AFRIKA SELATAN DAN PULAU MAURITIUS • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
14-04-2018
24-04-2018
25-04-2018
12H/10M
Berdua (Dewasa)16990.00
Berdua (Warga Emas)16990.00
Single (Dewasa)18950.00
Single (Warga Emas)18950.00
MK
Aturcara

AFRIKA SELATAN

(CAPE TOWN, JOHANNESBURG, SUN CITY, VICTORIA FALLS (ZIMBABWE + ZAMBIA) & PULAU MAURITIUS

12 HARI 10 MALAM VIA MAURITIUS AIRLINE

 

HARI 01: KLIA – MAURITIUS – CAPE TOWN [MM]

Berkumpul di KLIA 3 jam sebelum penerbangan ke Mauritius bagi urusan daftar masuk penerbangan ke Mauritius jam 1:35 petang. Ketibaan di Lapangan Terbang Mauritius jam 6.45 petang. Mendaftar masuk hotel dan bermalam di Mauritius.

 

HARI 02: MAURITIUS [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi city tour di Port Louis; Marie Reine de la paix/citadel, Louis Market, Caudan Waterfront dan melihat keindahan pantai Mauritius di Blue Bay. Masa bebas membeli belah.

 

HARI 03: MAURITIUS – CAPE TOWN [SP/MT/MM]

Selepas sarapan bertolak ke lapangan terbang untuk mengambil penerbangan dari Mauritius ke Cape Town pada pukul 8.45 pagi. Ketibaan di Cape Town jam 12.50 tengahari. Lawatan di Ostrich Farm dan makan tengahari dan setengah hari lawatan di Cape Town.

 

HARI 04: CAPE TOWN Cape Peninsular Tour Seal Island Boulder Beach Cape Point (Return Funicular) Chapman's peak [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi, ke Cape Peninsular, Seal Island (terletak 5.7 km ke utara pantai False Bay berhampiran Cape Town. Pulau ini dinamakan sedemikian justeru banyaknya beruang laut yang hidup di atasnya) melalui Teluk Hout & Boulder Beach untuk melihat penguin, Cape Point dengan menaiki Funikular atau keretapi kabel (pergi balik) yang akan membawa anda ke api di mana anda akan menikmati pemandangan indah Cape Point dan lautan yang terbentang luas di hadapan, Cape of Good Hope dan Chapman’s Peak (merupakan sebuah gunung yang terletak di sebelah barat Cape Peninsula lebih kurang 15 km ke selatan Cape Town berhampiran Telok Hout (Hout Bay). Sebelah barat gunung ini mengadap Laut Atlantik.

 

HARI 05: CAPE TOWN [SP/MT/MM]

Selepas sarapan ke Table Mountain (dengan menaiki kereta kabel sekiranya cuaca mengizinkan) dan lawatan di sekitar “Mother City” atau Cape Town termasuk Malay Quarter dengan rumah-rumah yang berwarna warni itu, Castle of Good Hope, Company Gardens, The Bo-Kaap, V & A Waterfront ## tepian laut Victoria & Alfred yang terkenal sebagai tempat tumpuan pelancong & Green Market Square. Dalam cuaca yang cerah dari puncak Table Mountain anda akan menikmati pemandangan hebat Cape Town, pinggiran lautnya, Camps Bay dan juga gunung Hotenttots Holland yang berdiri gagah dan terletak di sebelah timur. Anda juga boleh melihat gunung-ganang di Semenanjung Cape yang bersambungan sehingga ke Cape Point. Kereta kabel Table Mountains adalah acara wajib bagi semua pengunjung ke Cape Town di mana mereka boleh melihat pemandangan 360 darjah. Table Mountain lah yang menjadikan Cape Town ini sebuah bandar yang unik dengan ketinggian 1000 meter di atas paras laut.

 

HARI 06: CAPE TOWN – JOHANNESBURG - Penerbangan Domestik [SP/MT/MM]

Selepas sarapan bertolak ke lapangan terbang untuk menaiki penerbangan domestik ke Johannesburg. Ketibaan di Johannesburg , anda akan dibawa ke Sun City. Dalam perjalanan singgah di restoran tempatan untuk makan tengahari.

 

HARI 07: Sun City Morning game drive by 4x4 safari coach JOHANNESBURG [SP/MT/MM]

Selepas sarapan bertolak ke Pilanesberg National Park di mana anda berpeluang untuk melihat “Big 5” dan lain-lain binatang seperti Zirafah, Zebra dan antelope. Game drive dengan pacuan empat roda koc safari untuk melihat “The Big Five” & kembali ke Johannesburg untuk melawat Constitution Hills dan lawatan orientasi di Johannesburg. Constitution Hills adalah Mahkamah Perlembagaan South Africa (South African Constitutional Court), badan keadilan yang tertinggi di Afrika Selatan. Guided tour ditawarkan di dalam bangunan mahkamah ini dan juga beberapa lokasi dalam kompleks ini serta “Number Four” di mana banduan-banduan kulit berwarna dipenjarakan dalam zaman pemerintahan Apartheid termasuk Nelson Mandela.

 

HARI 08: JOHANNESBURG – VICTORIA FALLS (ZIMBABWE) [SP/MT/MM]

Selepas sarapan bertolak ke lapangan terbang untuk penerbangan ke Victoria Falls dengan menaiki British Airways. Setengah hari lawatan di Victoria Falls di bahagian Zimbabwe. Makan tengahari dan malam di hotel. Aktiviti yang dilakukan ialah dengan melihat Victoria Fall bersama pemandu pelancong tempatan. Pemandangan Victoria Falls ini adalah sesuatu yang tidak akan anda lupakan dan cara yang terbaik untuk melihatnya ialah dengan dipandu oleh seorang pemandu pelancong. Ketahuilah bagaimana air terjun ini terbentuk dan apakah adat dan tradisi tempatan yang mengelilinginya. Lawatan ini amat bermaklumat dan diakhiri dengan kunjungan ke pusat kraftangan dan cenderahati.

 

HARI 09: VICTORIA FALLS (ZAMBIA) [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi, pada hari ini anda akan dibawa melihat keindahan Victoria Falls di bahagian Zambia. Dengan kelebaran 1688 meter dan ketinggian 108 meter serta isipidadu air yang jatuh sebanyak 550 liter seminit, Victoria Falls sememangnya “Natural Wonders” yang diletakkan di bawah UNESCO.

 

HARI 10: VICTORIA FALLS – JOHANNESBURG [SP/MT/MM]

Selepas sarapan pagi, penerbangan ke Johannesburg. Ketibaan di Johannesburg, membeli belah cenderahati di Crafters Market atau di African Flea Market.

 

HARI 11: JOHANNESBURG – MAURITIUS – KUALA LUMPUR [SP/MM]

Selepas sarapan, acara bebas sebelum bertolak ke lapangan terbang untuk ke Mauritius. Ketibaan di Pulau Mauritius, transit dan menyambung perjalanan ke Kuala Lumpur.

 

HARI 12: KLIA

Ketibaan di KLIA jam 11.00 pagi dengan selamat Insya-Allah.

.

HARGA UNTUK SEORANG:

DEWASA

KANAK-KANAK (2-bawah 12 tahun)

BILIK BERDUA

BILIK SINGLE

BILIK BERDUA

TANPA KATIL

RM 16,990

RM 18,950

TBA

TBA

 

JADUAL PENERBANGAN:

SEKTOR

ETD/ETA

KOD AIRLINES

APRIL

KUL-MRU

1335/1845

MK 647

14/04/18

MRU-CPT

0845/1250

MK 843

16/04/18

CPT-JNB

0950/1150

BA 6410

19/04/18

JNB-VFA

1125/1305

BA 6285

21/04/18

VFA-JNB

1355/1535

BA 6282

23/04/18

JNB-MRU

1335/1935

MK 852

24/04/18

MRU-KUL

2040/1100+1

MK 646

24/04/18

 

HARGA TERMASUK:

 • Tiket penerbangan kelas ekonomi dengan Air Mauritius & cukai Lapangan Terbang.
 • Tiket penerbangan kelas ekonomi dengan British Airways (Johannesburg-Victoria Falls-Johannesburg) + Cukai lapangan terbang.
 • Penerbangan domestic Cape Town – Johannesburg.
 • 10 malam penginapan di hotel 4 Bintang dengan sarapan pagi.
 • Makan tengahari & malam seperti dalam aturcara
 • Pemandu pelancong berbahasa Inggeris/
 • Air mineral dalam bas
 • Bayaran masuk ke tempat–tempat lawatan
 • Tip pemandu pelancong dan pemandu bas

 

HARGA TIDAK TERMASUK

 • Perbelanjaan persendirian
 • Insuran perjalanan

 

COMPLIMENTARY: Beg Kembara beroda

Terma & Syarat:

DEPOSIT/BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ:

 1. Tempahan sah bila bayaran deposit sebanyak RM3000 seorang diterima oleh kami.
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safirgotravel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan tempahan.
 3. Pembatalan tempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat atau emel untuk mengelak dari sebarang salahfaham.
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 45 hari sebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 45 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual dibawah:

 

Tempoh

Caj Pembatalan

Lebih dari 45 hari

Pemulangan deposit tolak RM250 (yuran pengurusan)

30 - 45 hari sebelum penerbangan

Deposit hangus

22 - 29 hari sebelum penerbangan

75% dari harga pakej

21 hari atau kurang sebelum penerbangan

100% dari harga pakej

 

NOTA PENTING:

 1. Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih dahulu.
 2. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai matawang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya. Disebabkan ketidakstabilan kadar nilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safirgotravel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan sebagainya.
 3. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 4. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika eletrik.
 5. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 6. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke Malaysia.
 7. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senaraihitam oleh mana-mana badan kawal selia di Malaysia atau destinasi luarnegara yang melarang keluar atau masuk.ke negara tersebut
 8. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan ke luar negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan dipulangkan.
 9. Semua makan yang tertera didalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak hotel.

 

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-

Penama : SAFIR GO TRAVEL SDN BHD
Bank : MAYBANK ISLAMIC, CPI BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.
No. Akaun : 5628-3461-9640

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN.

 

 

Maklumat Tambahan

Kod Pesawat

 • MH - Malaysia Airlines
 • SV - Saudi Airlines
 • GA - Garuda
 • IY - Yemenia Airways
 • PK - Pakistan International Airlines
 • MS - Egyptair
 • RJ - Royal Jordanian
 • TK - Turkish Airlines
 • CZ - China Southern Airlines
 • CX - Cathay Pacific
 • VN - Vietnam Airways
 • IR - IRAN AIR
 • QR - Qatar Airways
 • EY - Etihad Airways
 • EK - Emirates Airways
 • WY - Oman Airlines
 • HY - Uzbek Airlines
 • AK - Air Asia
 • LH - LUFTHANSA
 • SQ - SINGAPORE AIRLINES
 • TG - THAI AIRWAYS
 • QF - QANTAS
 • MK - MAURITIUS AIRLINE
 • BA - BRITISH AIRWAYS
 • D7 - Air Asia X
 • MU - China Eastern Airline
 • UL - AIR LANKA
 • AZ - ALITALIA
 • JQ - JETSTAR
 • W5 - MAHAN AIR
 • OD - MALINDO AIR
 • S7 - SIBERIA AIRLINE
 • KL - KLM
 • SU - AEROFLOT
 • KA - DRAGON AIR
 • CA - Air China

PERHATIAN

 • Harga Pakej "ALL IN" termasuk cukai.
 • Tertakluk kepada perubahan harga tiket kapal terbang, surcaj minyak dan cukai.
 • Pihak syarikat berhak mengubah mana-mana maklumat pakej tanpa sebarang notis terlebih dahulu.
 • Passport antarabangsa perlu sah laku sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh sampai ke Malaysia.
 • Peserta hendaklah fax, email/pos salinan passport 30 hari sebelum tarikh berlepas.
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk bertiga sebilik (triple room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik, hanya katil tambahan yang disediakan.


BOSNIA, CROATIA & SLOVENIA BALKAN STATES + ROMANIA & BULGARIA BALKAN + GREECE
RM 8,990
RM 2,675

RM 4,250

Urumchi, Turpan, Dunhuang, Jiayuguan, Zhangye, Xining, Linxia & Lanzhou
RM 8,580

WARSAW, LITHUANIA, LATVIA & ESTONIA
RM 8,690

RM 3,190

RM 14,484

RM 4,690

RM 1,599

RM 7,950

RM 6,890

RM 7,560

RM 7,980

RM 3,780RM 8,390


RM 6,650

RM 7,390
Menyelusuri Keindahan "Swiss" Asia - Lahore-Islamabad-Besham-Chilas-Gilgit-Hunza Valley-Khunjerab Pass-Sost-Karimabad
RM 6,950

RM 10,650

RM 5,950

ISTANBUL / CANAKKALE / TROY / PARGEMON / IZMIR / KUSADASI / EPHESUS /PAMUKKALE / KONYA / CAPPADOCIA / ANKARA / BOLU / BHOSPORUS CRUISING
RM 4,650

RM 5,750

RM 1,759