RUSSIA - ST.PETERSBURG, MOSCOW, KAZAN & BULGAR

 • Jadual Tarikh & Harga
 • Aturcara Perjalanan
 • Maklumat Tambahan
Jadual Harga
TKH BERLEPAS TKH KEMBALI BIL HARI HARGA (RM/ORG) PESAWAT INFO
10-04-2020
19-04-2020
19-04-2020
10H/8M
Adult Twin10950.00
Adult Double10950.00
Adult Single12250.00
Adult Triple10950.00
Child (7-11 years) w/ext bed10600.00
Child (2-6 years) w/ext bed10600.00
EK
Aturcara

RUSSIA - ST PETERSBURG, MOSCOW, KAZAN (LAND OF TARTARSTAN) + BULGAR

10 HARI 8 MALAM ( VIA EMIRATES AIRLINE )

( HALF-BOARD MEALS )

 

HARI 01 : KLIA – DUBAI – MOSCOW

Berkumpul di aras 5 Balai Pelepasan KLIA 3 jam sebelum penerbangan untuk pendaftaran masuk penerbangan ke Moscow melalui Dubai jam 1.25 pagi. Ketibaan di Moscow; lawatan di kota Moscow termasuk ke: Red Square (St Basil Cathedral & Kazan Cathedral) dan Kremlin Wall, Kremlin Plus Cathedral (Assumption, Annunciation, Archangel & Deposition) & 12 Apostles Cathedral, The Armoury Chamber. Daftar masuk hotel. Bermalam di Moscow.

 

HARI 02 : MOSCOW - KAZAN [SP (ON-BOARD)/MT]

Bertolak ke lapangan terbang untuk penerbangan ke Kazan jam 10.00 pagi Ketibaan di Kazan, anda akan disambut oleh pemandu pelancong dan memulakan lawatan (city tour dengan bas dan berjalan kaki), melawat Kazan Kremlin, Masjid Qul Sharif, bergambar di Kazan Federal University, makan tengahari di restoran tempatan. Lawatan ke Old Tatar Sloboda (lawatan termasuk menziarahi Masjid Marjani). Masa bebas membeli belah di Baumana Street dan “Theatrical Show" – Kazan with national supper. Bermalam di Kazan.

 

OLD TATAR SLOBODA: Selepas Ivan The Terrible menawan Kazan, penduduk Muslim di dalam kota ini telah dihalau keluar ke kawasan kampong. Kawasan Tatar terletak di persimpangan Terusan Bulak dan kawasan kota Posad lalu dikenali dengan nama Tatar Sloboda, selepas berkurun-kurun lamanya Tatar Sloboda telah membantu mengekalkan dan membangunkan tradisi dan kebudayaan Tatar.

 

HARI 03 : KAZAN – BULGAR – KAZAN [SP/MT]

Selepas sarapan pagi, anda akan dibawa ke kota kuno Bulgar, lawatan di Bilarsk kembali ke Kazan. Melawat National Cultural Centre Kazan (Millennial Kazan), Agriculture Palace (bergambar). Menara condong Suyumbike dan Kazan Family Centre (View Point).

 

BULGAR ANCIENT CITY: Kawasan penempatan Bulgar – pemandangan yang unik di Russia yang merupakan tinggalan Golden Horde sebuah kerajaan yang terkuat di masa lampau di Eropah Timur (kurun ke 13 hingga 17), monument-monumen unik yang masih kekal terpelihara antaranya The Great Mosque, the mausoleums of the East («The Church of St. Nicholas») and the North («monastery cellar»), Khan’s Tomb, Small Minaret, the Black Chamber, the White chamber, the Red dan the Hellenic Chamber, Khan’s room, dan pelbagai tapak arkelogi. Kembali ke Kazan, terus ke hotel dan rehat.

 

HARI 04 : KAZAN [SP/MT]

Selepas sarapan pagi, lawatan ke “Millenary Kazan” (termasuk lokasi-lokasi popular di Kazan) seperti tebing sungai Kazan (Kazan Riviera) dan Temple of All Religions, solat di Masjid Yardem dan menziarahi Pusat Pengajian Al-Quran untuk orang-orang buta dan cacat penglihatan di Masjid Yardem. Makan tengahari, membeli belah di Muslim Quarter dan Supermarket Halal Bahetle. Kembali ke hotel dan rehat.

 

HARI 05 : KAZAN - MOSCOW [SP/MT]

Selepas sarapan pagi, bertolak ke lapangan terbang untuk penerbangan ke Moscow jam 10:45 pagi. Ketibaan di Moscow; lawatan di kota Moscow termasuk: Menziarahi Masjid Sobornaya (Masjid Baru Moscow yang baru dirasmikan dalam bulan Dis 2015), Metro Moscow dan membeli belah di Arbat Street. Bermalam di Moscow.

 

HARI 06 : MOSCOW – ST. PETERSBURG – ST PETRODVORETS – ST. PETERSBURG [SP/MT]

Sarapan take-away dan menaiki keretapi Sapsan Speed Train di awal pagi untuk ke St Petersburg jam 7:00 pagi. Ketibaan di St. Petersburg jam 11:00 pagi, anda akan disambut oleh wakil kami. Kemudian memulakan lawatan ke Park Ensemble di Peterhof Petrodvorets (Grand Palace & Cascades) dan kembali ke St Petersburg. Daftar masuk hotel dan rehat.

 

HARI 07 : ST PETERSBURG – PUSHKIN – ST PETERSBURG [SP/MT]

Selepas sarapan pagi bertolak ke Pushkin bagi melawat Catherine’s the Great Palace (termasuk Amber Room). Menziarahi Masjid St Petersburg, lawatan panorama di St Petersburg termasuk Bronze Horseman Statue (Statue of Peter the Great) dan Nevsky Propspekt (membeli belah).

 

HARI 08 : ST PETERSBURG [SP/MT]

Selepas sarapan, melawat The Imperial palace (termasuk Hermitage Museum yang terdiri dari Winter Palace dan kompleks Muzium Utama) dan menaiki boat cruising di Sungai Neva dan lain-lain terusan air. Masa bebas membeli belah di St Petersburg.

 

HARI 09 : ST PETERSBURG – DUBAI – KUALA LUMPUR [SP]

Selepas sarapan pagi, masa bebas sebelum ke lapangan terbang untuk penerbangan ke Malaysia jam 11.55 malam.

 

HARI 10 : KUALA LUMPUR

Ketibaan di KLIA jam 10.45 malam dengan selamat, Insya-Allah.

(SP: SARAPAN PAGI, MT: MAKAN TENGAHARI, MM: MAKAN MALAM)

 

NOTA: HARGA, TARIKH PENERBANGAN DAN ATURCARA PERJALANAN & PROGRAM TERTAKLUK KEPADA PERUBAHAN TANPA SEBARANG NOTIS.

 

HARGA SEORANG:

DEWASA

KANAK – KANAK (2-12 TAHUN)

BILIK BER-2

SINGLE

BERKATIL

TANPA KATIL

RM 10,950

RM 12,250

RM 10,600

TBA

 

FLIGHT DETAILS:

TARIKH

TARIKH

KOD

SEKTOR

ETD / ETA

10/04/2020

21/08/2020

EK 345

KUL - DXB

1020/1315

10/04/2020

21/08/2020

EK 175

DXB - LED

1545/2050

15/04/2020

26/08/2020

SU 1190

SVO - KZN

0910/1040

18/04/2020

29/08/2020

EK 2313

KZN - DXB

1435/2035

19/04/2020

30/08/2020

EK 346

DXB - KUL

0310/1425

 

HARGA TERMASUK:

 • Tiket penerbangan pergi balik kelas ekonomi dengan Emirates Airline & Cukai lapangan terbang. (berat luggage 30 KG)
 • Tiket penerbangan satu hala dari Moscow ke Kazan dengan Aeroflot kelas ekonomi (berat Luggage 20KG)
 • Airport-hotel-Airport transfer & segala pengangkutan yang terlibat dalam program.
 • 08 malam penginapan di hotel 4* dengan sarapan pagi.
 • Speed Train dari St. Petersburg ke Moscow
 • Visa Russia , Tip guide & pemandus bas, Air mineral dalam bas
 • Sarapan pagi, makan tengahari DI HALAL RESTORAN sebagaimana dalam aturcara

 

HARGA TIDAK TERMASUK:-

 • Insuran perjalanan

 

PERCUMA : Beg Kembara

 

NOTA PENTING:

 1. TARIKH TERTAKLUK KEPADA PERUBAHAN
 2. JENIS PENERBANGAN TERTAKLUK KEPADA PERUBAHAN
 3. MASA PENERBANGAN TERTAKLUK KEPADA PERUBAHAN (CUACA, DLL)
 4. JADUAL TERTAKLUK KEPADA PERUBAHAN (FLEKSIBEL)

 

TERMA & SYARAT:

DEPOSIT / BAYARAN DAN PEMBATALAN PAKEJ:

 1. Tempahan sah bila bayaran deposit sebanyak RM2,000 seorang diterima oleh kami.
 2. Bayaran penuh hendaklah dijelaskan 45 harisebelum tarikh penerbangan. Sekiranya bayaran penuh tidak dijelaskan seperti yang dijadualkan, pihak Safirgotravel atas budibicaranya, berhak mutlak untuk tidak memulangkan duit deposit dan membatalkan tempahan.
 3. Pembatalan tempahan oleh para peserta pakej wajib dilakukan menerusi surat atau emel untuk mengelak dari sebarang salahfaham.
 4. Sekiranya pembatalan pakej dilakukan lebih dari 45 harisebelum tarikh penerbangan, duit deposit akan dipulangkan selepas ditolak caj pengurusan sebanyak RM250. Untuk pembatalan yang dilakukan peserta 45 hari atau kurang dari tarikh penerbangan, sila rujuk jadual dibawah:

TEMPOH

CAJ PEMBATALAN

Lebih dari 45 hari

Pemulangan deposit tolak RM250 (yuran pengurusan)

30 - 45 hari sebelum penerbangan

Deposit hangus

22 - 29 hari sebelum penerbangan

75% dari harga pakej

21 hari atau kurang sebelum penerbangan

100% dari harga pakej

 

NOTA PENTING:

 1. Harga, tarikh, aturcara, jenis penerbangan tertakluk kepada perubahan jika diperlukan, dengan ataupun tanpa notis terlebih dahulu.
 2. Makluman , semua harga pakej perlancongan dan umrah yang tertera adalah berdasarkan pada kadar nilaian Ringgit Malaysia (MYR) semasa berbanding nilai matawang asing US Dollar (USD), Euro, Swiss Franc (CHF), Australian Dollar (AUD), Saudi arabian Riyal (SAR), Chinese Yuen dan sebagainya. Disebabkan ketidakstabilan kadar nilai Ringgit Malaysia (MYR) ketika ini berbanding dengan nilai matawang asing yang tersebut diatas, harga yang ditawarkan mungkin akan berubah semasa membuat bayaran penuh 45 hari sebelum tarikh penerbangan. Pihak Safirgotravel akan memaklumkan kepada para peserta pakej yang telah membuat penempahan sekiranya ada perubahan harga dan sebagainya.
 3. Semua penerbangan dan hotel bersifat sementara dan tertakluk kepada perubahan sebelum pengesahan terakhir.
 4. Tak semua hotel yang menyediakan kemudahan cerek dan seterika eletrik.
 5. Tak semua hotel menyediakan bilik berkongsi 3 orang. Jadi, katil ekstra akan ditambah ke bilik berkongsi dua.
 6. Sahlaku paspot hendaklah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh kembali ke Malaysia.
 7. Peserta pakej adalah bertanggungjawab untuk menentukan nama mereka tidak di senaraihitam oleh mana-mana badan kawal selia di Malaysia atau destinasi luarnegara yang melarang keluar atau masuk.ke negara tersebut
 8. Safirgotravel tidak boleh dipertanggungjawabkan sekiranya mana-mana peserta dinafikan perjalanan ke luar negara oleh pihak Imigresen Malaysia. Bayaran pakej tidak akan dipulangkan.
 9. Semua makan yang tertera didalam aturcara adalah halal untuk orang Muslim, kecuali sarapan pagi yang kebiasaannya disediakan menurut standard menu buffet antarabangsa oleh pihak hotel.

 

TERMS AND CONDITIONS
(Safir Go Travel and its subsidiaries are refer as the Organizers )

 1. The Organizers / its associated agents act only as agents for the transportation companies , overseas agents, any entrance ticket, visa application, embassy, hotel contractors and other principals, tickets and vouchers and documents are issued subject to those terms and contracts under which these services are provided.
 2. The Organizers accept no responsibility for any loss, injury or damage to you or your belongings resulting directly or indirectly from occurrences beyond its control including breakdown in equipment, strikes, war, theft, delays, medical or customs regulations, cancellations, charges in therein or schedules, etc. it is the responsibility of the tour member to buy travel insurance. safe keeping of travel documents are the responsibilities of persons who taking the tours
 3. The Organizers shall not be held responsible for deportation of refusal of entry by immigration Authorities to/of tour members resulting from the possession of unlawful items or holding improper travel documents or other causes of whose behavior and activities are considered as subversive by the foreign government concerned. There is absolutely no refund to tour member who had been refused entry.
 4. If necessary the organizers reserve the right to after itineraries, travel arrangements, hotel accommodation, flight details, the organizers also reserves the right to cancel or withdraw at any time bookings made by or on behalf of clients, in which event no liabilities whatsoever shall be brome by the organizers in respect of such cancellations or withdrawl.
 5. No refund or reduction will be made to any person who does not participate in any meals , sightseeing or accommodation during the course of the tour.
 6. The organizers reserve right to cancel land tour prior to departure for any reasons, including insufficient number of participants. Should this happen the payment will be refunded without further obligations on the part of the company.
 7. The organizers also reserve the right to require any individual to withdraw from the tour if it is deemed that his act or conduct is offensive to or incompatible with the interest, harmony and welfare of other clients and the tour as a whole and Safir Go Travel Sdn Bhd shall be under no further liability thereafter to any such person.
 8. Itineraries, travel arrangements, all entrance tickets, hotel accommodation, flight details, visa application are subject to change and availability.
 9. Flight details, itinerary, hotel and meals which stated on the itinerary above are subject to change according to different date without prior notice.
 10. The organizers are acting as a representative, as an intermediary, as a third party, as an agent, we bear no responsibility for any damage, loss, rejection, deniable, caused by airlines, overseas travel agents, our business partners in overseas, embassy, tour guides, transportation, restaurants, and any entrances.

To ensure the benefit of customers, assumed those passenger registering, paying, or joining our tour have already read, understand and agree the tour conditions.

 

Untuk tempahan, bayaran pendahuluan boleh dibuat secara tunai/bank-in (transfer)*/cek*:-

Penama : SAFIR GO TRAVEL SDN BHD

Bank : MAYBANK ISLAMIC, CPI BANDAR BARU BANGI, SELANGOR.

No. Akaun : 5628-3461-9640

 

*SETIAP PEMBAYARAN HENDAKLAH DISERTAKAN DENGAN BUKTI PEMBAYARAN UNTUK PENGESAHAN*

Maklumat Tambahan

Kod Pesawat

 • MH - Malaysia Airlines
 • SV - Saudi Airlines
 • GA - Garuda
 • IY - Yemenia Airways
 • PK - Pakistan International Airlines
 • MS - Egyptair
 • RJ - Royal Jordanian
 • TK - Turkish Airlines
 • CZ - China Southern Airlines
 • CX - Cathay Pacific
 • VN - Vietnam Airways
 • IR - IRAN AIR
 • QR - Qatar Airways
 • EY - Etihad Airways
 • EK - Emirates Airways
 • WY - Oman Airlines
 • HY - Uzbek Airlines
 • AK - Air Asia
 • LH - LUFTHANSA
 • SQ - SINGAPORE AIRLINES
 • TG - THAI AIRWAYS
 • QF - QANTAS
 • MK - MAURITIUS AIRLINE
 • BA - BRITISH AIRWAYS
 • D7 - Air Asia X
 • MU - China Eastern Airline
 • UL - AIR LANKA
 • AZ - ALITALIA
 • JQ - JETSTAR
 • W5 - MAHAN AIR
 • OD - MALINDO AIR
 • S7 - SIBERIA AIRLINE
 • KL - KLM
 • SU - AEROFLOT
 • KA - DRAGON AIR
 • CA - Air China
 • KC - AIR ASTANA
 • PR - Philippine Airlines

PERHATIAN

         NOTE : ALL ENTRANCE TICKET SUBJECT TO AVAILABILITY

 • Harga Pakej "ALL IN" termasuk cukai.
 • Tertakluk kepada perubahan harga tiket kapal terbang, surcaj minyak dan cukai.
 • Pihak syarikat berhak mengubah mana-mana maklumat pakej tanpa sebarang notis terlebih dahulu.
 • Passport antarabangsa perlu sah laku sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh sampai ke Malaysia.
 • Peserta hendaklah fax, email/pos salinan passport 30 hari sebelum tarikh berlepas.
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk bertiga sebilik (triple room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik, hanya katil tambahan yang disediakan.