaktu makan.

 

COMPLIMENTARY: Beg kembara

 

FLIGHT DETAIL:

OGOS

NOV

KOD

SEKTOR

ETD

ETA

21/08/2019

06/11/2019

SV 843

KUL/JED

2335

0345

22/08/2019

07/11/2019

SV 641

JED/BEY

1025

1235

30/08/2019

15/11/2019

SV 642

BEY/JED

1350

1750

31/08/2019

15/11/2019

SV 840

JED/KUL

2035

1010+1

 

Terma & Syarat:

DEPOSIT/BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ:

 1. Tempahan sah bila bayaran deposit sebanyak RM 1000 seorang diterima oleh kami.
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safir go travel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan tempahan.
 3. Pembatalantempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat atau email demi untuk mengelak dari sebarang
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 45 hari sebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 45 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual di bawah:

 

Tempoh

Caj Pembatalan

Lebihdari 45 hari

Pemulangan deposit tolak RM250 (yuran pengurusan)

30 - 45 hari sebelum penerbangan

Deposit hangus

22 - 29 hari sebelum penerbangan

75% dari harga pakej

21 hari atau kurang sebelum penerbangan

100% dari harga pakej

 

NOTA PENTING:

 1. Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih dahulu.
 2. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai mata wang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya. Disebabkan ketidakstabilan kadarnilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safir go travel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan
 3. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 4. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika eletrik.
 5. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 6. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke Malaysia.
 7. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senarai hitam oleh mana-mana badan kawalselia di Malaysia atau destinasi luar negara yang melarang keluar atau masuk ke Negara tersebut
 8. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan keluar Negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan dipulangkan.
 9. Semua makan yang tertera di dalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak hotel.

 

 

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-


Penama :SAFIR GO TRAVEL SDN BHD
Bank : MAYBANK ISLAMIC, CPI BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.
No. Akaun : 5628-3461-9640

 

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN.

Maklumat Tambahan

Kod Pesawat

 • MH - Malaysia Airlines
 • SV - Saudi Airlines
 • GA - Garuda
 • IY - Yemenia Airways
 • PK - Pakistan International Airlines
 • MS - Egyptair
 • RJ - Royal Jordanian
 • TK - Turkish Airlines
 • CZ - China Southern Airlines
 • CX - Cathay Pacific
 • VN - Vietnam Airways
 • IR - IRAN AIR
 • QR - Qatar Airways
 • EY - Etihad Airways
 • EK - Emirates Airways
 • WY - Oman Airlines
 • HY - Uzbek Airlines
 • AK - Air Asia
 • LH - LUFTHANSA
 • SQ - SINGAPORE AIRLINES
 • TG - THAI AIRWAYS
 • QF - QANTAS
 • MK - MAURITIUS AIRLINE
 • BA - BRITISH AIRWAYS
 • D7 - Air Asia X
 • MU - China Eastern Airline
 • UL - AIR LANKA
 • AZ - ALITALIA
 • JQ - JETSTAR
 • W5 - MAHAN AIR
 • OD - MALINDO AIR
 • S7 - SIBERIA AIRLINE
 • KL - KLM
 • SU - AEROFLOT
 • KA - DRAGON AIR
 • CA - Air China
 • KC - AIR ASTANA
 • PR - Philippine Airlines

PERHATIAN

         NOTE : ALL ENTRANCE TICKET SUBJECT TO AVAILABILITY

 • Harga Pakej "ALL IN" termasuk cukai.
 • Tertakluk kepada perubahan harga tiket kapal terbang, surcaj minyak dan cukai.
 • Pihak syarikat berhak mengubah mana-mana maklumat pakej tanpa sebarang notis terlebih dahulu.
 • Passport antarabangsa perlu sah laku sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh sampai ke Malaysia.
 • Peserta hendaklah fax, email/pos salinan passport 30 hari sebelum tarikh berlepas.
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk bertiga sebilik (triple room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik, hanya katil tambahan yang disediakan.

 

 • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
 • Maklumat Perjalanan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
14-10-2019
21-10-2019
21-10-2019
8H/6M
Adult Twin8390.00
Adult Double8390.00
Adult Single9885.00
Adult Triple8390.00
QR
26-11-2019
03-12-2019
03-12-2019
8H/6M
Adult Twin8390.00
Adult Double8390.00
Adult Single9885.00
Adult Triple8390.00
QR
17-12-2019
24-12-2019
24-12-2019
8H/6M
Adult Twin8390.00
Adult Double8390.00
Adult Single9885.00
Adult Triple8390.00
QR
15-01-2020
22-01-2020
22-01-2020
8H/6M
8350.00
Adult Twin8350.00
Adult Double8350.00
Adult Single9885.00
SV
18-02-2020
25-02-2020
25-02-2020
8H/6M
8350.00
Adult Twin8350.00
Adult Double8350.00
Adult Single9885.00
SV
14-03-2020
21-03-2020
21-03-2020
8H/6M
8350.00
Adult Twin8350.00
Adult Double8350.00
Adult Single9885.00
SV
10-04-2020
17-04-2020
17-04-2020
8H/6M
8350.00
Adult Twin8350.00
Adult Double8350.00
Adult Single9885.00
SV
14-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
8H/6M
8350.00
Adult Twin8350.00
Adult Double8350.00
Adult Single9885.00
SV
19-10-2020
26-10-2020
26-10-2020
8H/6M
8350.00
Adult Twin8350.00
Adult Double8350.00
Adult Single9885.00
SV
10-12-2020
17-12-2020
17-12-2020
8H/6M
8350.00
Adult Twin8350.00
Adult Double8350.00
Adult Single9885.00
SV
Aturcara

SANTAI DI LEBANON – BEIRUT – DAUGHTER OF PARIS

8 HARI 6 MALAM

Highlights of the Tour:

 

 1. Al-Hamra Street “the Oxford Street of Lebanon”
 2. Ba’albeck – wonder of the ancient world
 3. Anjar – simbol kekuatan Islam di Lebanon
 4. Ar- Rouche – lokasi bergambar paling masyhur di Beirut
 5. Blue Mosque, Beirut
 6. Jeitta Grottoes – Nature Wonder of Lebanon
 7. Byblos – 7000 years old ancient port of Mediterranean Sea
 8. Harissa – Beirut & Jouneih Bay from the top of the world
 9. Tripoli – Islamic City from the old time
 10. Cedar Trees Nature Reserve
 11. Beittedine Palace – Venue for Beittedine Art & Music Festival

 

HARI 01: KLIA/JEDDAH/BEIRUT [MM]

Berkumpul di KLIA 3 jam sebelum waktu penerbangan ke Beirut melalui Jeddah jam 2.10 pagi dengan penerbangan Saudi Airlines. Ketibaan di Beirut Airport anda akan disambut oleh wakil kami. Memulakan lawatan di kota Beirut – tapak arkeloji dengan penemuan kesan-kesan masjid dan gereja dari zaman tentera Salib dan era Islam. Melawat Grand Serail,mercutanda kerajaan Usmaniah bersejarah yang terdapat di Gunung Serail. Ekplorasi Muzium Kebangsaan Lubnan yang kaya dengan khazanah artifak dari pre-historic Egyptian Artifacts, patung-patung, glassware dan barangan kemas yang berasal dari zaman Empayar Phoenician, Roman dan Bizantine. Petang ini check in di hotel anda yang terletak di tengah-tengah kota Beirut di Al-Hamra Street yang terkenal sebagai pusat membeli belah dan hiburan malam. Dari hotel ini anda boleh berjalan kaki ke Beirut Waterfront untuk merasai hembusan angin Laut Mediterranean.

 

HARI 02: BEIRUT – BA’ALBECK – ANJAR – ZAHLEH – BEIRUT [SP/MT/MM] Selepas sarapan pagi, bertolak ke

Selepas sarapan pagi, bertolak ke Ba’albeck.Ba’alabeck merupakan khazanah Rom yang terbesar di Lebanon dan merupakan keajaiban dari alam kuno! Ekplorasi kesan-kesan runtuhan kuil-kuil Jupiter, Bacchus dan Venus yang merupakan kuil Rom yang terbaik dan paling terpelihara di dunia. Ia merupakan mercutanda-mercutanda tinggi seakan mahu menyapu awan. Kemudian berhenti rehat sambil menikmati hidangan makan tengahari Lebanon yang lazat dan segar di restoran tempatan. Kemudian anda dibawa ke Anjar; sebuah kota lama Islam bertembok yang telah dibina dalam kurun ke 8 Masehi – anda boleh melihat kesan 600 buah kedai, tembok-tembok kota, kuil-kuil dan rumah-rumah mandi. Kembali Beirut, masa bebas di Beirut Waterfront dan bergambar di Ar-Rouche mercutanda kota Beirut dan anda bebas untuk membeli belah di Al-Hamra Street

 

HARI 03: BEIRUT – KOZHAYA VALLEY - BCHARREH - BEITTA EDDINE – DEIR AL-QAMAR - BEIRUT [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi ke Kozhaya dan Bcharre Valley yang terkenal dengan keindahan lanskap dan pokok-pokok Cedar ratusan tahun, Cedar adalah lambang kebangsaan Lebanon. Kemudian ke Istana Beiteddine dan Deir Al-Qamar. Perjalanan ke Beiteddine dan Deir Al-Qamar menempuh beberapa bandar dan tapak popular di Lebanon. Biarkan diri anda terleka dengan pelbagai budaya, tradisi dan lanskap yang berbagai-bagai di sepanjang perjalanan anda menempuh kampong-kampung tradisional dan mercutanda-mercutanda seperti Matrys’ Statue dan Masjid Emir Fakhir Eddine. Makan malam, hotel dan rehat.

 

HARI 04: BEIRUT – JEITTA GROTTOES – HARISSA – BEIRUT [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi, melawat Jeitta Grottoes, salah sebuah keajaiban alam semulajadi Lebanon yang terkenal. Ia merupakan sebuah gua ajaib yang terdiri dari 2 tingkat galeri batu, sepanjang 5 batu setengah. Eksplorasi tingkat pertama, yang berada sama paras dengan sebuah tasik dalam gua yang dihiasi indah dengan bunga-bunga batu. Anda boleh menaiki boat cruise untuk menikmati suasana dingin dan tenang sambil menyaksikan tanda -tanda kebesaran Allah SWT. Manakala di tingkat pertama, lawati sebuah gua yang dipenuhi dengan stalakmit dan stalaqtit berbagai bentuk berwarna warni disinari oleh cahaya lampu limpah sehingga ke sebuah pentas dimana pertunjukan orchestra pernah diadakan. Kemudian ke Jouneih, tepian laut Mediterranean dengan menaiki kereta kabel ke Harissa bagi menyaksikan keindahan panorama Beirut dan Telok Jouneih.

 

HARI 05: BEIRUT TRIPOLI – BYBLOS - BEIRUT [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi ke kota yang kaya dengan sejarah Islam; Tripoli. Lawatan di Tripoli termasuk ke; The Great Mosque, Menara jam, Masjid Taynal, Souk Al-Harajb, Citadel Saint Gilles, Khan Al-Khayyatin dan Al- Mina Port. Masa bebas membeli belah di Khan Al-Khayyatin Bazaar. Kembali ke Beirut pada petang hari.Selepas makan tengahari ke Byblos (Jbail), sebuah pelabuhan paling kuno di dunia dan tempat kelahiran abjad Roman. Byblos menawarkan sejarah dan budaya berusia 7000 tahun dan mewakili berbagai-bagai tamadun yang pernah wujud di Lebanon. Masa bebas membeli belah di Byblos dan bergambar di tepi laut Mediterranean Tripoli dipanggil Trablus oleh orang Arab, merupakan bandar terbesar di utara Lebanon dan kedua terbesar di Lebanon.Terletak 85 Km ke utara Beirut; ia merupakan bandar pelabuhan paling ke utara Lebanon dengan mengadap ke arah timur Laut Mediterranean. Walaupun sejarah Tripoli bertarikh sehingga kurun ke 14 sebelum masehi, bandar ini menjadi masyhur kerana mempunyai kota kubu Tentera Salib terbesar di Lebanon iaitu Citadel of Raymond de Saint- Gilles dan mempunyai peninggalan senibina Zaman Mamluk kedua terbanyak di dunia selepas Kaherah!

 

HARI 06: BEIRUT [SP]

Selepas sarapan pagi, masa bebas bersantai di Beirut. Anda boleh berjalan kaki ke beirut waterfront, menghidup udara segar laut mediterranean di sepanjang Promenade atau ke Zeituna Bay untuk melihat matahari jatuh. Makan tengahari dan malam pilihan anda sendiri.

 

HARI 07: BEIRUT – JEDDAH – KUALA LUMPUR [SP]

Selepas sarapan pagi, acara bebas di Bandar Beirut sebelum anda dibawah ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang ke Malaysia melalui Doha.

 

HARGA SEORANG:

DEWASA

KANAK-KANAK

3-11 TAHUN

BILIK BER-2

BILIK SINGLE

BILIK BER-2

RM 8,350

RM 9,885

RM TBA

 

FLIGHT DETAIL:

JAN

FEB

KOD

SEKTOR

ETD

ETA

15/01/20

18/02/20

SV 843

KUL/JED

2335

0345

16/01/20

19/02/20

SV 641

JED/BEY

1025

1235

22/01/20

25/02/20

SV 642

BEY/JED

1350

1750

22/01/20

25/02/20

SV 840

JED/KUL

2035

1010+1

MAC

APR

AUG

SEPT

OCT

DEC

14/03/20

10/04/20

03/08/20

14/09/20

19/10/20

10/12/20

15/03/20

11/04/20

04/08/20

15/09/20

20/10/20

11/12/20

21/03/20

17/04/20

10/08/20

21/09/20

26/10/20

17/12/20

21/03/20

17/04/20

10/08/20

21/09/20

26/10/20

17/12/20

HARGA TERMASUK:

 • Tiket penerbangan pergi balik kelas ekonomi dengan SAUDI AIRLINES + cukai lapangan terbang.
 • Semua pengangkutan yang terlibat dalam program.
 • 06 Malam penginapan di hotel PILIHAN dengan sarapan pagi, makan tengahari dan malam seperti dalam aturcara.
 • Bayaran masuk ke tempat-tempat lawatan di Lebanon.
 • Tip pemandu pelancong dan kenderaan.
 • Mineral wáter

 

HARGA TIDAK TERMASUK:

 • Tip porter
 • Perbelanjaan persendirian dan Insuran Perjalanan
 • Soft drink, minuman panas dan sejuk yang dipesan sewaktu makan.

 

COMPLIMENTARY: Beg kembara

 

TERMA & SYARAT:

DEPOSIT/BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ:

 1. Tempahan sah bila bayaran deposit sebanyak RM 1000 seorang diterima oleh kami.
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safir go travel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan tempahan.
 3. Pembatalantempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat atau email demi untuk mengelak dari sebarang salah faham.
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 45 hari sebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 45 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual di bawah:

 

Tempoh

Caj Pembatalan

Lebih dari 45 hari

Pemulangan deposit tolak RM250 (yuran pengurusan)

30 - 45 hari sebelum penerbangan

Deposit hangus

22 - 29 hari sebelum penerbangan

75% dari harga pakej

21 hari atau kurang sebelum penerbangan

100% dari harga pakej

 

NOTA PENTING:

Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih dahulu.

 1. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai mata wang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya. Disebabkan ketidakstabilan kadarnilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safir go travel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan
 2. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 3. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika eletrik.
 4. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 5. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke Malaysia.
 6. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senarai hitam oleh mana-mana badan kawalselia di Malaysia atau destinasi luar negara yang melarang keluar atau masuk ke Negara tersebut
 7. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan keluar Negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan dipulangkan.
 8. Semua makan yang tertera di dalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak hotel.

 

TERMS AND CONDITIONS
(Safir Go Travel and its subsidiaries are refer as the Organizers )

 1. The Organizers / its associated agents act only as agents for the transportation companies , overseas agents, any entrance ticket, visa application, embassy, hotel contractors and other principals, tickets and vouchers and documents are issued subject to those terms and contracts under which these services are provided.
 2. The Organizers accept no responsibility for any loss, injury or damage to you or your belongings resulting directly or indirectly from occurrences beyond its control including breakdown in equipment, strikes, war, theft, delays, medical or customs regulations, cancellations, charges in therein or schedules, etc. it is the responsibility of the tour member to buy travel insurance. safe keeping of travel documents are the responsibilities of persons who taking the tours
 3. The Organizers shall not be held responsible for deportation of refusal of entry by immigration Authorities to/of tour members resulting from the possession of unlawful items or holding improper travel documents or other causes of whose behavior and activities are considered as subversive by the foreign government concerned. There is absolutely no refund to tour member who had been refused entry.
 4. If necessary the organizers reserve the right to after itineraries, travel arrangements, hotel accommodation, flight details, the organizers also reserves the right to cancel or withdraw at any time bookings made by or on behalf of clients, in which event no liabilities whatsoever shall be brome by the organizers in respect of such cancellations or withdrawl.
 5. No refund or reduction will be made to any person who does not participate in any meals , sightseeing or accommodation during the course of the tour.
 6. The organizers reserve right to cancel land tour prior to departure for any reasons, including insufficient number of participants. Should this happen the payment will be refunded without further obligations on the part of the company.
 7. The organizers also reserve the right to require any individual to withdraw from the tour if it is deemed that his act or conduct is offensive to or incompatible with the interest, harmony and welfare of other clients and the tour as a whole and Safir Go Travel Sdn Bhd shall be under no further liability thereafter to any such person.
 8. Itineraries, travel arrangements, all entrance tickets, hotel accommodation, flight details, visa application are subject to change and availability.
 9. Flight details, itinerary, hotel and meals which stated on the itinerary above are subject to change according to different date without prior notice.
 10. The organizers are acting as a representative, as an intermediary, as a third party, as an agent, we bear no responsibility for any damage, loss, rejection, deniable, caused by airlines, overseas travel agents, our business partners in overseas, embassy, tour guides, transportation, restaurants, and any entrances.


To ensure the benefit of customers, assumed those passenger registering, paying, or joining our tour have already read, understand and agree the tour conditions.

 

 

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-


Penama : SAFIR GO TRAVEL SDN BHD
Bank : MAYBANK BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.
No. Akaun : 5628-3461-9640

 

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN.

Maklumat Tambahan

Kod Pesawat

 • MH - Malaysia Airlines
 • SV - Saudi Airlines
 • GA - Garuda
 • IY - Yemenia Airways
 • PK - Pakistan International Airlines
 • MS - Egyptair
 • RJ - Royal Jordanian
 • TK - Turkish Airlines
 • CZ - China Southern Airlines
 • CX - Cathay Pacific
 • VN - Vietnam Airways
 • IR - IRAN AIR
 • QR - Qatar Airways
 • EY - Etihad Airways
 • EK - Emirates Airways
 • WY - Oman Airlines
 • HY - Uzbek Airlines
 • AK - Air Asia
 • LH - LUFTHANSA
 • SQ - SINGAPORE AIRLINES
 • TG - THAI AIRWAYS
 • QF - QANTAS
 • MK - MAURITIUS AIRLINE
 • BA - BRITISH AIRWAYS
 • D7 - Air Asia X
 • MU - China Eastern Airline
 • UL - AIR LANKA
 • AZ - ALITALIA
 • JQ - JETSTAR
 • W5 - MAHAN AIR
 • OD - MALINDO AIR
 • S7 - SIBERIA AIRLINE
 • KL - KLM
 • SU - AEROFLOT
 • KA - DRAGON AIR
 • CA - Air China
 • KC - AIR ASTANA
 • PR - Philippine Airlines

PERHATIAN

         NOTE : ALL ENTRANCE TICKET SUBJECT TO AVAILABILITY

 • Harga Pakej "ALL IN" termasuk cukai.
 • Tertakluk kepada perubahan harga tiket kapal terbang, surcaj minyak dan cukai.
 • Pihak syarikat berhak mengubah mana-mana maklumat pakej tanpa sebarang notis terlebih dahulu.
 • Passport antarabangsa perlu sah laku sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh sampai ke Malaysia.
 • Peserta hendaklah fax, email/pos salinan passport 30 hari sebelum tarikh berlepas.
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk bertiga sebilik (triple room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik, hanya katil tambahan yang disediakan.

 


RM 16,790BOSNIA, CROATIA & SLOVENIA BALKAN STATES + ROMANIA & BULGARIA BALKAN + GREECE
RM 9,890RM 2,800

RM 2,675

Urumqi, Turpan, Dunhuang, Jiayuguan, Zhangye, Xining, Linxia, Lanzhou, Xi’an
RM 8,850

RM 3,150


RM 6,690


 

RM 3,490

RM 5,150

RM 6,980

RM 7,890

RM 7,980

RM 3,780RM 8,350

RM 10,980

RM 6,590

Menyelusuri Keindahan "Swiss" Asia - Lahore-Islamabad-Besham-Chilas-Gilgit-Hunza Valley-Khunjerab Pass-Sost-Karimabad
RM 6,490

WARSAW, LITHUANIA, LATVIA & ESTONIA
RM 8,690

RM 8,350
RM 8,880

RM 6,950

ISTANBUL / CANAKKALE / TROY / PARGEMON / IZMIR / KUSADASI / EPHESUS /PAMUKKALE / KONYA / CAPPADOCIA / ANKARA / BOLU / BHOSPORUS CRUISING
RM 4,890

RM 14,560

RM 5,550