KYRGYZSTAN & KAZAKHSTAN

Ala Archa Gorge National Park, Kazakhstan

Burana Tower, Tower for trader pass by and stop (Silk Road)

Chon Kemin Gorge, Kazakhstan

Full of Dry Fruit, Green Bazar Almaty

Dungan Mosque, Kazakhstan

Issyk Kul Lake, Kazakhstan

Kok tobe Cable Car

Medeo, Krysgysztan

Monument Feat Almaty • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
20-09-2019
26-09-2019
27-09-2019
8H/6M
Adult Twin6950.00
Adult Double6950.00
Adult Single7950.00
Adult Triple6950.00
KC
18-10-2019
24-10-2019
25-10-2019
8H/6M
Adult Twin6950.00
Adult Double6950.00
Adult Single7950.00
Adult Triple6950.00
KC
Aturcara

KEAJAIBAN ALAM ASIA TENGAH DI KYRGYZSTAN & KAZAKHSTAN

8 HARI 6 MALAM (VIA AIR ASTANA)

 

HARI 01: KLIA –ALMATY

Berkumpul di KLIA 3 jam sebelum waktu penerbangan ke Bishkek (Kyrgyzstan) melalui Almaty jam 10.55 pagi. Ketibaan di Almaty dan menyambung penerbangan ke Bishkek jam 6 petang. Ketibaan di Bishkek pada jam 6.55 petang. Anda akan disambut oleh wakil kami, makan malam dan mendaftar masuk hotel.

 

HARI 02: BISHKEK – ALA ARCHA – BISHKEK [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi anda akan memulakan city tour di Bishkek termasuk; Pobeda Square (Victory Square), Duboviy Park (Oak Park), Central Ala-Too Square, Old Square, National Philharmonic serta lain-lain tempat menarik di Bishkek. Makan tengahari di Restoran tempatan, selepas solat anda akan dibawa ke Ala Archa Gorge (merupakan sebuah Taman Negara Kyrgyzstan yang menawarkan pemandangan dan lanskap indah dengan sungai berwarna biru dan gunung-ganang menjulang tinggi. Ala Archa Gorge merupakan sebahagian dari Banjaran Tien Shan. Terletak 45 km dari Bishkek.) Anda boleh berjalan-jalan di sini menikmati panorama indah taman negara itu. Di petang hari, kembali ke Bishkek, mendaftar masuk hotel dan makan malam di restoran tempatan.

 

HARI 03: BISHKEK – TOKMOK - ISSYK-KUL [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi, anda akan dibawa ke Tokmok untuk melihat Buruna Tower. Buruna Tower – adalah sebuah Menara yang dibina dalam kurun ke 11 Masehi. Anda boleh memanjat hingga ke atas Menara ini sekiranya anda ingin menikmati pemandangan yang pernah dirasai oleh pengembara-pengembara laluan sutera. Burana Tower berfungsi sebagai penanda di sepanjang Laluan Sutera Agung (Great Silk Road) bagi memberitahu para pengembara bahawa di sana terdapat sebuah bandar dan sebuah tempat untuk berehat. Berhampiran dengan tempat itu anda boleh melihat sebuah muzium terbuka “Balbas” (Stone warriors). bertolak ke Issyk Kul di sana anda akan dibawa melihat kecantikan tasik glasier yang dikelilingi oleh gunung-ganang yang menyapu awan. Tasik Issyk Kul adalah tasik Alpine yang kedua terbesar di dunia dengan ketinggian 1608 meter di atas paras laut. Tasik ini dipanggil “Mutiara Asia Tengah” (Pearl of Central Asia). Lantaran kemasinan airnya, tasik ini mempunyai ciri-ciri penyembuhan. Jika cuaca mengizinkan boat cruise di tasik tersebut. Mendaftar masuk hotel dan makan malam di restoran tempatan.

 

HARI 04: ISSYK KUL LAKE – KARAKOL – CHOLPON – ATA- BOKONBAEVO [SP/MT/MM]

Selepas sarapan di hotel, melawat petroglyphs ( ini adalah inskripsi @ tulisan di atas batu yg berusia 800 tahun sebelum masehi. Ia dibuat oleh Shamans lebih dari 2000 tahun dahulu. Kesemua batu-batu ini masih kekal di tempat asalnya. Anda boleh melihat kecantikan panorama Tasik Issyk Kul dari tempat ini di mana ramai yang menyangka bahawa mereka berada di pertengahan dunia. Kemudian anda akan dibawa ke Karakol. Di Karakol anda akan menziarahi Masjin Dungan salah satu tarikan utama di Karakol. Masjid ini telah dibina dengan gaya China tanpa menggunakan walaupun sebatang paku. Ziarah masjid akan diikuti dengan lawatan ke sebuah Gereja Kayu Kristian Ortodok sekadar untuk melihat senibina sahaja dari luar. Selepas makan tengahari dan solat bertolak ke Jeti Oguz. Lawatan berjalan kaki dan mengambil kaki. Jeti Oguz terkenal dengan formasi batu-batannya yang mempunyai nama “Seven Bulls” – Jeti Oguz. Di sana juga anda akan dapat menyaksikan “Broken Heart Mountain”. Jika berkemampuan anda boleh memanjat ke atas (20 minit) untuk menyaksikan panorama kawasan pergaungan dan ngarai ini. Kemudian ada dibawa ke Kampung Bokombaevo di mana kita akan bertemu dengan pemburu helang. Beliau memburu musang dan arnab dengan bantuan helang. Ini adalah kaedah pemburuan binatang kuno yang diwarisi dari satu generasi ke generasi. Anda akan mempelajari banyak fakta menarik tentang perkara ini. Makan tengahari di rumah penduduk tempatan (local homestay) di Bokonbaevo.

 

HARI 05: BOKONBAEVO – BISHKEK - ALMATY [SP/MT/MM]

Selepas sarapan kembali ke Bishkek, makan tengahari di Bishkek dan bertolak ke Almaty, Kazakhstan. Bermalam di Almaty.

 

HARI 06: ALMATY [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi bertolak ke Medeos, sebuah lembah yang indah terletak 15 km di atas Almaty. Tidak cukup sekadar keindahan alam semulajadinya, ia juga mempunyai gelanggang geluncur ais pantas terbesar di dunia yang dikenali sebagai Medeo. Dengan menaiki kereta kabel anda dibawa ke Shymbulak (3200 meter atas paras laut). Ia merupakan salah satu lokasi sukan ski terunggul di Asia Tengah. Lawatan di Almaty termasuk - melawat Park of 28 Panfilov Guardsmen, The Ascension Cathedral yang telah dibina oleh Arkitek Andrei Zenkov seorang pengasas pembinaan kalis gempa bumi Makan tengahari di restoran tempatan. Kemudian anda akan dibawa ke Big Almaty Lake. Masa bebas mengekplorasi kawasan di sekeliling tasik ini. Kembali ke Almaty, hotel dan makan malam di restoran tempatan.

Big Almaty Lake – tasik ini dianggap sebagai sebuah tasik yang tercantik di Kazakhstan. Tasik ini dikelilingi gunung-ganang Trans Ili Alatau, di ketinggian 2511 meter di atas paras laut. Big Almaty lake adalah bahagian penting Ile Alatau National Park. Warna air tasik ini berubah mengikut peredaran musim sepanjang tahun, warnanya berubah dari emerald hingga ke biru Turqoise.

 

HARI 07: ALMATY – KUALA LUMPUR [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi, untuk merasai “feel” suasana kota Almaty dan warna-warninya, anda boleh ke Green Bazaar. Ke Kok Tobe, Menara tinggi menjulang di tengah-tengah kota Alamaty, anda boleh menaikinya untuk melihat panorama Almaty, Makan malam di restoran tempatan, dan ke lapangan terbang untuk penerbangan ke Kuala Lumpur.

OPTIONAL TOUR : HUNS ETHNO VILLAGE (USD 48 SEORANG)

Perkampungan Ethno Huns adalah tempat yang ideal untuk mengalami gaya hidup nomad etnik Kazakh di zaman lampau. Terletak 40 km dari Almaty di daerah Talgar. Kawasan perkampungan ini adalah cara terbaik untuk merasakan keseggaran udara nyaman kawasan pergunungan, menunggang kuda dan bersantai menikmati keindahan alam sekeliling.

 

HARI 08: KLIA

Bertolak ke lapangan terbang jam Ketibaan di KLIA jam 09:40 pagi inshaa-Allah dalam keadaan selamat.

 

 

HARGA SEORANG:

DEWASA

KANAK-KANAK (2-12 TAHUN)

BILIK BERDUA

BILIK SINGLE

BILIK BERDUA

EKSTRA KATIL

RM 6950

RM 7950

TBA

TBA

 

 

JADUAL & TARIKH PENERBANGAN:

SEPT

OKT

SEKTOR

KOD FLIGHT

ETD

ETA

20/09/19

18/10/19

KUL - ALA

KC 936

1055

1655

20/09/19

18/10/19

ALA- FRU

KC 109

1800

1855

26/09/19

24/10/19

ALA - KUL

KC 935

2330

0940+1

(+1 BERMAKSUD TIBA PADA KEESOKKAN HARINYA)

 

 

HARGA TERMASUK:

 • Tiket penebangan pergi balik kelas ekonomi dengan Air Astana + cukai lapangan terbang
 • 06 malam penginapan di hotel pilihan dengan sarapan pagi.
 • Bayaran masuk tempat lawatan
 • Sarapan pagi, makan tengahari dan malam seperti dalam aturacara
 • Air mineral waktu makan dan dalam bas
 • Pemandu pelancong berbahasa Inggeris
 • Tip pemandu kenderaan dan Pemandu Pelancong
 • Beg kembara
 • Boat Cruise di Issy kul Lake

 

HARGA TIDAK TERMASUK:

 • Insuran perjalanan
 • Air panas/sejuk/jus yg dipesan sewaktu makan
 • Perbelanjaan persendirian
 • Horse riding di Chon Kemin (USD 15 seorang)
 • Eagle Hunting show di Bokombaevois (usd 15 seorang)

 

TERMA & SYARAT:

DEPOSIT/BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ:

 1. Tempahan sah bila bayaran deposit sebanyak RM 1000 seorang diterima oleh kami.
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safirgotravel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan tempahan.
 3. Pembatalan tempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat atau emel untuk mengelak dari sebarang salahfaham.
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 45 hari sebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 45 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual dibawah:

 

TEMPOH

CAJ PEMBATALAN

Lebih dari 45 hari

Pemulangan deposit tolak RM250 (yuran pengurusan)

30 - 45 hari sebelum penerbangan

Deposit hangus

22 - 29 hari sebelum penerbangan

75% dari harga pakej

21 hari atau kurang sebelum penerbangan

100% dari harga pakej

 

 

NOTA PENTING:

 1. Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih dahulu.
 2. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai matawang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya. Disebabkan ketidakstabilan kadar nilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safirgotravel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan sebagainya.
 3. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 4. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika eletrik.
 5. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 6. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke Malaysia.
 7. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senaraihitam oleh mana-mana badan kawal selia di Malaysia atau destinasi luarnegara yang melarang keluar atau masuk.ke negara tersebut
 8. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan ke luar negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan dipulangkan.
 9. Semua makan yang tertera didalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak hotel.

 

TERMS AND CONDITIONS
(Safir Go Travel and its subsidiaries are refer as the Organizers )

 1. The Organizers / its associated agents act only as agents for the transportation
  companies , overseas agents, any entrance ticket, visa application, embassy, hotel
  contractors and other principals, tickets and vouchers and documents are issued
  subject to those terms and contracts under which these services are provided.
 2. The Organizers accept no responsibility for any loss, injury or damage to you or your
  belongings resulting directly or indirectly from occurrences beyond its control including
  breakdown in equipment, strikes, war, theft, delays, medical or customs regulations,
  cancellations, charges in therein or schedules, etc. it is the responsibility of the tour
  member to buy travel insurance. safe keeping of travel documents are the
  responsibilities of persons who taking the tours
 3. The Organizers shall not be held responsible for deportation of refusal of entry by
  immigration Authorities to/of tour members resulting from the possession of unlawful
  items or holding improper travel documents or other causes of whose behavior and
  activities are considered as subversive by the foreign government concerned. There is
  absolutely no refund to tour member who had been refused entry.
 4. If necessary the organizers reserve the right to after itineraries, travel
  arrangements, hotel accommodation, flight details, the organizers also reserves the
  right to cancel or withdraw at any time bookings made by or on behalf of clients, in
  which event no liabilities whatsoever shall be brome by the organizers in respect of
  such cancellations or withdrawl.
 5. No refund or reduction will be made to any person who does not participate in any meals
  , sightseeing or accommodation during the course of the tour.
 6. The organizers reserve right to cancel land tour prior to departure for any reasons,
  including insufficient number of participants. Should this happen the payment will be
  refunded without further obligations on the part of the company.
 7. The organizers also reserve the right to require any individual to withdraw from the
  tour if it is deemed that his act or conduct is offensive to or incompatible with the
  interest, harmony and welfare of other clients and the tour as a whole and Safir Go
  Travel Sdn Bhd shall be under no further liability thereafter to any such person.
 8. Itineraries, travel arrangements, all entrance tickets, hotel accommodation, flight details, visa application are subject to change and availability.
 9. Flight details, itinerary, hotel and meals which stated on the itinerary above are subject to change according to different date without prior notice.
 10. The organizers are acting as a representative, as an intermediary, as a third party, as an agent, we bear no responsibility for any damage, loss, rejection, deniable, caused by airlines, overseas travel agents, our business partners in overseas, embassy, tour guides, transportation, restaurants, and any entrances.

 

To ensure the benefit of customers, assumed those passenger registering, paying, or joining our tour have already read, understand and agree the tour conditions.

 

 

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-


Penama : SAFIR GO TRAVEL SDN BHD

Bank : MAYBANK BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.

No. Akaun : 5628-3461-9640

 

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN

 

Maklumat Tambahan

Kod Pesawat

 • MH - Malaysia Airlines
 • SV - Saudi Airlines
 • GA - Garuda
 • IY - Yemenia Airways
 • PK - Pakistan International Airlines
 • MS - Egyptair
 • RJ - Royal Jordanian
 • TK - Turkish Airlines
 • CZ - China Southern Airlines
 • CX - Cathay Pacific
 • VN - Vietnam Airways
 • IR - IRAN AIR
 • QR - Qatar Airways
 • EY - Etihad Airways
 • EK - Emirates Airways
 • WY - Oman Airlines
 • HY - Uzbek Airlines
 • AK - Air Asia
 • LH - LUFTHANSA
 • SQ - SINGAPORE AIRLINES
 • TG - THAI AIRWAYS
 • QF - QANTAS
 • MK - MAURITIUS AIRLINE
 • BA - BRITISH AIRWAYS
 • D7 - Air Asia X
 • MU - China Eastern Airline
 • UL - AIR LANKA
 • AZ - ALITALIA
 • JQ - JETSTAR
 • W5 - MAHAN AIR
 • OD - MALINDO AIR
 • S7 - SIBERIA AIRLINE
 • KL - KLM
 • SU - AEROFLOT
 • KA - DRAGON AIR
 • CA - Air China
 • KC - AIR ASTANA
 • PR - Philippine Airlines

PERHATIAN

         NOTE : ALL ENTRANCE TICKET SUBJECT TO AVAILABILITY

 • Harga Pakej "ALL IN" termasuk cukai.
 • Tertakluk kepada perubahan harga tiket kapal terbang, surcaj minyak dan cukai.
 • Pihak syarikat berhak mengubah mana-mana maklumat pakej tanpa sebarang notis terlebih dahulu.
 • Passport antarabangsa perlu sah laku sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh sampai ke Malaysia.
 • Peserta hendaklah fax, email/pos salinan passport 30 hari sebelum tarikh berlepas.
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk bertiga sebilik (triple room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik, hanya katil tambahan yang disediakan.

RM 16,790

RM 5,240


BOSNIA, CROATIA & SLOVENIA BALKAN STATES + ROMANIA & BULGARIA BALKAN + GREECE
RM 9,890RM 2,800

RM 2,675

Urumqi, Turpan, Dunhuang, Jiayuguan, Zhangye, Xining, Linxia, Lanzhou, Xi’an
RM 8,850

RM 3,150


RM 6,690


 

RM 3,490

RM 5,150

RM 6,980

RM 7,890

RM 7,980

RM 3,780RM 8,350

RM 10,980

Menyelusuri Keindahan "Swiss" Asia - Lahore-Islamabad-Besham-Chilas-Gilgit-Hunza Valley-Khunjerab Pass-Sost-Karimabad
RM 6,490

WARSAW, LITHUANIA, LATVIA & ESTONIA
RM 8,690

RM 8,350RM 8,880

RM 6,950

ISTANBUL / CANAKKALE / TROY / PARGEMON / IZMIR / KUSADASI / EPHESUS /PAMUKKALE / KONYA / CAPPADOCIA / ANKARA / BOLU / BHOSPORUS CRUISING
RM 4,890

RM 14,560

RM 5,750